řešíme dilema, zda pořídit klasickou postýlku, nebo cestovní. Poradí někdo?
Ahoj 🙂 ,
za mě určitě klasickou, nejlépe na kolečkách 😉 .Cestovní máme sice taky, ale tu spíš používám občasně jako ohrádku, ale už ji taky budeme rušit.
Do ložnice bych určitě pořídila klasickou dřevěnou postýlku s kvalitní matrací. Pokud cestujete, kupte si i cestovní, ale ty mají matrace nic moc, tak spíš jen tak na spaní u babičky nebo na cestách. Dá se použít i jako ohrádka, ale radši bych dala dítě na zem na deku.
Určitě klasickou s kvalitní matrací. Cestovní máme u babičky a ta matrace v ní rozhodně není na každodenní spaní 😉
My máme doma obě, obyč s kokosovo-molitanovou matrací v ložnici a cestovní máme v dětském pokojíčku na denní spaní a na cesty-ale i v ní mám ještě obyč molitanovou matraci. Bez té to skoro nejde!
Vyhody klasickej postielky: vacsinou sa da polohovat rost (setris si chrbticu), dieta nespi pri zemi, kde moze byt chladnejsie (a prasnejsie) prostredie). Dlhsie vydrzi. Pokial je dieta uz vacsie a pocas spanku aktivnejsie, nebudi sa pri tom, ked sa rucickami/nozickami opiera o steny postielky, resp. o makky mantinel.
Vyhody cestovnej postielky: lacnejsia, skladnejsia, prenosna, da sa pouzit aj ako ohradka. Z vlastnej skusenosti by som ale dieta do nej nedavala nastalo. Syna naozaj dost budilo, ked rukami v spanku smatral o umelohmotnu latkovu sietku ci bocnicu tejto postielky.
Já bych taky volila obě - jednu do ložnice s kvalitní matrací a druhou někde po domě (my jsme měli místo toho třeba proutěný koš) a nebo k babičkám, ale jestli chceš volit jednu z těchto dvou, tak za mě rozhodně klasickou! 😉
Určitě dřevěnou, pevnou, s kvalitní matrací. Cestovní na cesty nebo k babičkám - prostě na občasné spaní, na pravidelné spaní ne.
Mame obe a nevyuzivame zadnou ani u 1. ani u 2. ☹ ale asi bych nedavala dite spat denne do cestovni, kvuli ty matraci.
Máme klasickou s tvrdou matrací . Je to fajn, že se dá nastavit výška. Cestovní maj nevýhodu, že mají to ležení u země a když se budeš pro miminko několikrát denně sklánět, bude to záběr na záda. Ale zas když jsou pak děti větší a začínají stát, je ta cestovní dobrá. Některý pády na šprusličky nejsou příjemný 🙂 Jinak i do cestovní jde koupit kvalitní matrace.
My měli obě. V ložnici klasiku, v obýváku cestovní (do ní jsme pak koupili lepší matraci). Malej si od začátku zamiloval cestovní. Navíc měla závěsné lůžko, takže jsme se nemuseli moc ohýbat a krásně se s ním dalo pohupovat, takže perfektně a rychle uspávalo 😀 Když byl Mates větší a začal v postýlce stát a samozřejmě padat, tak jsem ty měkké látkové boky ocenila i já 😉
My měli jen cestovní-a spokojenost veliká. Musíš pochopitelně dokoupit matraci. Malá vůbec neuměla spát v dřevěné u babičky-pořád se bouchala o šprušle a vystrkovala nožičky nebo ručičky.....musí to být cestovní se závěsným lůžkem-jak popisuje jaru30 (mimochodem-nazdar Jaruš ;-P navíc na ní byl nacvakávací přebalovák. Malá spala tak, že v kleče strkala hlavu do rohu, jakoby chtěla zbourat postel-s cestovní to bylo ok, s klasickou si to teda nedovedu představit.....i pro druhé mám jen cestovní
My máme obě, dovedu si představit, že bychom měli jen cestovní, ale samozřejmě s kvalitní matrací a muselo by tam být i závěsné lůžko, aby ses nemusela ohýbat k malinkému mimču až dolů. My ale potřebujeme dvě postýlky - domů a k babičce, u babičky je ta cestovní a používáme ji i na cesty. Cestovní máme Coneco Apolo, je to hrozný šmejd - polský výrobek, takže radím nekupovat ☹
Cestovní nemá pevný rošt, podle mě není na dlohodobé spaní. Máme ji u mých rodičů, ale i když tam máme kokosovu matraci, tak se strašně prohýbá. Navíc se mi nelíbí, že skrz ni není tak dobře vidět, ven i dovnitř, a není možnost fyz. kontaktu, když je potřeba dát postýlku blíž či sundat bočnici 😉 je to pro mě provizorní řešení, není nad dřevo.
