Co pořídit druhému miminku?

petralauf
13. čer 2016

Marně si lámu hlavu, co pořídit druhému miminku, když všechno máme po prvním - od peřinky po clonu na kočárek.
Jde mi hlavně o příbuzné - i když jim řeknu, ať nic nekupují, někteří stejně nejspíš budou chtít něco darovat.
Toho si moc vážím, ale je to opravdu zbytečné - zvlášť když ti nejméně majetní rádi s něčím přijdou a jsou často úplně mimo (a nenechají si to vysvětlit). Proto chci do zálohy vymyslet něco, co bychom nakonec užili, abychom byli spokojení všichni.
Mezi dětmi bude zhruba rok a půl, starší tedy možná nebude chápat, že nemůže mladšímu všechno brát.
Máte nějaký tip? Napadají mě jen pohádkové knížky na později...

zmrzlinka
13. čer 2016

Ja mam taky vsechno po prvním a taky uz nad tím přemýšlim a napadlo mne jedine nejake hezké povlečení s dětským motivem a taky osušky a nebo sadu detskeho příborů nebo talířky nebo tak neco 🙂 Ale uz i tak vidim,ze to bude zase spousta kravin 🙂

domca89
13. čer 2016

Též nad tím přemýšlím, nic moc krom praktických věcí, jako plínky, ubrousky a pár hraček o které se syn nechce dělit mě nenapadlo. Jinak u nás by měl syn dostat brášku k 2. narozeninám. 🙂

petralauf
autor
13. čer 2016

Taky dobré 🙂 Povlečení apod. nám šije prababička na míru, tu možná poprosím o nejmenší slintáček. Budeme mnohem víc potřebovat dovybavit staršího, který vyrůstá z miminkovského (věci do postýlky a na jídlo), ale nejsem v situaci, kdy si to nemůžu pořídit sama.
A taky jsem trochu naměkko z toho, že budu mít miminko a kromě nového dudlíku sama nemám nic jen a jen pro něj, jen samé recykláty 🙂

martiniquest
13. čer 2016

@petralauf Tak pokud bude druhe miminko jineho pohlavi,tak obleceni 🙂 Jinak treba fajnove plinky s obrazky (ted jsem zehlila sadu s opickami od T tomi a jsou krasne)

domca89
13. čer 2016

@martiniquest Tak to mám smůlu, doma mám kluka a čekáme druhého, ach jo a já tak moc chtěla holčičku.

lv
13. čer 2016

nové, no to bych pořídila dudlík, nějakou lahvičku (třeba oboje nebude třeba), tu jídelní sadu na později..

medved09
13. čer 2016

já mám taky dva kluky a jediné, co u nás nešlo dědit byly kalhoty od pyžam. Syn si vždy před spaním ještě hrál a dodnes občas hraje (je mu 8) na koberci. No a vše prošoupané. Takže u nás vedla pyžamka a tepláčky 🙂. JInak ale taky 90 % dědí - vzhledem k tomu, že starší má většinu Next, Lindex a HM, jsou to moc hezké věci a není mi nijak líto, že má vše po bráchovi. No a když někde objevím něco prďáckého pro oba - tak koupím- sobě pro radost 😀
Co směřovat rodinku do spotřebních dárků - kosmetika, pleny, ubrousky... pokud to jde, vysvětlila bych - u nás to tak fungovalo.

verusky
13. čer 2016

@petralauf tu citlivost chápu. mam deti rok a ctyri mesice od sebe a to dvakrát... tomu mladšímu miminku prineses prijeti a kopec lasky. narocne to bude... trochu sok, jedno miminko doma (které malo chape...), druhé v naruci. nastesti zkraje to mladsi spinka, tak ten start je poklidnejsi... spi, jak muzes, odpočívej...
ohledne daru...dobre jsou plinky, vlhcene ubrousky, knizky pro starsi jsou skvele , stejne tak i hracky pro starsi...
takze rict, ze pro miminko všechno mas a jestli chteji něco donest, bud drogerii nebo knizku, hracku pro vek dvou let... (pridej vek, ted napodruhé davam starsi hracky o mnohem dřív nez se starsima holkama).
hodne stesti ve vsem 🙂

