Zvracení po vajíčku. Máte s alergií na vajíčka zkušenost?

monika2727
6. srp 2020

Dobrý den, mám 6ti měsíční dceru, před 14ti dny jsem zkusila přidat do příkrmu žloutek a po pár hodinách zvracela. Přikládala jsem to tomu, že už když ho jedla, tak se jí zvedal žaludek, protože je takový dusivý. V posledních dnech jsem chtěla zkusit zavést lepek, tak jsem na radu doktorky pridala piškot do přesnídávky. Nejpozději do 2 hodin se znovu objevilo zvracení a to ne nějaké ublinkávání, ale šavle jak blázen, třeba 10krát do hodiny. Potom jí bylo zase úplně dobře. Máte s alergii na vajíčka někdo zkušenost? Odezní to časem?

ninanela
6. srp 2020

Dcera taky zvracela opakované po vajicku,alergie z toho nebyla,vajíčko je dost těžké pro malinke děti.

marti89
6. srp 2020

Zkuste místo klasického křepelčí, nicméně nemohla to mít ve druhém případě po tom lepku?

marcicek84
6. srp 2020

My jsme tedy zloutek zkouseli o dost pozdeji i lepek...kazdopadne dite vyzvraci vzdy vse co jeste zaludek neni schopny ztravit...

monika2727
autor
6. srp 2020

Taky jsem myslela, že lepek, ale doktorka rikala, ze z toho spis boli brisko a je prujem. Ze tohle vypada spis na vajicko. Zloutek radsi na nejakou dobu vyradim, taky myslim, ze je pro zaludek dost tezky. Ale ten piskot me prekvapil. Dala jsem ho do presnidavky jen pulku a takova reakce.

panihk
6. srp 2020

Mně malá taky po žloutku zvracela, ale byla to moje chyba, protože jsem jí hned napoprvé dala snad půlku nebo i celý (no, prostě hrozně moc). Pak mi došlo, že jsem mamlas, dala jsem jen malilinko a postupně přidávala, a už to bylo OK. Je to hodně těžké na trávení.

lenatko91
6. srp 2020

@marti89 mně třeba malá zvracela naopak po křepelčím domácím, slepičí snese v pohodě..
@monika2727 lepek bych místo piškotů dávala spíš v bezvaječných těstovinách.. Není potřeba do malého mimča valit cukr 🙂 A žloutek zkuste později a uvidíte

tali85
7. srp 2020

@monika2727 měla jsem to stejně u prostřední dcery; po snězení žloutku šavle jako blázen. Nejednou. Doktorka doporučila zkusit až zase později. Myslím, že někdy po roce věku se to zlepšilo, alergii nemá. Naopak kamarádky dcerka je silný alergik na vejce a nikdy po něm nezvracela. Indikovaly to "pouze" probdělé noci (bolest bříška). Myslím, že to bude pouze dočasné, než se zlepší trávení. 🙂

petaska
7. srp 2020

U syna se alergie projevila ekzémem postupně na celém těle. Byl ještě kojený, tříměsíční, když jsem vejce vyřadila, postupně se srovnal. Ale nikdy nezvracel... Teď má 19 měsíců a vejce baští v pohodě, bez reakcí ☺️

88petule
8. srp 2020

Naše třetí dcerka si takto nedokázala poradit se žloutkem. Zkusili jsme 2x a to jen přistrouhat půlku do přesnídávky a zvracela několik hodin, dokud vše nevyzvracela. Na radu doktorky jsme ho úplně vynechali. Zkoušeli jsme v 9-10ti měsících a to samé. Hrůza. Nakonec se nám ho podařilo zařadit v 1 roce a 3 měsících - začali jsme tím, že malá jedla domácí bábovku a jídla, ve kterých vajíčko bylo a vše už v pořádku bez špatných reakcí. 🙂 Nechte žloutek na později, vůbec ničemu to nevadí.

petaska
9. srp 2020

Ano, doplním, že i zkušený alergolog a imunolog zabývající se potravinovými alergiemi nám doporučil vajíčko otestovat v pečeném těstě, kde projde dvacetiminutovou tepelnou úpravou, a to v dávce 1/6 vajíčka na porci. A až když se 14 dnů nic neděje, dá se vyzkoušet třeba právě vejce vařené, nebo třeba zamíchané jako svítek do polévky.

88petule
9. srp 2020

@petaska 👌🙋

elis101
27. srp 2020

Taky se mi to teď stalo. Dala jsem malé necelou polovinu žloutku do prikrmu na oběd a k večeru se hrozně poblinkala. Říkala jsem to doktorce a ta mi doporučila, že misto natvrdo uvařeného vajíčka mám zkusit žloutek do jídla rozmíchat a provařit, že to je pro děti lepší...tak se na to chystám...