Určitě obě. My máme klasickou dřevěnou v ložnici a cestovní v obýváku a měli jsme ji s sebou, když jsme jeli někam na pár dní.
My měli cestovní postýlku od narození a nestěžuju si. Měla pevnou podložku pod matrací, k tomu jsme dali kokosovou matraci. U nás to bylo potřeba, jelikož kluk hodně jezdil k babí a pořizovat druhou jsme tenkrát nechtěli. Každopádně výběru jsme věnovali dost času a vybrali jsme opravdu dobře. Malej měl navíc děsně rád to prolézání otvorem🙂
Jo a bylo tam to závěsné lůžko jak píše @garfie - to jsem si teda nemohla vynachválit.
Klasickou určitě... A nejlépe i cestovní 🙂
Normalni klasickou postylku na spani... a cestovni treba dokoupit pozdeji, jestli ji vyuzijete (my ji treba koupili az pozdeji, kdyz uz maly byl trosku mobilnejsi a nemohla jsem ho nechat lezet v obyvaku na gauci 🙂, coz on teda mel moc rad 🙂 ). Prakticky jsme cestovni postylku pouzivali jako takovou ohradku, kdyz jsem potrebovala neco udelat u ceho nemohl maly asistovat 😉
také doporučuji klasickou postýlku s kvalitní matrací, cestovní postýlka je pouze na příležitostné spaní, jinak si miminko zničí záda.
Cestovní je skvělá na cesty. Rozhodně ne na trvalé spaní. To chce kvalitní matraci. Já u prvního měla cestovní postýlku v obýváku, ale když jsem ho tam měla přes den, vypodložila jsem ji normální matrací z postýlky, kterou jsem na noc zase vrzla do postýlky, abych mu neničila záda. Martin, druhorozený, v ní preventivně odmítal být 🙂
určitě klasickou s kvalitní matrací
My mame obe - ale jak sam nazev napovida, cestovni mame na cesty 😉 Vyuzili jsme ji ale i ted, kdyz uz deti spi ve spolecnem pokojicku, a mladsi ma porad o 1 spanek denne navic, tak ten pak travi v cestovni postylce v loznici 🙂
Cestovní postýlku bych na každodenní spaní nechtěla. I když do ní máme ještě kvalitní matraci (na té skládací matraci se spát nedá), bez pevného roštu to stejně není ono a na trvalejší spaní se mi to vůbec nezamlouvá. Používali jsme ji jako druhou postýlku na denní spánek v obýváku, při cestování nebo pokud k nám přijela návštěva s mimčem a přespávali tady 🙂
my dali do cestovní postýlky kvalitní matraci, kterou jsme měli původně v dřevěné a syn v ní spí daleko líp než v té dřevěné, neruší ¨ho při otáčení ¨vrzání dřeva......já jsem spokojená i s cestovní
Rozhodně klasickou nebo cestovní, ale polohovací
Také se přikláním k té klasické, ta cestovní je přeci jenom zřejmě určená jen na to cestování a ne na delší pohodlné ,,bydlení". A taky si maminy stěžují, že se jim ta postýlka bortí, když už je mimčo větší a chce se o ni zapřít při stavění se na nožičky.
Máme obě. V klasické teda moc nespal, ale snad ji využijeme pro druhé dítě. Cestovní jsme brali na dovolenou, nebo z ní měl Páťa doma hrací koutek. Naházeli jsme mu do ní míčky a on je pak průlezem hrnul před sebou ven 😀
Rozhodně klasickou dětskou a jestli můžete trochu utrácet, tak na první měsíce "kojící"..měla jsem ji až na druhé dítě a mám ty nejlepší zkušenosti..miminko je vlastně pořád "u maminky", žádné špricle mezi, stálý kontakt, i monitor dechu jsme v ní měli, kvalitní matraci..první dítě bylo neustále mezi námi, druhé jen v kojící..takže bonus - do budoucna nevznikl problém, jak odnaučit dítě z manželské postele..kdyby bylo třetí, bez kojící ani ránu 🙂
Chci se jen zeptat.. co když vy jako maminka chcete obě postýlky, ale otec chce jen tu cestovní...? A navíc ne polohovací... On má už dítě s bývalou ženou a teď mi přijde, že chce na všem šetřit. Ani hračky moc nechce, ani oblečení... Co v takovém případě dělat.? Děkuji.
no ja poridim oboje, klasickou do loznice a cestovni na cesty, kazdy mesic jezdime do Prahy a do Jeseniku pokazde na vikend, tak bude potreba a nejak se me nelibi predstava, ze by dite spalo doma v cestovni postylce, otazkou je take, nakolik je kvalitni matrace v cestovni postylce na kazdodenni spani...?