Ahoj holky zajímali by mě vaše zkušenosti a váš názor. Zvažuji koupi chůviček, ale bydlíme v paneláku v bytě 4+1, tak nevím jestli to není zbytečné. Rodiče bydlí rovněž v paneláku, takže nikam na zahradu a tak mimi dávat nebudeme. Využívali jste je?
Do paneláku to je podle mě zbytečné....
máme chůvičky a bydlíme v paneláku. Zbytečné mi přišly ze začátku, později jsem za ně byla moc vděčná! Všude zavíráme dveře a ložnice je na druhé straně, když malá pobrekává,neslyším ji. Musela by řvát jako tur! Když začal houkat monitor dechu, přes stěny bych ho neslyšela a rozhodně ne na našem rušném slídláku. Takže za mě: Příště si koupím nové a litovat toho nebudu.
My bydlíme také v paneláku a kupovala jsem je. Doma jsem je nepoužívala, ale na dovolených byly neocenitelné. Nekupovat žádnou drahotu, stačí levnější, ale aby měly slušný dosah.
V paneláku je to zbytečné.
měla jsem po ségře a používala je asi týden, dcera řve jak tur, takže jde slyšet po celém bytě..
Za mě to význam má. Bydlíme v daleko menším bytě 2+1 (i když cihla) a chůvičku mám zapnutou celý večer, když dítě uložím v ložnici do postýlky a s mužem jsme v obýváku. Mám ověřeno, že pištící monitor dechu přes dvoje zavřené dveře neslyším. 🙂 Navíc - jak se dítě začne víc pohybovat po postýlce, snadno při hraní nebo otáčení přeleze mimo monitor a ten pak spustí úplně zbytečně. V chůvičce slyšíš i broukání a hraní. Navíc ji využiješ i později - třeba na dovolené. Ale samozřjmě záleží na tobě a vašem stylu života (a třeba i financích).
Díky za názory holky. Monitor dechu určitě chceme koupit, ale ty chůvičky právě nevím. Máme v plánu, že prcek bude minimálně do půl roku (možná dýl) spát s náma v ložnici, přes den bude buď se mnou nebo v pokojíčku a ten je jakoby uprostřed celého bytu, tak bych jej měla snad slyšet, i když budu třeba vařit. Takže přemýšlím, že je pořizovat spíš nebudeme. Na dovolenou nebo tak přece jen člověk jede párkrát do roka. Moc díky.
Jezdíme na barák k prarodičům, takže jsme koupili. Ale v bytě mi přijde celkem zbytečná. Máme 3+1 a slyším ho i bez chůvy. Pokud o ní uvažuješ a dodala by ti pocit klidu, tak bych se poohlédla klidně po nějaké bazarové.
Využíváme dodnes, a to je dceři 20 měsíců. Má chůvičku u sebe v pokojíku a když jsme večer v obýváku, tak bychom ji neslyšeli, dokud by fakt nezačala řvát. Když potřebuje jen napít, nebo se vyčůrat, tak slyšíme, jak si o to v pokojíčku říká.
@frity bydlíme v malém bytě 2+1 a děti už mám velké 5 a 2 roky,ale stále chůvičky používám a jsem za ně vděčná...předevčírem jsem zapomněla zapnout a slyšela jsem Eli,až když fakt hodně brečela (přes dvoje zavřené dveře) a nestihla jsem ji dát včas na nočník...A pak je super,když holky spí a já vyběhnu ven s pejskama.. 😉
Taky máme v bytě a jsem za ně vděčná. Dodnes je mám zapojené u dvou starších abych v noci slyšela co se tam děje. Kolikrát se v noci jeden z nich vzbudí a začne mě volat. Bez nich bych o tom nevěděla dokud by nezačali řvát. A to mi přijde zbytečné. Navíc jsem i já víc v klidu. Bez nich ani ránu 😉 Z mého hlediska mnohem potřebnější než monitor. Když byli mimča a já třeba vařila, tak jsem bez chůviček neslyšela, že se vzbudili nebo měli nějaký problém.
do paneláku zbytečnost, leda když dítě spí a jdu do sklepa, ale ve sklepě stejně nefungoval signál🙂
Máme, ale nepoužíváme doma, dobrá byla u tchánovců, kde maj barák na tři patra, tak aby člověk mohl ještě být venku.
Holky, díky moc za vaše názory a zkušenosti. Čekáme první, tak to člověk neodhadne jesli je bude nebo nebude potřebovat... Asi s koupí ještě počkám a uvidím, jak je pak budeme potřebovat nebo ne🙂
My máme, bez nich bych fakt neslyšela, leda až hysterák. Stačí, když zavřu dveře a neslyším. A to máme 3kk. Mé děti teda neřvou, jen decentně pobrekávají, takže bez chůviček by to fakt nešlo. A při vaření, nebo věšení prádla, nebo ve sprše...no prostě fakt využívám denně už od narození Agátky.
A i když bude mimi spát s váma, tak přes den s ním chodit spát nebudeš (nebo asi ne vždy 😀 ) a večer budeš chodit později než mimčo. Tak si to s chlapem vyzkoušej, jak je slyšet, ať hraje brečící dítě a ty u toho třeba vař 😀 Ale jinak být váma, tak to tedy zkusím bez, ono dokoupit se dají vždycky. Ale já bych bez nich být nemohla.
@frity My bydlíme taky v paneláku, máme videochuvicku od Aventu, a jsem za ni moc rada hlavne ze začátku, taky máme první mimčo a teď mu je už měsíc. Chůvu zapínam, když vařím, jdu do sprchy a jsem klidná že ho vidím. Nebo i v noci když nakojím pak dám spát a nějak oddychne nebo vydá nějaký zvuk tak vidím zda ublinknul ebo se jen tak protahuje a jsem prostě jistější, nehledě na to, že když někam pojedete na dovolenou nebo ke známým určitě za ně budeš ráda.
bydlíme v paneláku ve 3+1 a máme chůvičku. Používáme ji už rok a půl. Od začátku ji používáme pouze v noci, přes den ne. Večer zavřeme dveře do pokoje i do obýváku, je puštěná TV...slyšela bych, mám vyzkoušeno (někdy slyším malého ještě než chůvička sepne), ale taky ne vždy a hned, takže za mě ano.
Ve dne ji nepoužívám, teda nepoužívala jsem, když byl syn ještě malé miminko, má být zvyklý na ruch všedního dne a ne zavírat dveře a chodit kolem něj po špičkách.
@frity
ne, používám jen monitor dechu 😉 . Na dovolenou mám možnost vypůjčit si u kamarádek.