Zdravím
budu začínat s příkrmy a tak jsem hledala na netu informace, zkušenosti atd. Samozřejmě 100 lidí 100 názorů...Jsem z toho trochu zmatená.
První věc je ta, že nevím, jak zavést čajík...až když nahradím celé jedno kojení příkrmem nebo začít už tehdy, když mi sní jen jednu dvě lžičky? Čajík určitě zavést chci. Tak se rovnou taky ptám- jaký? Koupila jsem bylinný od Lerosu, není aromatizovaný atd. Nebudu sladit.
A čajík do obyč flašky nebo do takového toho dětského hrníčku s poutky pro uchycení?
Další věc...časem budu chtít příkrmy určitě zamrazovat (teď zpočátku si myslim, že to nemá cenu, dokud mi nesní celou dávku). V čem skladujete? mám jen skleničky od menších kompotů (menší majolka). Můžu tu skleničku naplnit třeba jen zpoloviny? nestane se s tim nic v mrazáku?
Další věc- můžu si uvařit třeba půllitr toho čajíku a dávat jí to dva tři dny? Ohřívá se nebo se podává aby měl pokojovou teplotu.
Děkuju
děkuju 🙂 taky jsem přemýšlela zkusit dávat jen převařenou vodu...přeci jen jde jen o to, aby byl dodrženej pitnej režim...takže by vadit nemusela...ale aby mi jí pila no. Čajík můžu přidat kdykoli pozdějš. Spíš si myslim, že bude problém, pokud bude zvyklá na čaj, aby mi vypila vodu. Obráceně se to bude učit přece jen lépe 🙂
Na pití je opravdu ještě brzy, zvlášť když kojíš. Říká se, že dokud má dítě alespoň 5 kojení za den, nejsou další tekutiny potřeba, má nějaké i z těch příkrmů. Já začala až asi v 8-9 měsících a hlavně kvůli teplu v létě. Lepší je začít vodou, aby ji pak neodmítala, i voda se dá dávat teplá, dětem to divné nepřijde. Dokonce vím, že mi někdo říkal, že mu dítě pije jen co nejteplejší a jakmile vychladne, tak to nechce. Mně naštěstí pije i v pokojové teplotě.
Určitě nabízet od začátku z hrníčku, každému dítěti vyhovuje ale něco jiného. Mně se dcera naučila pít v hrnečku Babylove z DM, u kterého je pítko, které musí dítě stisknout, jinak nic neteče. Kamarádce zase kluk vzal jen obyčejný hrnek z domácích potřeb s pítkem, které teče volně.
S mražením neporadím, já zatím přes léto vařila z čerstvých surovin na 2-3 dny do ledničky. Uchovávám ve skleničkách od koupených příkrmů, do mrazáku by šly určitě dát taky.
To uvidis, jak ti bude jist. Mne dcera naopak jedla od zacatku dobre a hodne, takze jsem varila casto cerstve. Prebytky jsem mrazila v ruznych sklenickach od prikrmu z obchodu, snazila jsem se spotrebovat do mesice. V tvoritkach jsem mrazila jen mixle maso, pak jsem kisticky presypala do sacku se zipem a odebirala po castech. Mela jsem vtdycky k ruce pytlik s kurecim, krutim, kralicim a hovezim.
Na piti jsem nabizela vodu z netekouciho hrnecku z Dm. Moc nepila, byla kojena, tak byla mlikem zavodnena dost. Caj je naprosta zbytecnost. Vodu jsem davala rovnou z kohoutku, v zivote jsem neprevarovala.
@matla8 tak první na co bych urco zapomněla je navarit si pro 4mes. dite caj na 2,3 dny a podavat ji to. I když nejsem pro caj take ale alespoň každý den cerstvy. Pro tak male bych rekla ideal MM ci UM. A pak vodu. To z nejakeho důvod nejde? S prikrmy /jídlem/ jsem u obou deti zacinala s jednodruhovym pyre z mrkve. Kazdou novou potravinu zavadet u nealergických matek s odstupem cca 2-3 dnu. Ale ja zacinala vždy okolo 6teho mesice nevim jestli od 4m nejsou pravidla v necem trochu jiné.
Zkus si uvařit čaj a nechat ho stát do večera... A jak by asi vypadal po dvou třech dnech, pila by si ho sama?
@terezapetrova normálně dál kojím a kojit chci. Jen nevím, jak to s tou vodou. Jestli teda musí něco pít krom mléka bo tak 😉 Ale také bych raději, aby mi pila vodu než čaj. Ten asi zavedu až později. A počítám s tím, že jednu zeleninku dva až tři dny a pak další 😉 Děkuju
@matla8 Já jsem nabízela od půl roku k pití vodu,čaj je zbytečnost,ale může být,určitě bych vařila každý den čerstvý.Dcera pila z hrnečků s pítkem. Příkrmy jsem zmrazovala v tvořítkách na led,pak jsem jen vyndala třeba kostičku mrkve,brokolice,masa apod. Moje dcera ,ale byla velký nejdelík a skoro do roka jen ochutnávala a pořád se hodně kojila. 😉