Někde jsem četla, že se může dát dítěti do zeleni. příkrmu uvařený žloutek? Jen nevím, v jakém poměru? Nemáte někdo zkušenost? Je nám 6,5 měsíce.
@smallinka já dávala normálně celý. doktor mi to tak říkal. takže jednou týdně místo masa žloutek. masa jsem dávala 20g (fakt jsem ze začátku vážila), tak celý žloutek. ale nějak nevím, zda máš už zavedené maso. asi bych začala prvně masem. aspoň se to tak doporučuje, ale ve finále je to asi jedno.
Určitě nejdřív zavést maso (nejdřív stačí jednou, dvakrát týdně, postupně můžeš denně kromě jednoho dne v týdnu, kdy by mělo být maso nahrazeno právě žloutkem, pořádně uvařeným). Já zavedu nejdřív v 7 měsících - ještě se nejdřív poradím s dr. Maso jsme začaly dávat před asi 10 dny a moc ho nechce (čistě zeleninové příkrmy sní bez problému,u masozeleninových se ošívá a trvá to dlouho, než to vůbec sní a mrmlá u toho), takže stále nedávám denně, takže na žloutek je času dost.
Pokud kojíš, je jedno, co kdy dáš. Je lepší dávat jednodruhové věci, tak jak jsou...
Na žloutkya maso je v 6 měs. docela brzo.
Maso se špatně tráví, je to těžké atp. (podotýkám, že jsme masoví)
Dneska uz muzes dat klidne pulku vajicka vc.bilku. Jsou zavedeny nove postupy.
Citace z jineho webu: "Koncem 3. týdne podávání zeleniny přidávejte postupně maso (libové hovězí, telecí, drůbeží, králičí, vepřové, rybí), místo brambor lze podat rýži, postupně i těstoviny. Posléze lze přidat polovinu vejce (žloutek i bílek), ale nutno v příkrmu řádně provařit a další týden podat vejce celé – opět řádně v příkrmu provařené. Pokud dítě přijímá i vejce bez problémů, může být ve stravě 2x v týdnu, ale ten den nepřidávejte maso – tzn. buď vejce, nebo maso." 😉
děkuji za odpovědi 🙂 holky budou mít brzy 7 měsíců také..... mám dotaz jak připravujete maso? a jaké? Předpokládám asi kuře nebo krůta?
Já žloutek začala dávat cca 14 dní po masu. Dávám celý pořádně uvařený žloutek do zeleniny (kombinuji s brokolicí nebo květákem). Dávám 6x týdně maso a 1x žloutek.
@smallinka Maso jsem začala dávat počátkem 7. měsíce. Dávám 6x do týdne. Nejčastěji hovězí (zadní, roštěnou) a krůtí (prsa). Občas kuřecí (prsa) a málokdy vepřové (panenku). Cca hodinu ho povařím a pak rozmixuji s částí vývaru. Dávám si do mrazáku kostičky po cca 30g, které pak přidávám do zeleniny - abych nemusela maso vařit každý den....
Já zaváděla nejprve žloutek, potom vajíčko. A dávala jsem celý, má cca 18 gramů🙂
Ja davam vsechno mozne maso (samozrejme jsem vse zavadela postupne) - kruti, kralici, kureci, kachni, hovezi (falesna svickova), teleci, veprove (panenka), tunak, treska, kapr. Navazim (zpocatku 20g, ted po roce 40g) a naporcuji si syrove do mrazaku po kouscich, pak uz jenom vytahuju a varim ve vode cca 20-40 min. podle druhu masa.
Jsem dement, nejprve žloutek, potom maso🙂
já dávala jednou týdně celý...😉 zhruba od toho šestého měsíce...
měla bych dotaz ohledně toho vývaru z masa, mudr mi už doporučila udělat masový vývar, pak pomalu maso... Jak vývar děláte, např. z kuřecího prsa, které nakrájíte? nebo celé dáte vyvařit. Kosti podle mě asi ne, jsou dost mastné ikdyž je to kuře.....děkuji za odpovědi.
A jakým způsobem žloutek podáváte? Po uvaření ho rozmačkáte např. se zeleninovým příkrmem?
Já jsem přidala půlku žloutku měsíc po začátku zeleninových příkrmů, takže asi tak v těch 6,5 měsících.