Ahoj holky, poradte prosim, jak vybrat zidlicku na papani pro prcka. Vlastne vubec netusim, co bych od takove zidlicky mela chtit a ocekavat. Jaky material, co by mela umet, do jakeho veku nebo vahy, atd. Diky za tipy 🙂
Mam Caretero Bistro, s omyvatelnym textilnim potahem,ktery jde sundat a vyprat. Da se nastavit vyskove,poloha nohou i zadicek,takze je vhodna i pro nesedici deti, ma i nastavitelny pultik s odnimatelnym vrskem, jde cela i sklopit a nezabere tolik mista... jsem s nimi spokojena,mam dvojcata 🙂
Vetsina zidlicek ma plastovy potah,ktery casto praska a pry studi..
V restauracich a hernickach mivaji casto ty bile z Ikei,pro uz sedici mi prijdou dobre,ale ma nizkou operku a dite v ni nemuze spat.. jak se mi casto u kluku stavalo,ze u jidla.usli a ja jim jen sklopila operadlo nize a nechala.je zdrimnout
máme Nuna Zaaz, líbilo se mi, že roste s dítětem, postupně se snižuje, až se z ní stane židle ke stolu, má měkké polstrování a je omyvatelná. Vhodná je až pro sedící dítě.
@marticcelli ikei nechci 🙂 a co material, nevim, jestli se muze takova zidlicka rozvrzat? 🙂
@giovik myslite tu caretero? Ta je z plastu s kovovyma nohama,ta se nerozvrze..drevene mozna jo,ale.to nemam zkusenost.. my jsme se hodne divali na recenze zidlicek na heureka.cz dost nam to pomohlo s rozhodovani. Jinak my zacinali prvni prikrmy v lehatku anebo na zemi s vypodlozenymi zadicky,ale.zidlicka je zidlicka..
Budu kupovat dřevěnou hauck. . ale je pro starší takže ze začátku bude v lehátku
Urcite ne ta drevena za litra z Alberta, udelala jsem chybu 🙂
@giovik
Moje mala se krmila v tom houpacim lehatku mezi 6-8m, ja sedela na zemi a nohama to podepirala aby byla vic v sedu.Ted, jak zacina sama sedet, jsme koupily tu ceskou drevenou klasiku Sandra, protoze ji mame i u babicky a ta je stara pres 30 let a vystridalo se na ni jenom co vime 12 deti. A pouzivam ji jako slozenou se stoleckem, ja sedim na zemi a ona do stolecku boucha druhou lzickou nebo chrastitkem a pod zadkem ma polstarek. Nekomu nevyhovuje, ze ve vysoke poloze nema pultik a dite v ni vydrzi tak do 2,5 roku, pak je potreba koupit novou nebo podsedak na normalni zidlicku.
Máme Chicco Polly a jsme moc spokojení 🙂 Je polohovací, s bezpečnostními pásy, se stolečkem, uvnitř potah omyvatelný. Za mě paráda 🙂 Vybírat znovu, jdu opět do Chicca 🙂 Na bazárku se dá koupit za slušný peníz 🙂
@giovik Určitě nemusíš kupovat několik. Lehátko je pro mrňata, který ještě nesedí a začínají s příkrmy - někdo od 4. měsíce, někdo až od 6. Lehátko můžeš využít i jako hrací místo atd. Pak, jakmile dítě bude sedět (nebo nevydrží při krmení zůstat v pololeže) bych pořídila dřevěnou jídelní nebo rostoucí židličku vhodnou pr tak malé dítě, tzn s vložkou, šráky atp., která může sloužit ještě hezkých pár let. Těm plastovým nějak nevěřím. Určitě je i velký rozdíl, jestli máš první dítě a lánuješ další, kolik máte doma prostoru,...
My mame plastovu polohovatelnu, ma pasy a stolcek (tacku), vsetko je umyvatelne uz zvladla dve deti a stale je skoro ako nova a pouzitelne zase keby bolo treba.
Dik moc za rady holky, asi pomalu zacneme zkouset prikrmy tak od 4,5m. Jde mi hlavne o to, ze je maly dost velky a tezky, potrebuju proto, aby to s nim spravne rostlo a neco to vydrzelo. Nechci, aby to dopadlo jako s oblecenim, kdy jsem mu na leto koupila krasnou namornickou sadu a on uz ji bude nosit ted, protoze mi do toho dorostl 😅
@giovik To lehátko najdeš v jakémkoli e-shopu. Já měla značku 4baby (obdobné, jako Caretero, o kterým psaly holky výš) - je vcelku levné a vydrží. A dá se ještě docela dobře prodat (případně koupit bazarové). Mrkni na židle Jitro - mají hodně příslušenství pro malé sedící děti a jsou třeba na dalších 10 let: http://www.jitro-zidle.cz/prislusenstvi.html
Dokud malý neseděl, krmili jsme jej ve vajíčku-autosedačce (pod ním byla plena, aby nebyl potah opatlaný).
Pak jsme měli obyčejnou starou dřevěnou židličku (jak je to jenom židlička ke stolu nebo se rozkládá na židličku a stoleček), tam byl malý neklidný. Nedoporučuju.
Další židličku jsme kupovali z http://www.jitro-zidle.cz/ . Tam se skvěle upravuje opora nohou a malý je od té doby u jídla klidnější.
Jitro židličku plánujeme i u druhého dítka. Dá se různě upravovat, dle výšky stolu a velikosti dítěte. Je trošku těžší na manipulaci (dřevo), ale aspoň z ní děti nespadnou a nepřekotí ji. Kromě jednoho šroubu u madla stále drží, není rozviklaná.
Dcera mela nejprve lehatko (na prd), pak Chicco Polly a ted ve 20 m jsme presli na Jitro. Za me Chicco Polly idealni volba, nadavala jsem si, ze jsem ji neporidila hned od zacatku prikrmu. Je stabilni, vyskove nastavitelna, ma polohovatelne lehatko s vlozkou pro nesedici prcky, ma oddelavaci stolecek i podrucky.... Jen zabira trochu vic mista. A Jitro je ted pro malou nejvetsi hit.
Ja jeste krmim v polohovacim lehatku je nám 8měsícu a jinak chci koupit tu rostouci jitro. Uz dvě máme doma pro kluky k psacimu stolu kupovali jsme je az kdyz byli kluci starší a ted ji chci pro nejmensiho i stim stoleckem.
@giovik Mám 5 měsíční holčičku, kterou krmím v této https://www.mall.cz/jidelni-zidlicky/joie-mimzy... a jsem s ní 100% spokojená. Rozhodně jsem nechtěla malou krmit někde na zemi nebo v autosedačce a zároveň jsem za židličku nechtěla dát 5000 a myslím, že jsem našla super kompromis. Židlička má 3 polohy, takže teď, když nesedí, tak napůl leží a krásně se v ní dá krmit...
my mame na obe deti stokke nejdriv pro miminecka, pak zabrana, aby nepadala a pak bez. Ty zidle budou mit az do puberty, takze se nezaleknout ceny. Daji se super omyvat a proste jsou bezva.
https://www.zidleprodeti.cz/peg-perego/4090-pri... tuto máme od prvniho krmeni v 4.5 měsících a paráda.
Já chtěla takovou židli, která mu už zůstane i k psacímu stolu apod. Proto jsme zvolili Stokke Tripp Trapp. Je super a cena odpovídá kvalitnímu zpracování. Mohu porovnat s českou Jitro a ta je sice levnější, ale v porovnání se Stokke se mi nezdála tak dobře zpracovaná.
my mame carettero ,je plastova a lze rozlozit na stolecek a zidlicku a je polohovatena.pratelny potah.my jsme sni spokojeni.pouzivame ji asi od 6.mes.