Bambusové plenky Bamboolik, máte zkušenost?

jarai
3. čer 2015

Maminky, má někdo zkušenost s bambusovými plenky Bamboolik, našla jsem tuhle sadu plenek http://www.bamboolik.cz/od-narozeni-az-po-nocni... , má někdo zkušenost, že si s tou sadou vystačím do 3 let dítěte? Hodně o těhle plenkách Bamboolik uvažuji. Budu ráda, když se podělíte o názory, vím, že se nežehlí a můžu je pak použít i na druhé dítě.

pigpeppa
3. čer 2015

Píšou někde, kolik je tam kusů? Podle toho, co vidím na fotce, to určitě stačit bude. Ale nedoporučuju hned kupovat celou sadu za téměř osm tisíc, pokud nevíte dopředu, jak vám to bude vyhovovat. S nákupem bych asi počkala. Já osobně jsem výbavu dokompletovala až v půl roce dítěte, do té doby jsem spíš jen zkoušela, střídala, hledala, teprve po těch pár měsících jsem věděla, u čeho zůstaneme a u čeho ne.

bety27
4. čer 2015

Ahoj, nemám vícevrstvé ale sadu AI2. A jsem spokojená. Ty bambusové sají velmi dobře ale nevýhoda, že dlouho schnou. Ale co můžu doporučit opravu je dobré vyzkoušet několik druhů a poté dokoupit. Každému sedne něco jiného.

elana
4. čer 2015

@jarai Bamboolik je skvělá česká značka, výrobky perfektně zpracované, plenky opravdu savé a kvalitní, výjimečný mají i ten "okoloplenkový" servis, kdy díky široké síti látkových poradkyň vždycky najdete tu svoji a nebudeš tápat, pokud se rozhodneš jít do Bamboolika, můžeš se na ni obrátit s každým problémem, když budeš chtít něco ukázat, koupit (bez poštovného atd.). Jiná věc je, že jednoznačný souhlas s @pigpeppa , kupovat celou sadu, zvlášť pokud miminko třeba ještě nemáš a o plenkování prakticky nevíš "nic" (to nemyslím ve zlém slova smyslu), je nerozumné. Lepší je vyzkoušet víc systémů, najít materiály a střihy, které sednou přímo tvému prckovi a pak vyhovující koupit a nevyhovující prodat. Na sadu je čas vždycky, navíc pokud se stane, že nesedne, tak sada se prodává podstatně hůř než jednotlivé plenky a to od jakékoli značky, i tak dobré, jako je Bamboolik.

jarai
autor
4. čer 2015

@pigpeppa je to sada 24 kusů - obecně pro plné látkování se doporučuje mít 24ks plenek. Je to z důvodu přebalování po cca 3h, tj. 8 plenek na den. Praní je obden, třetí den se počítá na schnutí. Tj. celkem 3 x 8 = 24ks plenek.

pavlinka_zetko
4. čer 2015

Ahoj, taky se přidám k názoru ostatních holek, že kupovat celou sadu předem není dobré. Určitě to chce zkoušet víc druhů. Třeba na začátku dokud děti kadí tekutá vajíčka bys mohla být z bambooliku zklamaná. Dost často mi stolička protekla na svrchňáky. Takže ze začátku jsem preferovala spíš kalhotkové plenky anavy. Naopak když už je stolice pevnější, tak mi vyhovuje spíš sio systém. Bamboolik je opravdu veliký savec, plenky sajou perfektně, takže to je jejich hlavní výhoda. Ale něco za něco. Čím líp sajou, tím hůř schnou. Na schnutí jsou lepší sio petit lulu. Použití mají obdobné, plenky pasují do svrchňáků Bamboolik a ta základna se dá rozepnou, takže to pak na schnutí není taková vrstva.
Určitě tedy doporučuju si do začátku poskládat výbavičku z různých značek a pak sama poznáš, co ti bude vyhovovat.

clairinka
4. čer 2015

Ahoj, my mame bamboolika a jsem velmi spokojena! Mame 24 plen, z toho 8 jsme koupili jen s tou kratkou vlozkou a zbytek mame s tou batoleci (dvojnasobne tlusta), mame 5x katatka a staci to paradne. Ac jsme je poridili uz pred porodem, tak jsme je zacali pouzivat cca ve 3m Zuzky. Bohuzel i nejmensi verze katatek ji byla velika kolem nozicek a protekalo kakani ven... A teda ja nejsem vylozene na latkovkach-kdyz jsme venku, tak ma papirovky a na noc ma papirovky. Bohuzel jak je ted starsi, tak cura vic a casteji, takze je schopna za den procurat i 15 plen. Prebaluju klidne po pul hodine, kdyz je pocurana...