Zdravím všechny maminky 🙂
Za necelý měsíc začínáme s příkrmy. Malá ještě nesedí, tak hledám něco polohovatelnýho, kde by mohla napůl ležet. Jenže pro nesedící vždy nacházím jen plastový židle, raději bych dřevěnou.
Co teď? Existuje vůbec dřevěná židlička pro nesedící dítě? Pokud ne, má cenu pořizovat plastovou jen na tu dobu, než začne sedět? Není lepší ji mít v autosedačce třeba do tý doby? :D Budu moc ráda za vaši zkušenost 🙂
@michaela19911991 Moc děkuju za odpověď 🙂 Mě ta Stokke přijde celkem drahá, ale asi o ní popřemýšlím 🙂
My máme tuhle https://www.cam-cz.cz/jidelni-zidlicky/cam-jide.... Je to od 0plus
@jituska91 to je no 😞 jenze je to jedina drevena roustouci od narozeni co jsem nasla.
Taky jsem pro Stokke dají se dokupovat nástavce.
Já bych to nehrotila a krmila v nějakém tom houpacím lehátku, než začne sedět a pak koupit nějakou pěknou dřevěnou podle Vašich představ. Autosedačku jsem nepoužívala, naše dítko zezačátku tak patlalo, že už bych ten potah nikdy nevyčistila.
Existuje na to speciální lehátko - je prý docela drahé, ale dá se sehnat z druhé ruky.
Plast bych nekupovala, my měli nejdřív lehátko z 3. ruky 🙂 Hnusný a starý, ale skvěle sloužilo. No a uteklo to hodně rychle a už seděl na rozkládací židličce se stolem (Tomi) - dřevěná a dá se z ní udělat stůl se židlí. A není drahá.
Záleží i na tom, jak jsi na tom s prostorem. My tu polohovatelnou s plastovou na přechodnou dobu koupili, děti v ní byly skoro od narození, aby s námi mohly být u stolu a my se mohli alespoň trochu v klidu najíst (jinak měli na jídlo senzor a vždycky začali brečet). Autosedačku nebo lehátko bychom museli mít na zemi, na stůl by se nám to nevešlo, a to fakt není ono.
My tu židličku od stokke máme u babičky, ale rozhodně není vhodná pro dítě, které nesedí...Malý v ní byl v té vložce pro prťata až teď, co se naučil samostatně si sednout (nemyslím šikmý sed, ale opravdu přímý sed) . Máme normálně plastovou polohovatelnou od g mini a jsme sopkojení, je pevná a pohodlná🙂
@michaela19911991 neni jedima je jich vice 😉
@vanea ksiry jsou u stokke normalne k dokoupeni
@veronicka89 jo tak ty bych ale čekala že tam budou no :D kupovala to právě moje máma a já se akorát divila, že to tam není, podle mně by to měl obsahovat ten set pro mimina🙂 každopádně to má asi každá firma jinak pořešené no =)
@veronicka89 ty jo tak to je super, ja zadnou krom te stokke nenasla ☺👍
@veronicka89 a ta židlička vypadá taky super! tu jsem ještě neviděla, znám tu novorozeneckou taky jen od stokke s tím lehátkem 😮
Dokud byla dcera malá, tak jsem krmila v náručí. Pak v autosedačce, říkala jsem si, že se určitě brzy posadí. Hořce jsem zalitovala, dcera si sedla až ve 13 měsících. :D Zpětně bych pořídila i nějaký plast. Minimálně kvůli šikovnému omytí.
Krmila jsem v lehátku/houpátku a sedící dítě v dřevěné rostoucí židličce od Jitra. To houpátko jsem vždy pokryla nepromokavým prostěradlem z IKEA. Při cestování jsem používala na krmení autosedačku taky přikrytou prostěradlem a to vyřeší případné zašpinění.
@jituska91 prvniho syna jsem tech par mesicu krmila v houpacim lehatku a v zidlicce pak kdyz zacal sedet - ale to lehátko to docela odrovnalo. Ted budu kupovat na druhe drevenou zidlicku od Stokke - da se k ni koupit newborn set coz je vlastne takove lehátko pridelane na zidlicku ☺