Ahoj maminky, chci se zeptat, jedí vaše ratolesti sladké knedlíky, žemlovku, krupicovou kaši a jiné? Moje Martinka odmítá vše až na bonbony, které já jí nedávám, ale bohužel babička a spol. Odmalička odmítá kaši, tak jsem musela vařit zeleninové a masové, mixovat do lahve, to bylo něco, jí to chutnalo a zůstalo jí to, jsem ráda, ale někdy bych brala, abych nemusela pořád vymýšlet nové chutě a jak jsou na tom vaše dítka? Myslíte, že se to naučí?
ahojky, tak Ladík měl zatím jen žemlovku a ta mu teda nejela, myslím, ale že mu vadily jabka 😉 že byly kyselý 😉 ale kaši mu dávám do teď na večeři a ta mu zatím furt jede - malinová,jahodová, s jižním ovocem
ale lipánek a sušenky - jooooo to mu teda jede 😀 ale brzdím 🙂
tak u nás nic sladkého co se týče jídla - palačinky, lívance, jahodové či jiné ovocné knedlíky, kaše prostě nejedou, ale gumové medvídky a brumíka přímo miluje. Pečené buchty a koláče též nemusí, max. ochutná.........
no já dala Ladíkovi domácí bábovku a perník a to mu jelo 😀 ale nevím, jestli se to už může 😒 asi jo, ale málo že
Many, já bych mu to klíďo dala, když mu to chutná, copak pečeš denně? Jestli není na něco z toho (myslím - mouka, vejce apod.) alergickej, tak to neřeš...........já jsem ráda, když ta naše malá potvůrka něco sní - je totiž jak špejle
😀
no koláče a buchty taky nejí myslíte že když to sladké nejí manžel že to zdědila 😀 buchty a vše s tvarohem on má rád ale jinak nic loni v létě jsem udělala kynute ovocné knedlíky s jahody a jedla jsem je pak sama : 🙄
U nás sladké jídlo neboduje. Zkoušela jsem nudle s cukrem a ty vůbec nee, pak jsem zkoušela palačinky a ty jedla jen suché (takže absolutně nesladké) a ovocné knedlíky taky nee. Ale on je nemá rád ani Jiřík, takže sladký jídla doma skoro neděláme. A kaše? Ty už mi nejí pár měsíců vůbec. Radši si dá chleba se šunkou 😀.
Many: já už moc neřeším, jestli to může nebo nemůže. Malá s námi jí všechno, jen s mírou.
Řekla bych, že nedědí, jen jim to zatím prostě nechutná 🙂 vždyť na to mají dost času, podle mě se jim to asi zatím špatně tráví (prášek do pečiva, droždí ....).
A už ti kordulko malá jí namazanej chleba nebo rohlík (myslím sýr, máslo, paštiku, marmeládu atak...(?
Mně Terezka ani omylem, jen suchý chleba, rohlík a někdy chce plátek šunky nebo sýra, jak je to namazaný tak to z toho škrábe dolů a ječí, že je to hnusný a nechutná to 😒
ioha: já když dám malý namazanej chleba nebo rohlík do ruky, tak to taky nejí, ale když jí to nakrájím na kostičky, tak to vždycky zbaští, takže krájíme.
tak to se máš 🙂 u nás je to jedno, jestli celý nebo nakrájené, zkoušela jsem i párátka, aby si to mohla napichovat a nic, takže na to prdím, až se jí bude chtít, tak to sní a basta.
iloha rohlík s máslem na kostičky jako u andy a jenom marmeládu rybízovou a pak sýr kiri a když jí dám šunku tak obere šunku a huláká že je napapaná paštiku jsem zkoušela to nechce a ani pomázánky z tvarohu tak my máme snídaně už skoro rok stejné mléko rohlík s marmeládou nebo sýr 😀 zajímavé že já ani jedno nejím 😝 a ona to miluje.
hmmmmm, u nás je snídaně taky pořád stejná - mléko nepije, takže jogurt a někdy rohlík, nebo obilné kuličky apod. 😉
iloha a terezce ty obilné kuličky chutnají já jsem to teda jěšte nezkoušela a jaké jí kupuješ
Ferda a vypadá to, že chutnají 😉
Já jsem cuchtila kynuté ovocné knedlíky kvůli malé a nic. Ségry 3 letej to taky nechtěl. Kamarádka mi poradila, že je to mám zkusit podávat polité jogurtem, tak to za rok zkusim 😀
Tak můj malý taky žádné sladké jídla nejí. Ale bombony,brumíky,mléčné řezy apod. to jo to on rád. Ale se snídaněma a večeřema bojujeme pořád. Sní jen všechno suché ničím namazané. Nejí ani buchty ani koblížky. Ale párky,vajíčka a paštiku by jedl pořád dokola. Snídat nesnídá, jen vypije kakao.
My ke snídani dáváme koláč s tvarohem, croissant, vánočku nebo něco takového. To má ráda a Jiřík taky. A chlebík nebo rohlík se šunkou, pomázankami nebo sýrem máme k večeři.
Já zatím dávám jen ovocné a jogurtové přesnídávky, ale nejvíc nám chutná Baby sušenky rozmačkaný v Bebě, takže u nás má sladký úspěch. Ale masíčko taky 😉
kordulky: pokuď tvoje dítko sní nutričně vyváženou stravu tak bych si z toho hlavu nedělala, my papáme vše co se jíst dá ...
ahojky,
tak nas malej miluje treba babovku, a na te neni nic spatnyho, ma rad i susenky, dort sem mu delala, ten mu taky jel, palacinky si moc nedal, ale plneny tvarohovy knedliky jahodou, to mu teda jelo🙂 me taky.)
Snazim se mu to sladke moc nedavat, ale kdyz je, a chce tak mu kousek dam. Ono se nic nestane. Vojta je hyperaktivni, takze to vybeha.
Ahoj, tak ze sladkého jen palačinky a žemlovku, ale bonbonky a čoko to by mu šlo... ale třeba kynutý knedlík nechce... no já to sladký vařim stejně málo, takže mi to ani nevadí.. Manžel taky sladký jídlo nemusí..
U nás sladké taky nemá moc úspěch...sušenky jí, ale moc tomu nedá, nejraději ze sladkého má gumové medvídky,ale moc to s nima nepřeháníme...pokud ovšem nejsme u babiček ☹ Když jsem dělala domácí buchtu, tak do toho kousla a hned to plivala, to samé sladké knedlíky atd.
kordulky, moje Anička na sladký taky není, teď v létě děláme třeba ovocný knedlíky a nechce je vůbec 😝 Ale neviděla bych to jako problém, naopak, sladká jídla stejně moc zdravá nejsou, pokud ti jí zeleninu a ovoce, tak je to mnohem lepší 🙂
ahoj u nás sladký taky nevede akorát občas krupicová kaše s grankem,jinak instantní neměla ráda,je na těstoviny s masem,guláš s rýží a pár druhů polívek a hipky 😉
Taky bída, co se hlavních sladkých jídel týče. Sušenky má rád. A neboduje ani maso. Spíš přílohy se zeleninou 😅 A ovoce taky žádný zázrak, to spíš přesnídávky.
Sladký jídla taky nic moc, kaše vůbec, sladký jogurty taky ne, knedlíky a tak taky nic... buchtu občas, většinou jednou kousne a končí... sušenky má ráda... čokoládu, oplatky, bonbony, lipánky - to ještě něochutnala.
no, ji sladke chutna - tim myslim susenky a spol. Zbytek odmita, to je spise masova, polivkova..