Ahoj, chtěla bych prckum (9m) začít připravovat kaše (ovesna, jahlova, krupicova, rýžová atd). Zatím jsem zkoušela varit ve vodě, a protože mám v mrazaku pořad zásoby mateřského mléka z prvních měsíců, přidávám do nich rozmrazene mléko, ale co si budem, je to zdlouhavé a ve finále to proste není ono😄 napadlo mě, varit rovnou v mateřském mléce, ale nevim, jestli to vůbec lze🤨 hledala jsem o tom nějaké informace a nikde nic😄 mate s tím některá zkušenosti? Toho mléka mám fakt ještě hodně, dochází mi možnosti, jak ho zpracovat, vyhazovat se mi ho nechce 😔
@jako_mala_holka to delam, přidávám, jenže ho tam dam minimum, aby nebyla moc řídká 😀 a zásob mám fakt hoooodne, tak hledám využití (normálně ho cpu,kam to jde, ale to je vždy jen malinko, minimum😔)
Kaši bych klidně vařila. Když MM povařiš, ztratí sice některé cenné látky, ale nezkazí se, normálně pouzijes.. A při nejhorším první pokus vyhodis, jinak se nic nestane🙂
https://www.modrykonik.cz/forum/zacinam-prikrmovat/jak-pripravit-kasi-z-materskeho-mlicka/
A co kase bez vareni?
@jitka1998 Já dělám kaše z MM synovi 10 m každý den. Ale mám ho teda vždycky z lednice z přechozího dne. MM by se vařit nemělo. Já ohřeju vodu v konvici na 60 stupňů a mléko ve skleničce do tý vody ponořím (vodu mám ve velkém hrnku, aby se rychle neochladila). Stejně tak by to šlo s mraženým, příp. dát mražený den předem do lednice a pak ohřát, ale to je asi zbytečný. Asi po 10 minutách (u mraženého dýl) mléko přeleju do smoothie mixéru, přidám ovoce a kaši (většinou mám sušené kaše bio jáhlové, špaldové, ovesné, rýžové, pohankové, krupicové), rozmixuju a je to. Případně ještě přisypu kaši, když je to moc řídké. Jinak by šlo mléko přidávat i do klasických příkrmů, udělat mu takovou bramborovou kaši s masíčkem a mrkví, to bude mňamka 😀,
Když MM převaříš, tak ho "zabiješ", ale nijak se nezdrcne nebo tak... Takže pokud je to vyloženě příkrm a je vlastně místo práškového mléka, tak to klidně jde (dělala jsem to).
Já jsem dělala sušené kaše, buď nemlecne dětské nebo normální ze zdravé výživy, právě proto, abych nemusela MM vařit. MM jsem nechala rozmrazit v pokojové teplotě a pak ohřála v ohřívačce na lahve/teplé vodě. MM se nemá vařit ani ohřívat v mikrovlnné troubě.
Řekla bych, že mateřské mléko by se vařit (tak moc zahrivat) nemělo, co to tam třeba potom jen přidat, už do hotového?
Ale zkušenost nemám, tak třeba to někdo vyvrátí