Maminky, která používáte nebo máte zkušenosti s bio plenkama???
Chtěla bych synovi koupit, tak bych ráda znala více názorů 😉
Za me Bambo nikdy! Po 1hodiny byl procurany skrz plenky i body,takze spotreba hrozna a vic se mi tim padem opruzoval..
Používám taky bambo, přes den hlavně látkujeme, takže je používáme hlavně na noc. V roce 2015 skončily v Dtestu na 2. místě. Někdy se stane, že po dlouhé noci trochu protečou, ale myslím, že to se asi občas stane u každé plenky. Zkoušeli jsme plenky Naty, ale jen jedničky a ty nám vůbec nesedly. Zkoušeli jsme i Natur z DM, ale určitě zůstaneme u Bambo.
Já užívala od Bambo, ale hlavně Natur z DM. S oběma spokojenost. Měla jsem oba druhy u obou dětí a musím říct, že třeba u syna se občas nehoda stala -protekla, hlavně přes noc (u obou druhů, ale občas i u látkovek), u dcery teď jen zcela ojediněle. Spíš si myslím, že jsem ji plenu dala špatně, jak je neposedná při přebalování. Za mě hraje roli tedy spíš lepší dostupnost DM plen, Bambo si hledám na netu, aby byly za dobrou cenu včetně poštovného.
Ty jo, tak já teď nevím, brala jsem je jako úplně top a koukám, že se názory trochu rozchází.... Chtěla jsem je především proto, že syn mi spinká krásně celou noc, tak aby nebyl v "chemii"...
U nás jedeme na Bambo a MonPeri, jednou jsme měli z DM a ty byly taky dobré. Někdy se stane, že mi Bambo protecou, ale asi je spíš špatně dám. Jednou plena měla 280g moči a neprotekla, bylo to jako granát. Až dopotrebujeme zásoby, přejdeme na látkové.
MonPeri je výroba Čína a to se prezentují jako česká firma...přestala jsem je kupovat a teď máme z DM nature. Měli jsme že začátku Naty a byli v pohodě...
ja mam zkusenost s Bambo Nature, byly fajn 🙂. jeste chci zkusit ty z DM, ty ale pry nejsou uplne non toxic...
@petulkabene Kde prosim zjistim info o te vyrobe plen v Cine?
@petulkabene Tak uz nemusite odpovidat, psala jsem kratky dotaz do Monperi a obratem odpovedeli:
"Dobrý den,
pro výrobu v Číně jsem se rozhodla po dlouhých analýzách a průzkumu řady trhů. Mým přáním bylo vyvinout a vyrobit, původně pro mou dcerku Dorotku, plenku, která bude mít šetrné složení bez chemie, nebude ekologickou zátěží a také bude za přijatelnou cenu. Díky poslednímu bodu vyhrála výroba právě v Číně, nicméně v certifikované výrobně, pod přísným jak osobním, tak i odborným dohledem. Mám tudíž čisté svědomí a záruky, že lidé, kteří vyrábějí mé výrobky, pracují za řádný plat, mají dobré pracovní podmínky a vše funguje, jak má.
Ostatně plenky se osvědčily také v nemocničních zařízeních, kde jsou velmi vysoké požadavky, a také je vyhledává stále více maminek. Svou šetrnost dokazuje vysoká snášenlivost i miminky s kožními chorobami.
Snad jsem Vás touto odpovědí uspokojila, mějte se krásně.
Natalia Heinrichová, zakladatelka značky, majitelka společnosti, ale především maminka Dorotky, malé víly MonPeri.
P.S. Pokud budou vhodné podmínky pro výrobu plenek v ČR, určitě to jen uvítáme a výrobu rádi přesuneme k nám! "
Nebude ekologickou zatezi a vozi se z Číny, ach jo🙄
Slyšela jsem chválu od několika maminek na bezvaplenky.cz
Jinak mám zkušenost s DM, ale tak na den, v noci už mi protekly. Teď zkoušíme kolorky, zatím neprotekly ani v noci. 🙂
Já jsem s Kolorkami moc spokojena .
Nejen , ze mají nádherný design , ale hlavně skvěle sedí a absorbují . Jo a nesmrdí !
Jen já teda doporucuju vzít větší , malá má 10 kg , ale beru už L. Nikde ji to neškrtí, v pohodě se pohybuje . Běhá, leze . Nemáme s nimi vůbec špatnou zkusenost .
Kolorky se ale taky vyrábí v Číně. Přímo na jejich stránkách, mají mapku, kde se která část plenky vyrábí a u ČR je jen Vývoj a design
https://www.kolorky.cz/vse-o-plenkach/
Ja od vcera testuju z DM eko babylove,tak uvidim...celyvh 9 mesicu jsme meli pampers premium care a fakt super,ale ted ma poprve opruzeniny,nic nezabira,u dr jsme byli uz dvakrat,takze jsem zmenila pleny...a ma to zrejme od zubu...
Našla jsem dobře zpracované recenze na bioplenky na https://radimradi.cz/, mají k tomu i videa na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=wCPGQhK8utM- výherci testování eko, bio plen 🙂. Osobně známe a jsme spokojení s Muumínky http://www.muumibaby.cz/.
Používám Bambo,jsou dobre. Měla jsem ráda i DMnature,ale ty se nyní prý pohoršily. Ještě jsem měla Mon Peri a Kolorky,ale tady prý to s ekologii moc sláva není, jinak byly dobré. Taky jsem zkoušela Naty,ale ty moc nesedly.