Máte prosím nějaké tipy na konkrétní značku? Náš se rozbil, tak sháníme nový (ten typ se už nevyrábí), tak budu vděčná za konkrétní zkušenosti... Děkuju!
@miba10 Ten se nam prave rozbil a uz se nevyrabi, co jsem koukala ☹. Nebo je nejaky vypadek, ale nelze koupit...
@anuliinka2013 tak to ani nevím. U nás ho mají v lékárně normálně 😳
Holky ty bezdotykový měří teda přesně? Uvažovali sme o koupi, ale lékárnice nás od toho odrazovala, prej je to jen orientační
@jjasmina Ten nas byl prave dobry.... naopak mne ho tehdy lekarnice doporucila, ze jsou s nim dobre zkusenosti... a uz si to bez nej nedovedu predstavit, v pripade pochybnosti behem par vterin premerim (i spici dite). Kdyz mam nejistotu, zmerim vickrat... Asi prave taky zalezi na typu a na spravnem pouziti (proto se ptam na praxi)
@jjasmina já nemůžu říct, že by nám přesně nemeril. Nikdy jsme s tím problém neměli. Dokonce jsme i zkoušeli porovnávat naměřené hodnoty s různými teploměry. Samozřejmě měření ve stejnou chvíli a na jednom dítěti.
Tak buď máme dobrý kus nebo nevím. Každopádně mě se příčí měřit dětem v zadečku. Ne, že by se mi z toho dělalo špatně nebo tak, to ne. Ale vím jak jako malá jsem to nesnášela. Ale pravda, tehdy tyhle vymoženosti nebyly. Když si vzpomenu, jak mi bylo blbě a mamka mě "tejrala" měřením v zadku.... Ne ne ne. 😁
@anuliinka2013 jestli chceš, můžu se zeptat u nás v lekarne, jestli by nešel poslat 😉jestli ho tam ještě budou mít
@jjasmina já jim nevěřím. Pracuji jako dětská sestra v nemocnici a tam se to kalibrovalo furt a vůbec nebyly spolehlivé, takže i tam byly jen orientační a používaly se u dětí bez teplot. Já mám ten klasický s galiem a jsem spokojená, těch 5 minut jsem schopná to i malé dceři v podpaží podržet. Naposled jsem měřila digitálním dceru, naměřil 37,2 přitom měla teplotu 39,4.
Vyzkoušela jsem asi tři a jediný, který je fakt srovnatelný s rtutovym a vyšel skvele i v černých ovcich, je cemio metric smart.
@jjasmina nam bezfotykovy (taky babysense termoval) meri v rozpeti cca pul stupne, neprijde mi, ze bych potrebovala presnejsi. Stejne to, jestli u 37,9 das nurofen nebo nedas, se odviji od toho, jestli je dite i po jinych strankach v pohode nebo neni... ne podle toho, jestli je to ve skutecnosti 37,8 nebo 38,2. A u 39° uz je dite tak horke, ze je to zjevne i bez teplomeru... Ale treba na mereni teploty do takovych tech ovulacnuch grafu se moc vyuzit neda, aspon me to nefungovalo, tam uz pul stupen nepresnosti udela paseku.
@miba10 Dekuju, rikala jsem si, ze se zajdu (na zaklade tvoji rady) taky zeptat osobne... minule mi ho tedy objednavala. A jeste zkusim dohledat ucet ke "staremu", jestli by nesel reklamovat...
@malytlustyhroch Presne, o grafy mi nejde, spis kdyz se mi neco nezda u syna, tak premerit... A teda jsou mu 2 a 5 minut mu ho nedokazu udrzet, jak tu nekdo psal 🙂. Hlavne v noci, kdy potrebuju zkontrolovat, jestli neleze horecka, mi to prijde fajn...
@anuliinka2013 máte theroval baby od Hartmann a jsme spokojený. Spousta holek říkalo, že nemeri přesně, ale světě div se, nám jo 😁