Zdravím maminky... Potřebovala bych poradit, nějaký typ či vlastní zkušenost 😊 Jedná se o naši mini ložnici, kde je tak akorát prostor na to abych tam narvala postýlku o rozměru 120 na 60, jinak se tam už nehnem 😂 Přemýšlela jsem o nějaké jiné menší variantě, něco jako takový ten košík, kolébka, nevím co je uplně ideální. S tím že postýlka ta klasická bu byla normálně v dětském pokojíčku a sloužila k hajání přez den 😊 Prosím tedy ty co mají podobný problém a zkušenost o nějaké doporčení případné alternativy 😁 Děkuji a hezký den všem 🍀
Košík nebo kolíbka je sice menší varianta ale jen dočasná-do doby kdy se dítko začne zvedat, sedat a podobně, to už se může jak s jedním tak s druhým převrhnout nebo z toho vypadnout :(
@kachiiina taky máme ložnici v podkroví malou, tak jsem tam měla tuto https://www.detskezbozi.com/detska-postylka-bab...
A co pridavna postylka k posteli? Urcite zabere min mista..ja osobne zkusenost nemam,ale znama ano a jen ji chvalila
Taky mame mini loznici, a v ni tuto mini postylku, maly v ni spal asi do sedmi mesicu
https://www.slune-cz.cz/detska-postylka-baby-sc...
A co hnízdečko do vaší postele?
@kachiiina no ono se to vyresilo tak nejak samo... manzel ma hodne lehkej spanek a malej kdyz ze spani vzdychal tak ho furt budil, tak jsme ho zkusmo soupli za roh do chodby a nechali otevrene dvere, a nic se nestalo, chvili spal tam, pak jsme jednou zkusili misto do chodby ho soupnout do detskeho pokoje a zavrit, a k nasemu prekvapeni spal lip nez jindy... tak uz pri tom zustalo, to mu byly necely tri mesice, budil se pak uz jen jednou maximalne dvakrat za noc takze to slo v pohode.
Pouzivam teda monitor dechu, bez toho bych se asi bala mit ho vedle od malinka. Ty kolecka jsou dobry, ve spanku ho odvezes kam potrebujes, zkusis co vyhovuje...
@kachiiina My si spaní ve společné posteli hrozně užívali a pořád užíváme, ráno si přileze, je tedy kvůli dvoupokojovému bytu pořád s námi v ložnici, i když má svoji postel od mala vedle naší. Já byla odpůrce spaní dětí s rodičemi v posteli, pak jsem k tomu dospěla, i na manželovi malý často spával, jsou klidnější, je to přirozené, cítí maminku, u které bylo v bříšku, ale samozřejmě to musí vyhovovat oběma stranám. Ale zároveň mám ráda prostor, proto ta postel vedle naší.
@saphire děkuji za info 👍 😊 monitor dechu určitě plánujeme pořídit..chystáme dětský pokojíček přez obývák a chodbu ( jinak to nejde) tak mě trošku děsí ta dálka 😂 ale tak nebyla by to první ani poslední cca 3 měsíční miminko co by spinkalo mimo ložnici... Uvidíme jak to bude snášet maminka 😂
Nejlepsi je spolecne spani. Usetris tim misto, hromadu penez a jeste se krasne vyspite vsichni. Ono podle me maloktere miminko chce byt dobrovolne v postylce. Hold to maji v sobe zakodovane, ze samota = ohrozeni od predatoru 😉. moje dcera (nyni 8m.) casto spi tak, ze ma na me polozenou ruku, nohu nebo je pricucla. proste si me hlida 😀. A predstava,ze bych mela byt kazde kazde kojeni vzhuru,prenaset jido postylky a modlit se at se nevzbudi? to bych fakt nedala... A skutečně obdivujuvsechny, kdo to dlouhodobe zvladaji...
Maminky děkuji všem za radu, ale varianta spinkaní v posteli neni momentálně v plánu :D
@kachiiina no ja zase spatne snasim dite v posteli, absolutne nic proti tomu nemam, ale strach mi podvedome nedovoli usnout, i ted kdyz uz je vetsi to proste nefunguje... mam extremne tvrdej spanek a nevim co se se mnou deje, jsem rada ze me vubec vzbudi plac, kolikrat se mnou manzel trasl jestli k nemu hodlam konecne vstat a je fuk jestli je v loznici nebo vedle, mame malej panelakovej byt, vyjde to nastejno... takze proste pokud mam spat ja, neda se nic delat, musi byt v postylce... to jsou veci ktery vyplynou nejak samy za pochodu no, co komu vyhovuje... kdyby to fungovalo, mozna by spal taky s nama...
Ahoj, my jsme měli přesně stejný problém, měli jsme malou ložnici 1,7x4,3 m. V ložnici jsme měli postel 140x200cm, postýlku 120x60 cm, do toho dvě skříně a prošli jsme jen tak tak, takže, když jsme čekali druhé miminko, tak jsme pořídili košík. Postýlku pro první jsme otočili a dali na druhou stranu, aby malá měla klid a mimčo v košíku u postele. Teď když už se do košíku nevejde, tak máme naštěstí už novou velkou ložnici a pokojíček 🙂
Ty kolébky jsou super, známá takovou má a nemůže si jí vynachválit 🙂