První týdny jsem používala pleny papírové a malá spala a spala... Před třemi dny jsem přešla na pleny látkové a je po spánku. Eliška se často budí, samozřejmě úplně mokrá. Dnes jsem zkusila opět dát pleny papírové a prospala celé dopoledne a teď už spí zase asi tři hodiny... Ráda bych používala látkové pleny... Vím, že jsou zdravější a nezanechám tak velkou ekologickou stopu. Na druhé straně bych dceři dopřála ničím nerušený spánek... Má někdo podobnou zkušenost?
Latkove pleny, to je dost siroky pojem... Prozradis nam, jake konkretne mimco ma?
My jsme používaly látkové pleny od narození - všechny možné kobinace a bez potíží, ale od půl roku se mi malá začala v noci častěji budit a vždy s úplně plnou = mokrou plenou. Tak jsem to vyřešila tak, že na noc používám jednorázovku, díky ní se malá pěkně vyspí. Ne že by spala až do rána v kuse, ale budí se pouze na kojení (tak 4x) a jak se napije, tak spí hned dál. S látkovkou na noc mi už nemohla znova usnout a když jsem ji v noci přebalila (nevadí mi to), tak už nemohla usnout. ;) Tolik moje řešení. 🙂
Taky by me zajimalo, jestli neni problem v tech separackach. Tez jsem je zezacatku nepouzivala. Nejlepsi na sucho jsou ty fleesovy, neni prez ne citit mokro vuuubec naosah (pokud nejsou pliny pocurany, ze z nich kape). Ty papirovy sice trochu mokro citit je, ale zas pokadenou vyhodis/splachnes a nemusis se s tim moc stvat 🙂
Používám čtvercové bavlněné pleny poskládané na novorozenecký sklad. Takže říkáte separačky... Dobře, vyzkouším. Děkuji
Jaké separační pleny doporučujete, s kterými máte dobrou zkušenost?
Nám se separační pleny - malá se pořád vrtěla, když je měla (fleesové) a taky mi přišlo, že po nich tekutina teče k zádíčkům a všude okolo v plence. Zkusila jsem je a hned zavrhla. Ani fleesové AIO na noc neprošly - budila se v nich kupodivu častěji. Ideální pro nás jsou AIO s povrchem a svrchňáky s froté vkládačkama, které jsem si ušila. První dva měsíce jsme používaly y - ty neměly chybu. 😉 Asi to chce vyzkoušet, co bude Tvému miminku nejvíc vyhovovat. 🙂
Dcera dokazala spat celou noc v latkove plene. Mokra
Taky
Omlouvam
Omlouvam se predchozi komentare, pisu z telefonu, trochu blbne. Od narozeni pouzivam pleny i na noc, dcera v nich od pocatku vydrzela spat. Na pocatku se casto budila na mleko, pote jen jednou v noci, prebalit a nakrmit a hnes usnula. Pres den ctvrcovky a na noc kalhotovky petit lulu. Co je ted vetsi 19 m, kalhotovky vycpu ctvercovkami a takhle mi vydrzi spat. Separacky doporucuji ty hrube napr bambino mio. Na noc jsou nejlepsi.
Dzejn002 a jak jsi ty separacky prala? Ja nejdriv nevedela, ze na ten fleece nesmi avivaz a znicila si tak pokusne kusy (ten fleece se avivazi zanese, neprotikaj a steka to pak po nich vedle, tj. Jsou naprd. Ty dalsi uz peru bez ni a jsou v poho.
Aksile007 jinak papirovy separacky mi nejvic sedi poppolini, viskozove. Davam je prelozeny napul, tj. Dvojvrstve. Pokadeny hazu s bobkem do zachodu, pocurany vydrzej i nekolik prani, parkrat i susicku (omylem)-ale to jsou pak hrozne pokrouceny. Ale neudrzi moc tekuty bobecky, ty dost protecou na plinu. Na ty jsou lepsi ty hruby (viz alkin myslim)-plina casto ani neni spinava, ale me se ta hrubost pocitove nelibila.
