Židlička na papání pro prcka, jak ji vybrat?

giovik
14. dub 2017

Ahoj holky, poradte prosim, jak vybrat zidlicku na papani pro prcka. Vlastne vubec netusim, co bych od takove zidlicky mela chtit a ocekavat. Jaky material, co by mela umet, do jakeho veku nebo vahy, atd. Diky za tipy 🙂

kacireksro
14. dub 2017

my mame carettero ,je plastova a lze rozlozit na stolecek a zidlicku a je polohovatena.pratelny potah.my jsme sni spokojeni.pouzivame ji asi od 6.mes.

soleilll
14. dub 2017

@giovik Záleží, o jak staré dítě jde. Pro malé, co ještě samo nesedí, jsou ideální polohovací lehátka, později jídelní židlička a ještě později rostoucí (případně rostoucí s vložkou pro menší dítě).

marticcelli
14. dub 2017

Mam Caretero Bistro, s omyvatelnym textilnim potahem,ktery jde sundat a vyprat. Da se nastavit vyskove,poloha nohou i zadicek,takze je vhodna i pro nesedici deti, ma i nastavitelny pultik s odnimatelnym vrskem, jde cela i sklopit a nezabere tolik mista... jsem s nimi spokojena,mam dvojcata 🙂
Vetsina zidlicek ma plastovy potah,ktery casto praska a pry studi..
V restauracich a hernickach mivaji casto ty bile z Ikei,pro uz sedici mi prijdou dobre,ale ma nizkou operku a dite v ni nemuze spat.. jak se mi casto u kluku stavalo,ze u jidla.usli a ja jim jen sklopila operadlo nize a nechala.je zdrimnout

catf
14. dub 2017

máme Nuna Zaaz, líbilo se mi, že roste s dítětem, postupně se snižuje, až se z ní stane židle ke stolu, má měkké polstrování a je omyvatelná. Vhodná je až pro sedící dítě.

giovik
autor
15. dub 2017

@soleilll Ja prave premyslim, kdy zacit. Uz bych asi chtela od 4m pomalu zkouset zvykat, ale nechci se k malemu zohybat az k lehatku, asi by to melo byt neco, co se pak da postupne upravovat az pro vetsi dite. Nechci kupovat kazdy rok novou dle stari.

giovik
autor
15. dub 2017

@marticcelli ikei nechci 🙂 a co material, nevim, jestli se muze takova zidlicka rozvrzat? 🙂

marticcelli
15. dub 2017

@giovik myslite tu caretero? Ta je z plastu s kovovyma nohama,ta se nerozvrze..drevene mozna jo,ale.to nemam zkusenost.. my jsme se hodne divali na recenze zidlicek na heureka.cz dost nam to pomohlo s rozhodovani. Jinak my zacinali prvni prikrmy v lehatku anebo na zemi s vypodlozenymi zadicky,ale.zidlicka je zidlicka..

nijij
15. dub 2017

Budu kupovat dřevěnou hauck. . ale je pro starší takže ze začátku bude v lehátku

zuzajulie
15. dub 2017

Urcite ne ta drevena za litra z Alberta, udelala jsem chybu 🙂

giovik
autor
15. dub 2017

@zuzajulie v Albertu by me nenapadlo neco takoveho shanet 🙂

barchen
15. dub 2017

@giovik
Moje mala se krmila v tom houpacim lehatku mezi 6-8m, ja sedela na zemi a nohama to podepirala aby byla vic v sedu.Ted, jak zacina sama sedet, jsme koupily tu ceskou drevenou klasiku Sandra, protoze ji mame i u babicky a ta je stara pres 30 let a vystridalo se na ni jenom co vime 12 deti. A pouzivam ji jako slozenou se stoleckem, ja sedim na zemi a ona do stolecku boucha druhou lzickou nebo chrastitkem a pod zadkem ma polstarek. Nekomu nevyhovuje, ze ve vysoke poloze nema pultik a dite v ni vydrzi tak do 2,5 roku, pak je potreba koupit novou nebo podsedak na normalni zidlicku.

voleskap
15. dub 2017

Máme Chicco Polly a jsme moc spokojení 🙂 Je polohovací, s bezpečnostními pásy, se stolečkem, uvnitř potah omyvatelný. Za mě paráda 🙂 Vybírat znovu, jdu opět do Chicca 🙂 Na bazárku se dá koupit za slušný peníz 🙂

soleilll
15. dub 2017

@giovik Určitě nemusíš kupovat několik. Lehátko je pro mrňata, který ještě nesedí a začínají s příkrmy - někdo od 4. měsíce, někdo až od 6. Lehátko můžeš využít i jako hrací místo atd. Pak, jakmile dítě bude sedět (nebo nevydrží při krmení zůstat v pololeže) bych pořídila dřevěnou jídelní nebo rostoucí židličku vhodnou pr tak malé dítě, tzn s vložkou, šráky atp., která může sloužit ještě hezkých pár let. Těm plastovým nějak nevěřím. Určitě je i velký rozdíl, jestli máš první dítě a lánuješ další, kolik máte doma prostoru,...

