Zvracení ze žloutku. Mám ho něčím nahradit, nebo zkusit později?

evsi88
27. črc 2020

Pěkný den děvčata, rada bych se zeptala na Vaše zkušenosti. Naše mládě (10 měsíců) nezvládá žloutek - zvraci po něm obloukem. Dvakrát ho dala v pohodě, ale po třetí a po čtvrté už ne - vím jistě ze je to ze zloutku, stejně se nám pozvracela z jahodove presnidavky. Mám ji žloutek něčím nahradit nebo ji ho zkusit dat zase za nějakou dobu jestli už to nebude ok?
Moc diky🌻🙏🏻

saruler
27. črc 2020

@evsi88 u dcery se presne takhle projevila alergie na vejce. Dvakrat to bylo ok a potom obloukove zvraceni. Zkusila jsem to pak jeste tak dvakrat treba po mesici a po roce veku jsme sli na testy, ktere alergii na obe slozky vajicka potvrdily. Ted jsou ji tri roky a alergii stale ma ve stejne mire, ale doufame, ze z toho casem vyroste.
Takze ja bych to zkusila treba za mesic znovu a vic bych ji uz netrapila.
A drzim palce, aby to taky nebyla alergie.
A kdyby jo, tak neves hlavu, my se s tim naucili naprosto v pohode fungovat, pecu bez vajec a i ve skolce ji budou varit bezvajecnou dietu, takze neni to tragedie.

evsi88
autor
27. črc 2020

@saruler moc dekuju za info🙂 přesně jak říkáte, není to žádná tragédie, ale samozřejmě budu rada, když se alergii vyhneme🙂 popravdě nemám ani chuť to znovu zkoušet, byla z toho chudák celá spatna🙈 ještě se zeptám, dveře vadí také vajecne produkty? Malá ji těstoviny v prikrmech a s těmi je ok, ale nevím zda nejsou bezvajecne🤷🏻‍♀️

evsi88
autor
27. črc 2020

@saruler pardon, dcerce tam mělo být 😁

saruler
27. črc 2020

@evsi88 jojo, vadi ji vajicka v jakekoliv forme. Zkratka je musi plne eliminovat ze stravy, nesmi tam byt vubec obsazene. Samozrejme ji nevadi, kdyz je tam napsano, ze to muze obsahovat vejce.
Je mozne, ze vase dcera bude mit treba alergii v mirnejsi forme, ze ji v necem snese. Kazdopadne dceri z toho bylo tak spatne, ze jsem ji tim taky rozhodne nechtela trapit. Ve slozeni prikrmu to musi byt napsane, ale spise byvaji bezvajecne.

inka02
27. črc 2020

Dcera taky žloutek nesnesla, zvracela po něm obloukem. Měla ho asi 2-3x a naposledy to bylo tak hrozné zvracení, že jsem zvažovala návštěvu pohotovosti. Nic v sobě nebyla pak schopná udržet. Po této zkušenosti jsem neměla odvahu žloutek znova zkoušet. A světě div se, teď v 18 měsících miluje michaná vajíčka. O vařené vejce pořád nestojí.

zuzita15
27. črc 2020

@evsi88 dcerka po vajicku sice nezvracela, ale jakmile jsem ji do neceho primichala vejce, snedla tak polovinu nez normalne. Davala jsem ji jatra jako zdroj zeleza. Az tak od roku a pul mi sni michana vajicka, vejce natvrdo ani nevezme do pusy (uprimne ja jako mala zloutek natvrdo taky nesnasela, vubec mi nechutnal 😆 a bilek zase takovej gurmanskej zazitek neni)

evsi88
autor
28. črc 2020

@saruler ty blaho, to musí být dost náročný kontrolovat, jestli v něčem vajíčko neni🙈 doufám ze nas to mine🙏🏻 Pořad mi ale nejde do hlavy proč to dvakrát zvládla a pak už ne🤷🏻‍♀️Já blbka ji taky dala hned cely žloutek 🤦🏻‍♀️

evsi88
autor
28. črc 2020

@inka02 přesně, po tom zvracení jsem malou nakojila, aby měla tekutiny a slo to hned ven chudák, snad na tom budeme stejně jako vy👍

evsi88
autor
28. črc 2020

@zuzita15 vajíčka na tvrdí jsem taky jako malá nemohla zvladnout😁 ona mi to sní, ale pak ta šavle za hodinu, no hrůza

saruler
28. črc 2020

@evsi88 tak clovek uz se nauci, navic vetsinu veci kupujeme stejnych dokola, takze jde spis o to, aby ji nekdo neco nenabidl.

saruler
28. črc 2020

@evsi88 jinak dcera to mela stejne, taky to parkrat snesla a pak uz ne.

zuzita15
28. črc 2020

@evsi88 kamaradce taky holcicka zvracela po vajicku, az nekdy po roce a pul ho nevyblinkala. Zavedla bych ty jatra kvuli zelezu a vajicko zkusila za par mesicu, jestli neni zmena

chicky1j2
28. črc 2020

@evsi88 ahoj, nestíhám přečíst komentáře. Malá to měla naprosto stejně. Dvakrát žloutek v poho. Po třetí a po čtvrté letěl obloukem ven. Po poradě s Dr. Jsem jej nedávala. Vlastně samotný žloutek do teď neměla. Ale vajíčka být míchaná, nebo v jiném jídle(buchta, lívance, v polivce atd.) jí nevadi.. takze dávám tak a neřeším 🙂)

88petule
29. črc 2020

@evsi88 Naše třetí dcerka přesně takto po žloutcích házela oblouky. Nám pediatra žloutek zakázala a čekalo se, až dcerka povyroste. Vadil jí třeba i piškot, i půl piškotu nastrouhaného v jogurtu. Také jsem se bála alergie. Asi v 1 roce a 3 měsících nám pediatra doporučila, ať zkusíme zatím bábovku nebo něco pečeného, kde jsou celá vejce. Bylo to v pořádku. Nikdy jsem jí vlastně samotný žloutek do příkrmu už nedávala. Od toho 1 roku a asi 4 měsíců jí vše jako my. Takže například sekaná s celým vejcem apod. Žádnou alergii nemá.

lucluuc
30. črc 2020

@evsi88 u nás to bylo úplně stejně a u synovce stejně tak. Po zavedení zloutku do příkrmu zvracení. Stalo se mi to dvakrát a pak už jsem ji ho dlouho nedala. Neměla jsem to srdce ji trápit. Nicméně ji vadil jen žloutek přidaný do příkrmu, vajicko v ničem jiném ne (i když v tom období zavádění příkrmu nic jiného co by vejce obsahovalo nedostavala) . Myslím, že jsem zkusila zařadit někdy okolo roku a půl a to už bylo v pohodě. Teď ji budou dva roky a vajíčka normálně ji😉