Aká výbavička sa chystá dieťatku pred a po pôrodu?

danka1304
15. bře 2017

Ahojte baby
Mohli by ste mi prosim Vas poradit aka vybavicka sa chysta dietatku pred a po porodu?

konidana
15. bře 2017

Já před porodem dostala kočár, postýlku (2x povlečení, asi 2 rychlozavinovačky ) a asi 40 klasických čtvercových látkových plen(chtěla jsem zkusit látkovat, jinak by stačilo 10-20), koupila nosící šátek, 1 balík jednorázových plen od vel. 0 a 1, posbírala po známých pár oblečků (už nevím kolik ale asi po 10ks dupaček, bodýček, kabátků i overálků, pár čepiček, ponožek, svetřík) . Dobré je mít vaničku nebo koupací kyblík. ˇ
Po porodu jsem časem dokoupila odsávačku hlenů na vysavač - fakt výborný vynález. Pár dalších látkových plen... a už nevím. Kosmetika ze vzorečků v kufříku z porodnice mi bohatě stačila. Omývala jsem jen vodou. Ještě jsem dokupvala nepropustné prostěradlo do postýlky a asi 3 nepropustné přebalovací podložky (stejný mat. jako prostěradlo). Přebalovala jsem na komodě, v koupelně na pračce, a časem pak už jen na zemi, neb jsem měla strašně zdrhací dítě.
Mě stačila takto minimalistická výbava:D

danka1304
autor
15. bře 2017

A vybavicka pre dietatko do porodnice sa vacsinou co so sebou berie...chystam si predporodny plan a tam pisu vybavicku pre male..zadavam to do internetu ale vyskakuju mi iba stranky s eshopom..🙂

konidana
15. bře 2017

@danka1304 to je potřeba se zeptat v konkrétní porodnici. V některých poskytují plno věcí erárních, jinde skoro nic. Já si do porodnice brala akorát věci pro sebe (přezutí, 2 ručníky, 3x jednorázové kalhotky - ty jsem si ale přepírala, 2-3 balíčky vatových/porodnických vložek) pro mimi jsem doma měla nachystáno oblečení na cestu dom a autosedačku. To přivezl až manžel, když nás vezl domů. Pokud chceš svoje noční košile, tak alespoň tři, ale podle mne je výhodné si brát erár, neb není potřeba se starat o špinavé prádlo a lze se převlékat podle potřeby klidně několikrát denně. Totéž platí s oblečením pro mimi (to by chtělo ještě mnohem víc vlastních koousků). Zeptat sse zda máš mít vlastní pleny nebo jestli porodnice poskytuje.

kamarka
15. bře 2017

Já jsem měla pro syna do porodnice,oblečení,jednorázový plenky,látkový plenky,drobnou kosmetiku jako vodičku na pupík a olejovém na mazání telicka po koupeli.a to myslím bylo vše. Když mi něco chybělo,tak jsem poprosila manžela aby přivezl.alr jela jsem s taškou pro synka a nevyužila jsem skoro nic.

majaaa82
15. bře 2017

@danka1304 ja rodila na Bulovce a tam jsme vse dostavaly. Od plenek pro mimi, pres vlozky, az po nocni kosile. Doporucuju ti, aby sis koupila plavaci kruh, na tom se pak po porodu sedi a je to bezva, obzvlast, jestli budes sita. Takze jsem s sebou z domova mela akorat jednorazove kalhotky (kup si tak dva baliky, budes krvacet), hygienu, rucnik, etn kruh a knihu. Taky doporucuju prodluzovacku, obcas jsou blbe zasuvky.

linee
15. bře 2017

Podivej se tady do fora,je tady k tomuto tematu hodne diskuzi.Jak s vybavickou,tak co do porodnice - tady.zalezi kde budes rodit,vetsina porodnic ma seznam na webu

danka1304
autor
16. bře 2017

Dakujem ti za info

meta123456789
16. bře 2017

Zkus vyhledat na netu a nebo tady na fóru, seznamů výbavičky je na internetu hodně. Do porodnice jsem měla 2 tašky, jednu na sál a druhou na pokoj. Na sál: pantofle (obyč a do sprchy), košile, síťované kalhotky, ručník, teplé ponožky, jelení lůj, neperlivou vodu, komplet doklady. Na pokoj: ručníky, malé ručníky z IKEA na spodek (měla jsem je na jedno použití), kalhotky, košili (ale využívala jsem hlavně erár), župan, kojící podprsenky, vložky jsem dostala, hygienu, Bepanthen na bradavky a dětský zadeček, tuhé mýdlo Sebamed na spodek (lepší než gely, lépe se vymývá), měkký toaleťák, kruh na sezení...

katerina2608
Odpověď byla odstraněná
Zobraz