Co do postýlky miminku narozenému v létě?

jitkav1984
7. únor 2018

Dobrý večer,prosim o vase názory,co koupit do postýlky,kdyz se ma miminko narodit v létě.Určitě stačí lehká deka,ne perinka,ale co mě hlavne zajímá,jak je to s polstarkem.Ma se kupovat pro novorozeně a polštářek se dava az později nebo je vhodné koupit klín pro podporu hlavičky.Je to mé první těhotenství,takže vůbec nemam zkušenosti.Děkuji😊😊

ladyhacek
7. únor 2018

Pod hlavu nic, já začala dávat určitě po roce. V létě jsem přikrývka plenkou nebo povlečením, ale s novorozencem nemám zkušenosti syn už měl 4m

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
petrajiranova
7. únor 2018

@jitkav1984 ahoj my dávali klín cca do půl roku a plenu pod hlavu, od 6 mesi tenký polštářek, jinak vesměs spala dcera ve spacím pytli

vladienka
7. únor 2018

Mala sa narodila na konci cervna do hrozneho tepla.. prikryvali sme ju tenkou dekou, v najhorsich vedrach latkovou plienkou a oblecena bola v kratkom overali. Parkrat spala len v plienke, v byte sme mali aj v noci 30 stupnov. Spala v hniezde, opierali sme ju o boky 🙂

soleilll
7. únor 2018

@jitkav1984 Pořídila bych mantinel, několik prostěradel (ideálně s nepropustnou vrstvou) a dvě lehké zavinovačky - něco jako Swaddle me: https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1TMuqOpXXXXcDapXX... . Deky taky aspoň dvě - různě teplé (bavlněnou a flísovou), budeš je používat pořád ještě tak 2 roky - v postýlce a kočáru. Přikrývku a ideálně dvoje povlečení později, tak v půl roce. Polštář je nanic, není doporučován několik let kvůli vývoji páteře. A do postýlky ještě monitr dechu. 😉
Klín nebo polohovací polštářky až podle toho, jestli je dítě bude potřebovat. Pokud nebude trpět refluxem, klín nepotřebuješ. A při rýmě se dají podložit nohy postýlky, aby byla hlavy výš.
Jinak nebesa a podobný lapače prachu považuju za zbytečný, ale někdo si potrpí na "styl".

swetlusska
7. únor 2018

my na první měsíce měli půjčenou tu postýlku z porodnice, ta se dala polohovat (rovně) a to bylo fakt super, aby právě v noci neblinkal a tak. Polštářky ani peřinky ještě ne, mohlo by se do toho zamotat. Klín je dobrej, ten se určitě využije a není to drahý.

dc2015
7. únor 2018

My jsme podkládali celou postýlku...

lenkasve1
7. únor 2018

@jitkav1984 Mám červencové mimčo, měla jsem je lehkou deku, polštář se miminkům nedává, spíš si pořiď klín do postýlky 😉 někdo ale místo polštářku dává tvarovač hlavičky, ale to jsem neměla. Já jsem malou klasicky polohovala, aby neměla slehlou hlavu. 🙂

bekyc
7. únor 2018

Hlavně pořiďte chránič matrace a pod hlavičku stačí látková plínka (když ublinkne nebo slintá, abyste nemusela prát prostěradlo každou chvíli). Mantinel je taky super věc. Postýlku jsme podkládali knížkama. 🙂

pavlinakm
7. únor 2018

Na zakryti neni treba porizovat nic specialniho. Na leto vetsi plenu do ktere lze pripadne i zavinout. Ja mam od kikk myslim. Pod hlavu do roka nic. Jen slozit na dvakrat plenku, jdyz si ublinkne tak at nemusis hned prevlekat celou postrl. Klin jsem neporizovala a ani nebyl doposud potreba(14mes). Ze zacatku je dobry monitor dechu. Co jsem ja hodne pouzivala byly polohovaci valecky. Sice to lze nahradit vypodlozenim ze stran polstarky, ale ja je zdedila a asi do 4-5mes pouzivala. Nekdonporizuje polstarek proti slezeni hlavicky, ale treba ja to beru jako zbytecnost. malou jsem pri kazdem vzbuzení(asi co 2h) otocila na jiny bok a ma nadhernou hlavicku.Prosteradla mam dve bavlnene a jedno frote(na zimu). Povleceni moc nepouzivam a ani perinky. Mala se mi porad odkopava a ja zjistila ze nejlepe spi pod dekou, ktera je chlupata a tepla, ale neciti ji na sobe..
Kazda napise asi tak jak to ktere vyhovuje. Zalezi na tobe k jakemu nazoru se klonis a co je ti sympaticke. Osobne mohu říct, ze za ten rok mam odlozenych po celem byte spousty kramu, ktere jsme ani poradne nevyuzili..