Flísové separačky potřebují párkrát oprat - já jsem je nejdříve synovi nedávála, jen je prala, aby se zdrsnily a zadržely moč. Nyní už sajou bezvadně a nic nejde bokem, peru i s aviváží a ničeho jsem si nevšimla 🙂
Ahoj já na noc dávám jednorázovku ale spíš proto, abych nemusela během noci přebalovat a Eliška se mi nevzbudila protože pak nejde úplně jednoduše spinkat 🙂 přes den normálně látky a fleece separačku a pohoda vydrží normálně spinkat své odpolední 2 hodiny a když byla menší a spala více tak úplně v pohodě i 4 hodiny. Já mám separačky od bamboliku a sály v pohodě hned a ani jsem je nemusela složitě několikrát prát. Jinak známá mi říkala, že normálně koupila v ikee fleecovou deku 2x ji vyprala na 90 nastříhala a je spokojená. Ty fleece od bamboliku zvládají i aviváž.
A jak máte velké to dítě? Vůbec se nedivím, že čtvercovky prorčůrá, to pročůrá novorozenec na první dobrou, i když jsou dvě. Natož na noc. Ten rozdíl v savosti je obří.
Moc doporučuju bambusové noční kalhotkové pleny od petit lulu, těch vrstev je tam hodně, jsou užšího a vyššího střihu, tzn. dají se dát i miminu a vydrží i do 4 let, mají tam i separačku a přes to dle mé zkušenosti sedí nejlíp pul kalhotky od Thirsties.
Nebo bamboolik noční plena a vycpat to bambusovýma vkládačkama nebo něčím z bambusu nebo konopí. Rozdíl v té savosti oproti bavlně je neuvěřitelnej, tohle mi nepročůrá ani větší dítě, který jako menší bnylo často durch už dost brzy.
Eliška má sedm týdnů. Prvních šest jsem používala jen papírové pleny, ale co jsem přešla na látkové (opakuji čtvrcové, složené do novorozeneckého skladu, přes to jen kalhotky) se mi přes den stále budila a nemohla usnout. Pokaždé byla počůraná. Plena sice neprotekla na dupačky ani dál, ale asi ji vadilo to mokro. Teď už zase dva dny používám papírové a zase spí jak předtím, v kuse i tři hodiny. Objednala jsem ty fleesové vložky do plen + separačky jednorázové od Bamboolika, tak uvidíme, zda se to zlepší. V případě že ne, budu používat pleny papírové dokud je malinká a spí. Až bude starší, spát už tolik nebude, tak je to pak jedno, to ji klidně budu přebalovat co dvacet minut, ale teď ji chci prostě dopřát klidné spaní.
tak jednu čtvercovku na novosklad nepoužívám nikdy, to mi novorozenec procura durch i když cvrka co 20 min, nevěřím,ze to někomu staci. Kupte si,tedy jestli chcete, poradny plinky, za me kalhotkovou na sucháč a vkladacky, bambus,konopi. Lituju, ze jsem.to neudělal dřív, nez jsem do udělala. Mam provnani i s bavlnenyma vkladackama a kalhootkovkama, taky mala savost, ale do toho pul roka to ještě jde, ale na noc to taky nestačí. Nebo jestli ma někdo pobliz, kamarádka, zkuste, pujcte. Objednala jste jen tu dělící vrstvu, ne tu savou. Mne dítě procuralo i papírovou v noci, noční bambusovou nikdy. Nevěřila bych tomu. 😉
Je skoda se vzdavat latkovek, kdyz to kdyz to jen nemas vychytany, to neni chyba latkovek 🙂. Novosklad je ocividne malo, musis pridat vkladavku nebo dat kalhotovku.
Co se tyka kalhotkovek, ktere tu docela doporucuji, tak me treba nevyhovovali vubec (a manzelovi kupodivu tez ne)-darovala jsem je. Je fakt, ze jen novosklad (bez vkladacky) jsem pouzivala kratce, pak jsem koupila vkladacky vseho druhu (bambus, bavlna, frote, konopi, kratke, dlouhe) a nejvic ted vyuziju ctverec na draka+frote vkladacku kratkou (obyc, stala asi 60 kc)+separacku. Ja jen, ze ne vsem musi vyhovovat kalhotkovy pleny
A davate separacku? U nas to bylo podobne. Ja veci neznala jsem nedavala separacku, tak se mala budila mokrem. Pak uz ji plinky nevadily a dneska na ne nedam dopustit☺ jo a v deseti mesicich se budi tak 10x za noc pleny, nepleny...😁