Ahoj. Chtěla bych se zeptat v kolika měsících jste dětem začli dávat ochutnan něco jiného než mlíčko ? Malý jsou 3 měsíce a týden. Je na UM a když něco jíme tak nás furt hypnotizuje a šmátrá po nás ručičkama jak kdyby chtěla už taky :D tak sme přemýšleli ze by sme jí už zkusili rozmixovat rozvařenou mrkvičku a zkusit ji pár lžíček dát. Myslíte že to není moc brzo ? Nebo ty dva-tři týdny hrajou velkou roli ? Děkuji za tady a zkušenosti 🙂
Počkala bych alespoň do ukončeného 4. Měsíce( ale i to mi přijde příliš brzy)..jinak bych se bala že by to neuměla zpracovat..ze by ji bolelo bříško, nebo cokoliv jineho.. syn nás taky hrozně hypnotizoval ale radši jsem počkala do uk 6. Mesice.
@semisovamys ale dit i doktoři doporučují začít ve 4 měsících? Teda... hlavně u dětí co jsou na UM
@lucinka4697 Je rozdíl ve 4 měsících a od ukončeného 4. měsíce. Malá je na UM?
S příkrmem není důvod pospíchat,ona ta vařená mrkev nemá pro výživu žádný velký význam a dítě se ještě nají v životě dost... Pokud je dítě od data narození na světě 4měsíce,znamená to ukončený 4měsíc života,následující den začíná běžet pátý měsíc... Nechápu co na tom kdo pořád nechápe 😀
@zubejda2 jaký je rozdíl mezi ukončeným 4.měsícem a ve 4. měsících? Žádný🙂
@lucinka4697 Není kam spěchat. Mimčo v té době - 3 měsíce cca -je připravené trávit jen mléko, tak mu to dopřej. Příkrmy stačí později.
@berenika39 Máš pravdu, už mám unavený mozek, jdu si radši lehnout 😀
@lucinka4697 Takže moje příspěvky přeskoč, ale příkrmy bych stejně ještě nedávala 😉
Od ukončeného čtvrtého měsíce úplně v pohodě. Takže až bude mít malá od data narození 4 měsíce,klidně bych uvařenou a rozmixovanou mrkvičku dala,taky jsme dávali. Neměli s tím problém ani děti,ani pediatrička. Od uk.4. měsíce povoleno 🙂
@lucinka4697 Od 4. mesice uz ted doporucuji prikrm i detem plne kojenym, rikaji tomu imunitni okenko. Nejde teda o krmeni, spis o ochutnavani - lzicka denne. Byly jsme v poradne, kde nam to vysvetlovali a doporucovali 11.4. a male byly 4 mesice 14.4. Driv bych nezacinala, dite neni pokusny kralik, a se zajmem ted kouka, i jak nas pes kadi, podle toho se ridit neda. 😉
Já bych nedala. Příkrmy se mají dávat nejdříve od ukončeného 4. měsíce, takže to je trochu větší rozdíl než 2-3 týdny 😉