Čím mazat novorozeně?

ppjd
1. bře 2017

Dobrý den maminky, čím jste mazali novorozeně? Je lepší kvalitní olej např. olivový nebo slunečnicový nebo koupit něco v lékárně. Nechci ho hned mazat chemicky, jsem alergička tak bych chtěla jít trošku šetrnější cestou!

jaja01k
1. bře 2017

@ppjd Já jsem mazala slunečnicovým olejem z lékárny 🙂

tery_s
1. bře 2017

Tak já jsem to pojala podobně, nechtěla jsem míč chemie a i když recenze např. na Hipp nejsou vůbec spatne, jejich olejicek jsem použila pouze 2x. Takže mazu kokosovým olejem, do koupele přidávám Linolu, máme ještě od Weledy koupel a olej taky doporučuji a potom na mytí zadečku od Eone medvídka. Fakt stačí málo nebo lépe - méně je někdy více 😊A kdyby byl nějaký problém AE, seborea řešila bych to pouze přípravky z lékárny zn. Excipial nebo Bioderma

luska__
1. bře 2017

já osobně bych chtěla třeba levandulový olej, ten má uklidňovat
možná takovýto https://www.drmax.cz/weleda-levandulovy-zklidnu...

chocolady
1. bře 2017

Pouzivam bud bio sezamovy olej, nebo detsky olej od Bubchen - v tom taky nejsou zadne svinstva a pekne voni.. 🙂

nelinecka1
1. bře 2017

My přidáváme do koupele kokosový olej a není třeba už mazat😊

absintka19
1. bře 2017

@ppjd cokoladou 🙂 a pak snist 🙂 miminka jsou k sezrani 🙂
Tak na odlehceni 🙂 ja vzdy zajdu pro radu do lekarny

linee
1. bře 2017

Ja jsem do roka mazala slunecnicovym z lekarny. dobra je i Linola do koupele,promasti pokozku.Pozor na vyrobky s hermankem,ti spise vysusuji.

ppjd
autor
1. bře 2017

Přemýšlela jsem nad tím kokosovým do koupele. Ted si mažu břicho bambuckým máslem smíchaným s kokosovým a mandlovým olejem a je to strašně fajn a nic mi to hlavně nedělá a to jsem na kosmetiku háklivá. Slyšela jsem hlavně o slunečnicovým ale i meruňkovým oleji ještě mám čas tak ale chci být už trochu připravená a taky se nudím na neschopence.

ppjd
autor
1. bře 2017

@linee o heřmánku vím, že není doporučovaný. Dokonce neteř má na něj alergii a nic z včelých produktů ty taky jsou hodně dráždivé.

absintka19
1. bře 2017

@ppjd jinak my cela rodinka jsme si oblibili tuto znacku, od oleju do koupele, pres kremy a olejicky. Prirodni kosmetika. Jsme mic spokojeni.
https://www.topvet.cz

jajulin
1. bře 2017

Mne jedna vyborna detska kozni doktorka kladla na srdce, ze miminko nepotrebuje na kuzi VUBEC NIC. Jen obden osplouchnout v ciste vode. Je treba naucit kuzi, aby si sama vyrabela dostatek mazu. V pripade, ze je kuze miminka sucha, v lekarne namichaji masticku leniens za par korun.

pavlina212
1. bře 2017

Ničím ;) Málo koupat, nemazat. Kůže je chytrá, postará se o sebe sama 🙂 Mazání bych řešila, když se vyskytne nějaký problém. Syn se narodil dehydratovaný, loupala se mu kůže, takže jsme dvakrát v porodnici vykoupali v Linole a dlaně promastili Infadolanem a bylo po problému. Pod plenky jsem taky skoro nemazala, jen okolí řitního otvoru a používala jsem Medvídka.

autumn11
1. bře 2017

mne v nemocnici povedali sestričky, že pokiaľ nemá dieťatko suchú pleť, tak by sa nemalo natieriať ničím a hlavne nie olejom. Ten že vraj upcháva pokožku a nedýcha. Ja som len vytierala nečistoty zo záhybov hipp olejčekom.

krystalka
1. bře 2017

@ppjd - my jsme zase tak moc nemazali, syn neměl suchou pokožku a nekoupali jsme denně, to hodně vysušuje, takže jsme omývali jen zadeček a ruce a koupali jsme třeba 3x týdně....ale když mi připadalo, že má sušší pokožku, tak jsme měli dětský olejíček od Weledy - měsíčkový....používali jsme z té řady víc přípravků, mají třeba skvělý krém do mrazu na obličej apod....věcem, co obsahovaly heřmánek, jsem se snažila spíš vyhýbat, na ten se dost často objevují alergické reakce.....syn tedy alergik nebyl, to až teď v 9 letech se objevila alergie na pyly trav....do té doby nic.....

ppjd
autor
1. bře 2017

Tak uvidím co a jak až se prcek narodí. Moc děkuji za informace. My jsme právě alergici oba ale každej na něco jiného . Ale pořád doufám že se to malýmu vyhne.

bamishop
1. bře 2017

@ppjd nicim, jinak bude mit furt suchou pokozku. Doporucuji si koupit od Eone delfinka na koupani, to je olejicek do vody, po nem bude kuze dostatecne hebka, nebo jestli jste v rodine citlivejsi, tak misto toho neutralni olej od nich, v nem neni zadna silice, takze nemuze byt zadna alergicka reakce. A pak uz jen mazat pod plenkou pokud zacne nejake zarudnuti apod a dat si pozor, at miminko po koupani vysusis ve vsech zahybech

zdenka_novotna
4. bře 2017
Uživatel zdenka_novotna je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zdenka_novotna.

Mandlove mleko Just

vercik83
5. bře 2017

Ničím

janawei
20. bře 2017

Chtěli jsme používat olej, měla jsem koupený měsíčkový, ale prcek byl lehký atopik, tak jsme skončili u přírodního Zklidňujícího tělového mléka od Weledy. Souhlasím s tím, že čím méně, tím lépe.

radkanevedelova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz