zdravim, je tu nejaka maminka co ma zkusenosti se zavarovanim ovoce pro mimco? ☺️ chtela bych to zkusit, ale potrebovala bych presny navod na pripravu+ dotaz jestli se da zavarit i banan 😳? Moc dekuji za reakce ☺️
pro inspiraci :
http://jituli.blogspot.cz/2012/09/domaci-presni...
mě to teprve čeká, tak vlastní zkušeností neposloužím.
a když to chci zavařovat v hrnci na jak dlouho se to tam dává? 😀
Delam tak jak
@sara84 davejte pozor aby sklenicky byly opravdu dobre umyte-nejlip v mycce, vicka musi byt na zavit, a ovoce jen pekne zadne ''trosku otloukle,nahnile''.. ja nedelam velike zasoby vzdy tak na mesic mesic a pul, a delam i s vlockama-jemne vlocky proplachnout povarit s ovocem a rozmixovat, pak s piskotama-pridam do variciho a rozmixuju dohladka-osladi treba kyselejsi jablicka... neprislazuju spis nakombinuju ovoce s hruskou, mrkvi( tam prikapnu i olej kvuli vitaminum) proste sladsi ovoce misto cukru... da se prisladit i medem/nekdo dava fruktozu,glukopur apod-ale pro nejmensi je to zbytecne... ja jsem s bananem nezavarovala jeste ale delamciste jablecnou a pak tam mixnu cerstvy banan-nebo cokoli je po rruce😉 ja steriluju ve velkem hrnci na dno dam uterku naliju vodu tak aby sahala do pulky sklenicek ,priklopim a necham mirne probublavat 10-15 minut pak vytahnu a otacim dnem vzhuru-to jen pro jistotu..dokonce jsem cetla ze se da zavarovat i v mycce na nadobi tak zkuste mrknout na net a zkusit🙂 ...nikdy se mi nezkazily...
Zavařovala jsem zatím jen jablíčka. Nastrouhala jsem na na robotu, maličko podusila v hrnci, dala do pečlivě umytých skleniček prolitých vařící vodou, víčka jsem převařila v hrnci a pak do trouby na 170 stupňů. Nepřidávám cukr, letos bylo ovoce dost sladké a ani puding, jak bývá v hodně receptech - zbytečně přidaný škrob.
Já dělala veliké zásoby, protože se jednak urodilo a jednak mám kloucka na podzim, tak aby měl nez bude nová sklizeň. Dávala jsem do závad.hrnce na 90 st na 15 min. Cca. A nezkazila se ani jedna. Ale stačí i větší hrnec a dolu úterní!
Holky dekuju moc vsem, po vikendu se na to vrhnu 😘
Rada bych poprosila o radu pri zavarovani obecne zkusenejsi maminku. Je potreba aby kompoty, marmelady byly vyplnene sklenice po okraj? Stane se neco, kdyz budou jen do poloviny?
Zavarovala jsem různé druhy, jablíčka, merunky, broskev + banan, a jiné a vydržely, teda ty nesnezene i dva roky! Postup vždy stejný, ovoce oloupat, nakrajet na drobno, povarit s troškou vody a tak na 2 litry směsi 1 bio vanilkovy pudinga pak tycovym mixerem rozmixovat- ještě horké! A horké plnit do pečlivě vymytych suchých sklenic, utáhnout a dát na cca 80-90 st za 15 min zavarit, vyndat a ja ještě pro jistotu dala dnem vzhůru. Můj syn to měl moc rád, akorát čistě merunky jsou dost kyselé.Banány jsem dělala s broskvemi, moc dobre. A švestky s jablky nám nikomu moc nejely :(