V roce a půl - na noc bez mléka. Co dát na večeři?

16. črc 2021

Ahojte

Potrebovala bych poradit, mam holcicku v zari ji bude rok a pul .
Je na UM - uz od 3 mesicu , do nedavna ho mela jeste rano a vecer . Ted uz ho ma jen vecer po koupani , v 19:30
Ji polozim do postylky a dam flasku a pak usne.
Jenze bych i rada se zbavila toho mleka po koupani .
Vim reknete ze to nemam delat. Ale myslim ze kdyz pije normalni mleko , jogurty syry atd tak by se to pomalu dalo uz bez nej .
Rano dostane k snidani jogurt a toust namazany to je snadny

Ale co k veceri ?? Poradite ? Co davate nebo davaly jste prckum aby se najedly .

Ona uz je takhle dost unavena tak se bojim ze by se ani normalne nenajedla , a nebo se bojim ze kdyz pujde pak jeste jist a ne rovnou do postylky po koupani a nedostane flasku tak spat nebude .

Dekuju za typy

alokina
16. črc 2021

Náš malý má nejraději na večeři polévky 🙂 UM nemá vůbec od roka ☺️
Jinak si semtam dá klidně na večeři chlebík, kaši, polévky, jogurt, vaječnou omeletu atd

neta30
16. črc 2021

A co jite vy? Dcera uz jedla to co my - polévky, pecivo s necim, palacinky, vajicka, kase atd. Ale na noc mela mliko porad, veceri mela v 18 hod, spat sla v 21 s mlikem

michaelarousova
17. črc 2021

Tousty,vajicka,pecivo s cimkoliv, nekdy i ci zbyde od obeda☺️ Vetsinoi ma syn veceri kolem 5 a soat chodi mezi 7-8 hod☺️ Sle b roce a pul teda mel jeste mlicko ..jsem mu ho brala ted ve 3 letech az☺️

lazuli35
17. črc 2021

Ja asi neporadim, ale popisu, jak to mame u nas. Asi v 15 mesicich jsme vyradili ranni mliko, nejak si o nej nerekla a tak jsme to zkusili na to neupozornovat. A od te doby mliko uz jen vecer. A taky asi od roka davame kravske plnotucne. Vecer je to teda horsi. Je na to zvykla a je to proste rutina. Veceri kolem seste, vetsinou pecivo namazane, nebo zbytek z obeda, kdyz ji chutnal, nebo vajicka, ruzne, ale pak kdyz jdeme.koupat, je zvykla, ze po koupani ma mliko do postele a oblikame do pyzama, plenky na noc. Takze i ted v cerstvych svou letech vyzaduje vecer mliko z flasky. Prijde mi, ze uz si ani to koupani neuzije a chce rychle ven, aby mela to mliko. A pri utirani porad opakuje jak gramofonova deska mlicko mlicko mlicko a kdyby nebylo, tak je peklo. Nevim, jak ji to odnaucime 🙈

lenka421
17. črc 2021

Ja bych mozna doporučila jako prvni krok to mliko predsunout. Takhle to ma zafixovany pri usinani, nevnima to jako veceri ale jako usinacek. V tom to budete mit tezsi. Ja jsem z toho duvodu nikdy nedavala mliko v postylce, ani jedne dceri. U nas to bylo: koupani, obliknuti do pyzama, mlicko v obyvaku na gauci, vycistit zuby (to je po mliku dulezite, obsahuje cukry!), vycurat a spat. Ted od te doby co je starsi na noc bez plen a zkousime to i u mladsi, tak jsem mliko predsunula dokonce az pred veceri uz tak okolo pul seste (u nas vecerime az tak mezi pul sedmou a sedmou), aby trochu mlika jeste holky mely ale uz nepijou tolik na noc. A kdyz jsme ted v lete dlouho venku a uz jim mliko nedam kdyz prijdeme domu, tak si ani nevzpomenou, protoze to nemaji zafixovane s tim spanim. Dostanou jen veceri, to maji vicemene co se pise vyse, stejne jako mame my - chleba, toasty (i zapecene), polevky, omelety, kase... Na co zrovna mame chut.

gingermom
17. črc 2021

A já bych zase to mléko nechala, je malá a je to pro ni spojené s usínáním. Když si tady pročteš diskuze a příspěvky, najdeš spoustu nešťastných maminek, kterým nejde uspat dítě, kolikrát i starší. Často anabáze v přítomnosti dospělého na několik hodin. Vy jste si vychytali způsob, který dítěti vyhovuje, tak proč to rušit? Obzvášť teď v létě 😀 Užij si volné večery 😍
A neboj, ono se to časem změní, děti rostou a poznáš, až to půjde i bez flašky. Teď je ještě malá, tak jedna flaška na večer nikomu neublíží, malá bude v pohodě a vy taky.

jjasmina
17. črc 2021

Já sice kojila, ale od 17 měsíců bez . Ji vše co my , nahrazuju mlecnyma vyrobkama

jednaholkaa
18. črc 2021

Muzes ji dat to mleko pres den jestli ho nechces davat pred spanim. V roce a pul uz pomalu vecerela s nami, polevky, testovinky se zeleninou, ryze, jahly apod obiloviny se zeleninou, obilne kase.. pomazanku na chlebiku nebo ruzne placky.