jitkav1984
autor
7. únor 2018

Mockrát děkuji za nazory😊.Hodne mi to pomohlo v rozhodování💃😀.

dvorkada
7. únor 2018

Oba synové jsou letní, koupila jsem zavinovačku přímo na léto, myslím směs bavlny a lnu, klín taky máme, v postýlce jsem přikrývala slabou dekou a v kočárku jen plenkou podle počasí..,bez polštářku,ten jsem klukům dávala až dýl..jinak si nemůžu vynachválit hnízdečko,malý bez něj neusne,ale záleží na miminku,my jsme třeba skoro nevyužili zavinovačku,klukům se v ní nelíbilo..mantinel jsem dávala až když se v postýlce stěhovali aby se nebouchali..😃

verca156
7. únor 2018

@jitkav1984 souhlasím od roka až polštářek a kdyby byla třeba rýma, doporučuji srolovat malý ručník a podložit matraci v oblasti hlavičky (ušetříte kupováním klínu)

mikes79
7. únor 2018

Určitě bych nic nedávala, maximálně plenku. Polštářek se používá snad až od roku. A přikrývala bych lehčí peřinkou .. když bude zima, tak klidně dát lehčí čepičku či rukavičky.

mis_el
7. únor 2018

Peřinku a polštářek kupte dohromady, ale ze začátku polštářek nepoužívejte, jen plenku pod hlavičku. Klín jsem nepoužívala. Malá se narodila v červnu, když nebylo takový vedro tak jsem přikryla normálně peřinkou (ale máme kamenný barák tak tu máme chladněji), když bylo teplo tak jen plenkou a do kočárku tenčí dečkou a ve vedrech plenkou. V postýlce mám mantinel, bez něj by si tu hlavu o ty šprcle obouchala 🙂 Jinak polštářek se doporučuje tak od roka.

kaya80
7. únor 2018

Ja by som zase odporucila navyknut mimi od zaciatku na spaci pytel. Existuju rozne hrubky a neskor v zime mas istotu, ze sa neodkope. Daju sa krasne zohnat klidne aj z druhej ruky. Ja som v zachvate nadsenia pred narodenim prvej dcery kupila kvalitnu perinu aj s polstarkom a k tomu krasne povleceni a doteraz to susim v skrini. Obe moje dievcata spali v pytli, je to fakt super prakticke....

evee24
7. únor 2018

No me se osvědčila zavinovačka. Peřinky a deky k ničemu. Potřebovala spat jen takhle. Pak spací pytel.

kladpol
7. únor 2018

@jitkav1984 Pod hlavu bych vůbec nic nedávala, do roku by nemělo mít pod hlavou nic. Možná plenku, jen složit čtverec, ať se nepotí a nelepí třeba k prostěradlu. A lehkou deku bych zvolila.

priefi
8. únor 2018

@jitkav1984 Polstar nejdrive az v roce 😉 Do postylky doporucuji monitor dechu, zavinovacku nebo perinku (ze zacatku mimi nema termostabilitu), prosteradlo, matraci, mantinely kolem postylky (byvaji cele sety) k postylce chuvicku 😊 Nebesa krasne chrani od slunicka a nektere mimi rady kolotoc, ale to az cca od 3m. My jeste na postylce mame prebalovak a jde sehnat i kapsar na pleny, ale ten jsme nemeli. Hodne stesti 😊

priefi
8. únor 2018

@jitkav1984 jeste bych doporucila kojici polstar s klinem. Nas prcek kdyz byl mimo postylku, tak vzdy byl jako novorozene prave na klinu a kolem klinu kojak. A pak az bude starsi novorozene, nebude muset mit zavinovacku nebo perinku, postaci deka nebo plenecka. Ale je mozne, ze zavinovacku bude milovat.