vrana80
16. dub 2017

My mame plastovu polohovatelnu, ma pasy a stolcek (tacku), vsetko je umyvatelne uz zvladla dve deti a stale je skoro ako nova a pouzitelne zase keby bolo treba.

giovik
autor
16. dub 2017

@soleilll kdyz clovek nema zkusenosti, tak se mu taky muze stat, ze koupi fakt blbou, kt bude muset za rok vymenit, protoze mu z toho dite vyrostlo.

giovik
autor
16. dub 2017

Dik moc za rady holky, asi pomalu zacneme zkouset prikrmy tak od 4,5m. Jde mi hlavne o to, ze je maly dost velky a tezky, potrebuju proto, aby to s nim spravne rostlo a neco to vydrzelo. Nechci, aby to dopadlo jako s oblecenim, kdy jsem mu na leto koupila krasnou namornickou sadu a on uz ji bude nosit ted, protoze mi do toho dorostl 😅

giovik
autor
16. dub 2017

@barchen sezeni na zemi jsem se prave chtela vyhnout, uz ted me dost boli zada ze zvedani (maly je tezky) a kdyz se bude ucit papat, tak pocitam, ze u toho stravime dost casu a nechci zase blbe sedet a ty zada krivit.

soleilll
16. dub 2017

@giovik To lehátko najdeš v jakémkoli e-shopu. Já měla značku 4baby (obdobné, jako Caretero, o kterým psaly holky výš) - je vcelku levné a vydrží. A dá se ještě docela dobře prodat (případně koupit bazarové). Mrkni na židle Jitro - mají hodně příslušenství pro malé sedící děti a jsou třeba na dalších 10 let: http://www.jitro-zidle.cz/prislusenstvi.html

teetee
16. dub 2017

Dokud malý neseděl, krmili jsme jej ve vajíčku-autosedačce (pod ním byla plena, aby nebyl potah opatlaný).
Pak jsme měli obyčejnou starou dřevěnou židličku (jak je to jenom židlička ke stolu nebo se rozkládá na židličku a stoleček), tam byl malý neklidný. Nedoporučuju.
Další židličku jsme kupovali z http://www.jitro-zidle.cz/ . Tam se skvěle upravuje opora nohou a malý je od té doby u jídla klidnější.
Jitro židličku plánujeme i u druhého dítka. Dá se různě upravovat, dle výšky stolu a velikosti dítěte. Je trošku těžší na manipulaci (dřevo), ale aspoň z ní děti nespadnou a nepřekotí ji. Kromě jednoho šroubu u madla stále drží, není rozviklaná.

sajulka
16. dub 2017

Dcera mela nejprve lehatko (na prd), pak Chicco Polly a ted ve 20 m jsme presli na Jitro. Za me Chicco Polly idealni volba, nadavala jsem si, ze jsem ji neporidila hned od zacatku prikrmu. Je stabilni, vyskove nastavitelna, ma polohovatelne lehatko s vlozkou pro nesedici prcky, ma oddelavaci stolecek i podrucky.... Jen zabira trochu vic mista. A Jitro je ted pro malou nejvetsi hit.

j.b.
16. dub 2017

Ja jeste krmim v polohovacim lehatku je nám 8měsícu a jinak chci koupit tu rostouci jitro. Uz dvě máme doma pro kluky k psacimu stolu kupovali jsme je az kdyz byli kluci starší a ted ji chci pro nejmensiho i stim stoleckem.

barchen
16. dub 2017

@giovik
Samozrejme, mne taky boli zada nebo spis bedra ale u stolu je to horsi (ja jsem vysoka), proto malou krmim radeji na zemi. Urcite najdete neco super ke stolu.

g_m
16. dub 2017

@giovik Mám 5 měsíční holčičku, kterou krmím v této https://www.mall.cz/jidelni-zidlicky/joie-mimzy... a jsem s ní 100% spokojená. Rozhodně jsem nechtěla malou krmit někde na zemi nebo v autosedačce a zároveň jsem za židličku nechtěla dát 5000 a myslím, že jsem našla super kompromis. Židlička má 3 polohy, takže teď, když nesedí, tak napůl leží a krásně se v ní dá krmit...

radka8888
16. dub 2017

my mame na obe deti stokke nejdriv pro miminecka, pak zabrana, aby nepadala a pak bez. Ty zidle budou mit az do puberty, takze se nezaleknout ceny. Daji se super omyvat a proste jsou bezva.

rara12
16. dub 2017

https://www.zidleprodeti.cz/peg-perego/4090-pri... tuto máme od prvniho krmeni v 4.5 měsících a paráda.

zmrz_lina
16. dub 2017

Já chtěla takovou židli, která mu už zůstane i k psacímu stolu apod. Proto jsme zvolili Stokke Tripp Trapp. Je super a cena odpovídá kvalitnímu zpracování. Mohu porovnat s českou Jitro a ta je sice levnější, ale v porovnání se Stokke se mi nezdála tak dobře zpracovaná.