Ahoj holky,
malému je 5 a půl měsíce, právě se nám prorazil zoubek a druhý je na cestě, ovšem od soboty až do včera jsem měli horečky 39,4, lehčí průjmy a k tomu taková vodnatá rýma a dle doktorky 6. nemoc nebo viróza, ovšem teploty včera přestali, vyrážka žádná, ale protivný je pořád, je spavý a hlavně nechce jíst, jediné,co si s chutí dá je čaj nebo voda, nechce banán, maso se zeleninou nechce dokonce ani kaše, takže už si fakt nevím rady, čím to může být,když zub už má venku...a tak si říkám, jestli to nemůže být třeba spurt a že to přejde...poraďte co s ním 🙂. Děkuji všem!!! Lucka
@natany - přesně jak píše dorinek - spurt = "záchvat žravosti" 😀 , u nás jsme ho měly předevčírem - co 2 hodiny ve dne v noci, uff, ale tohle nechutenství bude s největší pravděpodobností spojené se zoubkama a s tím souvisí i ty průjmy - agresivní stolice, rudý zadeček, zvýšená teplota, rozmrzelost, slintání. Máme už 7 zoubků a vždy to bylo stejné, poslední teď před 14-ti dny a další je na cestě - už aby se prořezal 😉
@natany - já myslím, že spurt by se spíš projevoval větší chutí k jídlu, když má dítě spurt, tak má tělo větší nároky na živiny. Dle mého názoru je prostě rozmrzelý ze zubu, z nemoci a nemá chuť....možná, že vedle roste druhý.... Nám vždycky rostly po dvou.Když chce pít, dejte mu pít. Nabízejte, až bude mít chuť a hlad, tak si vezme. Včera měl ještě teploty, ještě doznívá nemoc, je unavený, dejte mu čas na rekonvalescenci. Já mám sice starší děti, ale když přijde nemoc, tak se zaseknou a nejí třeba 3 dny, jako by ty bacily chtěli vyhladovět, nebo co 😅