Začínáme s příkrmy - jakou První lžičku koupit?

katievee
30. zář 2016

Ahoj maminky 🙂 Dnes jsou mému malému 4 měsíce, takže chci začít přikrmovat. Jen je tech presnidavek tolik, ze nevím jakou značku zvolit... A proto me zajima, jake jste dávali vy a jak prckum chutnalo? A jak tak dlouho vůbec trvá, než to mimco přijme? Děkuji za tipy či rady 🙂

kekulice
30. zář 2016

Začínala jsem mrkví a skleničky nekupuji. Vařím ovoce i zeleninu doma , rozmixuji a případně dám do mrazáku. Kdy si zvykne je individuální, hlavně je potřeba to zkoušet.

frndafrrr
30. zář 2016

Dneska bych mu nedávala nic, příkrmy se dávají od ukončeného 4. měsíce- tzn. 5. měsíc . Začíná se ideálně mrkví 2 dny se vždy dává stejný příkrm, abys případně věděla na kterou potravinu má dítě reakci.

verka4d
30. zář 2016

Souhlasím,taky jsme začínali mrkvičkou,doma uvařenou a rozmixovanou. Nám děti jedly hned,bez problémů celou porci,fakt,žádná jedna lžička...ale švagrové zase odmítali a trvalo několik týdnů,než si děti zvykly na příkrmy,snědly vždy jen trošinku. A dávat ze začátku opravdu jen jeden druh zeleniny,míchat dohromady až později,jinak nepoznáš,na co má dítě případnou alergii,z čeho je mu špatně,co mu nechutná nebo naopak chutná. Ze začátku jen jednou denně malé množství,rozjídat se a zvykat na nové chuti postupně,je čas 🙂

anve77
30. zář 2016

Ahoj já začala příkrmem ze skleničky a potom jsem měla trošku problém s domácí uvařenou zeleninou. Byla pro dcerku moc voňavá a výrazné chuti. Ale to se za chvilku spravilo. Začínala jsem klasickou mrkví s bramborem..Určitě bych začala až po ukončeném 4 m. 🙂

katievee
autor
30. zář 2016

Já to nemyslela tak, ze zacnu už dnes :D asi jsem to blbe napsala. Děkuji za prispevky, ale zatím jsem se nedocetla odpověď ma mou otázku :D vim co a jak s čerstvou zeleninou, proto se ptam na "skleničky" 🙂

iwet91
30. zář 2016

Já bych začala spíš domací stravou a pak přešla třeba na sleničky 😉 Ono je lepší domácí než to kupované, ale já co si pamatuju tak jsem po mrkvi domácí koupila, skleničku malé Hami - brokolice a pak i špenát, ten jsem doma nedělala kvuli oxidantum 🙂

anve77
30. zář 2016

@katievee jo to je vlastně fakt 🙂 tak za mě Hamé a potom bio z Dm...spokojenost 🙂

verka4d
30. zář 2016

@katievee V tom případě malé skleničky Hami - mrkev,brokolice,špenát.

magdasan
30. zář 2016

Souhlasím s anve77 , za mě též Hami a bio z DM.

sary_na
30. zář 2016

Za mě určitě Hami. Ono,radí se hezky z domácí zeleninky,ale mi zahradu nemáme a jelikož je do půl roku dítě velmi ohroženo dusičnany,radši jsem dala skleničku než mrkev z obchodu.

anve77
30. zář 2016

@sary_na no předpokládám, že si každý kdo si zeleninu pěstuje dělá tu svou zeleninu zdravou. Nestříká, nehnojí ani jinak nepopohání růst.No a v obchodech je dobré hlídat původ...Ale jinak skleničky jsou dobrá volba 🙂

anve77
30. zář 2016

@magdasan 🙂 Myslela jsem Hami, ne Hamé 😉 jsem se přepsala

katievee
autor
30. zář 2016

Tak jo, ženy. 🙂 díky

magdasan
30. zář 2016

@anve77 mě ani nenapadlo, že Hamé 😀 ,to je tak, když člověk vidí H a dál nečte 😀 😀 😀

alexmartin
30. zář 2016

My dávali dceři Hipp. Ty začáteční jsou malinké skleničky, takže to hezky spapala do 2 dnů. Kamarádka onehdy kroutila nosem, že je to drahé, ale přepočítat papání pro děťátko mi přijde smutné. Nedávali jsme pořád občas jsem udělala i domácí, ale je pravda, že jedla bez rozdílu Hipp i naše. Oblíbená byla karotka, první dýně a z ovoce to byly hrušky, takové neutrální výrobky. Hipp máme odzkoušen celkově.

msimankova
10. říj 2016

Kupuji nektere druhy Hamanka, hrusku a jablko s merunkou Bebivita nebo Babylove, co se mi tak libi 🙂

veronika223
Odpověď byla odstraněná
Zobraz