Ahoj maminky.
Chtěla bych se vás zeptat, za jako dlouho začít dávat ovoce? Malému je 6měsíců,zhruba třetí týden dávám zeleninu a už začínám zařazovat maso. Kdy můžů začít přidávat i ovoce? jako dopolední svačinku? Jak jste to měly vy? 🙂
Taky měsíc po mase. Dala jsem jako odpolední svačinu. Když jsem pak přidala cca v 9-10m jogurt, přehodila jsem ovoce na dopoledne a ten jogurt měla odpoledne. Ale to si asi rozhodni podle svého, kam ti to sedí víc podle toho, kdy ti malý vstává a jak spí přes den.
Dala jsem jak malej zvládl v pohodě jednu celou dávku masozeleniny, což bylo docela brzo.
Tak ja dávala zeleninu, ovoce, jogurty , poloviny, prilohy, a maso až dost později, děti to hůř tráví a zatěžuje to trávicí system.
Taky jsem si řikala,že tak měsíc po mase. Aby neochutnal sladký a pak nechtěl nic jinýho 😝 A když už jsme u toho jídla,když dáváte prckům oběd, vážíte kolik by v porci mělo být masa? nebo podle oka? nevím,jakým způsobem, abych mu nedávala třeba málo, nebo zase naopak moc.
@lindapp88 ja myslim, ze na jednu celou porci by melo byt 20 g,nicmene myslim ze v kupovanych je to pomerove trochu min. Ja to ze zacatku vazila, pak jsem naznala, ze to moc hrotim a delala jsem to od oka. Doktorka, ze by melo byt maso/zloutek 6x do tydne, ja davala vetsinou jen obden (prijde mi to hrozne moc, zelezo a bilkoviny jsou dohnat i necim jinym, ja mam maso 3x do tydne max). Jinak podle me kdyz jednou dostane masa moc a jednou malo, nic zasadniho se nestane 😉
Dala jsem měsíc po mase