jbzirafa
13. čer 2016

Taky to budeme za chvíli řešit, co druhému, já koupila jen decku, Plenku,osvědčené dupacky spíš sobě pro radost, pokud bude jiné pohlaví tak se neubranime záplavě roztomilých věcí asi stejně. Časem si možná řeknu o nějaký kousek, který nebude sedět po prvním. Ale taky budu směřovat na spotřební Věci, kosmetika, plenky,dudlik, jak se psáno výše, nebo osobní věci, které starší nedá: muchlacek do postýlky, deka, míček,hračky už hodně opotrebovane (leporelo) ,nebo které se snesou víckrát-míček,hračky na písek, miska, hrnek, kousatko pro miminko, hračku s oblíbenou postavičku později.

mejan
13. čer 2016

Starsi syn je v lednu, mladsi bude letni miminko,takze u nas se bude hodit par lehciho obleceni.A budem porizovat pelisek pro miminko,coz me bohuzel u prvniho syna nenapadlo,protoze vsichni kolem rikali at spi na zadech na rovnem - na tvrdsi matraci.A jinak samozrejme plinky,kosmetika atd. jak pisete

somalicats
13. čer 2016

@petralauf Oblečení, usínáček (nebo nějaká jiná hračka)... Taky jsem u třeťátka prakticky nic nepotřebovala, takže aspoň něco nového z oblečení a usínáčka a žirafu na postýlku.

palka82
13. čer 2016

Já jsem si řekla o knížku - moje děťátko, kam se zapisuje první úsměv, zoubky, vkládají se fotky a podobně. Prvorozený má taky svou knížečku. No a nebo takový ten obtisk ručičky nebo nožičky do sádry.

terunka88
13. čer 2016

Co skejtík ke kočárku? 😉 Ten jsme pořizovali.. Plus jsem si ještě kupovala Caboo (nosítko-předvázaný šátek), u syna jsem měla jen Manducu, ale ta je spíš pro starší. Teď se mi budou volné ruce určitě hodit hned ze začátku. Naši nám koupili kolíbku do obýváku (u prvního jsme měli půjčený košík), a ještě jsem si pořizovala takovou slabou zavinovačku od Lodgeru (mám tu značku ráda, je dražší, ale kvalitní). No a pak vděčné jsou určitě papírové plínky, případně vlhčené ubrousky 😉

petralauf
autor
14. čer 2016

Jsem ráda, že v tom nejsem sama 🙂
Jinak Caboo i Manducu máme, oblečení přehršel, látkové pleny taky, s lahvičkami bychom mohi otevřít obchod, kosmetiky moc nespotřebujeme, místo ubrousků máme roli Pervin/Perlan na odstřihování a namáčení, skejtík dostane muž po dětech od jedné hodné kolegyně... Je to s námi těžké 🙂 Kolébka je výborný nápad a pod tíhou hormonů nad tou myšlenkou začínám jihnout, ale starší by asi na miminko házel dřevěné hračky nebo ho vyklápěl, je to neposedný čertík. Asi zůstaneme u těch dudlíků, co jsem pořídila 🙂

hojda
14. čer 2016

Sedátko do vany, využila jsem až u druhéhé dítěte, kdy se děti koupaly společně. 😉

zdendula82
14. čer 2016

Ahoj, my budeme mít druhé děťátko na zimu. Starší dcera byla narozená na jaře. Takže u nás to jsou zimní kombinézka, čepičky a tak. A pak jsem chtěla obleček na cestu z porodnice a vzpomínkovou knížku. Oboje jsem si schovala na památku po starší. Takže chci, aby mladší měl svoje.

tetta
14. čer 2016

My jsme příbuzným říkali, at přinesou spíš dárek pro staršího, aby se necítil odstrčený, protože pak se všichni věnujou mladšímu a starší to s novou hračkou tolik nevnímá.