Ahojík maminky asi se to tu moc nehodí ale potřebuji poradit, máme mít křtiny syna a já vůbec nemám páru co mu obleču 😒 nemůžete mi poradit?? 😀 a nebo dát nějaké odkazy kde bych něco našla?? 😅 moc děkuji jelikož na holčičku jsem toho našla spousty ale na kluky vůbec ☹ tak děkuji za radu....Jana
@piskott85 fotky máme, ale nic extra. Poslala bych mailem, ale mám zkušenost, že můžu jen tak max 3 jinak se mi to nepošle. 😒
Podle toho, jestli je jen křestní obřad, nebo je to se mší. My vyzkoušeli oboje, u každýho něco. 😀
Tak ten křestní obřad je docela krátkej, nenáročnej. 🙂 Farář přijde, řekne pár uvítacích slov, pak se přečtou liturgický čtení a pak už se jde posvětit voda, nastoupí kmotr/kmotra, dítko se drží v náručí, na hlavičku se nalila křestní voda, pak ještě olejíček na čelo (jenom taková tečka). No a pomodlilo se a to bylo tak všechno. 🙂
@piskott85 Tak přesně tohle taky řeším😉 Máme křtiny za 3 týdny a zatím mám připravené tmavě modré kalhoty a kostkovanou košili s krátkým rukávem (není vyžehlená, jak jsem to ted na rychlo fotila😉), tak snad bude teplo... Malýmu bude v té době 8 měsíců a bude to teda krátký křestní obřad s rodinou (jsme evangelíci, nevím, jestli u katoliku nemusi byt bile obleceni...?).
Myslim, ze neco jakozespolecenskyho, ale je to jedno.
Klasika je co nejvic bilejch volanku, ale ja na to nemam zaludek, tak mel Mikulas normalne kalhoty, bily bodycko a mikinu. Osobne myslim, ze vic zalezi na tom, co se pri krtu odehraje, nez na tom, co ma na sobe.
Ale pokud budes chtit byt takhle "netradicni", priprav se na komentare tetek okolo, proc ma dziny (byly to kostkovany kalhoty, ach jo) a proc nema volankovy saty (neni holka, tak proc??) 🙂 Ale kdyz to beres s humorem, tak se tomu jeste pak zasmejes.
Par fotek: http://www.ptacek.name/Z-ptaci-rise/krtiny.html
Preju pekny krtiny!
@anicka164 moc děkuji právě že jsem se dívala na netu a všude jsou jen šatičky i když pěknoučké 😅 ale přesně jak říkate nemáme holku ale kluka 😠 tak proto se ptám právě že to chci jen s tou nejbližší rodinkou tak by nikdo nemussel pindat kvůli kahotům já jen aby třeba neřval farář 😉 ale moc děkuji za radu 🙂
piskott85: Myslím, že farářům je to jedno 😉
A co ten blbej smajlík u katolíků? 😉
my jsme měli bílé pláťáčky, bílou košili a béžovou vestičku a bekovku, prckovi to moc slušelo 😉
ahojte,ja som objednala kompletik z Polska,zo stranky zaczarowane-sny.pl. v celej Prahe som nic podobne nenasla.je to trosku drahsie,ale myslim ze to za tu paradu stoji a naviac myslim,ze nebude problem to potom predat 🙂 objednavala som velkost 74,ak by ste niektora mala zaujem
taky se chystame na krtiny a podle me to resi svetle platene kalhoty a bavlnena kosile (krtiny budou v lete)...synovi budou ctyri mesice, nelibi se mi uplne miminkovske obleceni (dupacky, zavinovacka), ale oblek (oblecek) - to mu teda udelat nemuzu...a muj muz by me pretrhnul, kdybych se malymu pokusila uvazat kravatu 😀 no a s tou cepici nebo nejakou jinou pokryvkou hlavy - v kostele by mel prece "smeknout", ne? 😅
yellowbanna, dospělý chlap určitě, ale mimi snad nemusí smekat, aspoň našemu farářovi stačilo sundat čepičku jenom na ten samotný křest, myslím to polívání hlavičky nebo jak to nazvat 😉 .
no já na ty křestní oblečky moc nejsem (takové ty dlooooouhé košilky s volánky, krajkou atak - i klukům se to dává), takže náš malej měl jen oblíbené bleděmodré bodyčko a plátěný bleděmodrý kalhoty. Bylo vedro, takže jsem chtěla, aby měl hlavně pohodlný oblečení.
Pokud bych chtěla, aby byl jo společensky, tak mu dám košily s krátkým rukávem (podle počasí), tu mu dávám teď, když jdem na svatbu, když jsou vánoce atd.
Holky, manza rekl, ze bychom malyho mohli obliknout do malinkyho bilyho kimona😀
my jsme sehnali takové pyžamko, neboli dupačky, které byly ve tvaru fraku, košile a kalhot. dokonce i s mašličkou. celé to bylo černobílé a vestička měla proužky, ale protože to bylo to pyžamko tak ho nikde nic neřezalo atd.....🙂 vypadal v tom strašně elegantně ale kdo to viděl zblízka tak si všimnul že jsou to vlastně dupačky...🙂
ahoj, malýmu jsou 4 měsíce a budeme křtít v sobotu. bude mít na sobě džínové lacláče a koskovanou košili. staršího jsme křtili taky ve 4 měsících, to bylo v listopadu takže byl v kombinéze a fusaku.já myslím, že je úplně jedno co mu oblečeš, hlavně že se v tom bude líbit tobě.
http://www.mimiaukce.cz/aukce.php?id=5738239
tady je ten starší při křtu
@piskott85 ahojky a jak je syn starej?