Ahoj, malá právě ukončila 9 měsíc. Včera dostala poprvé kašičku na večer, pak ještě kojím. Do roka bych chtěla kojit, déle asi ne. Tak teď přemýšlím, jak to rozvrhnout s kojením. Kojím teda večer, jednou v noci, ráno a odpoledne před obědem. Pak spinká a oběd má většinou po spaní. Asi bych teď vynechala to ranní kojení a nechám jen večer, v noci a odpoledne ? JInak baští docela hezky všechno.
Jo a ještě .... koupila jsem mléčnou kaši. Když pak ještě kojím, neměla jsem spíš vzít nemléčnou ? Když budu kojit 3x denně, je to dostatečný příjem mlíčka ? Ona se napije fakt hodně. Pije i 10 minut, takže odhadem tak 180 ml si vypije. Nemá pak tak 2 hodiny hlad.
@blahova_andrea jo, čajík pije cca 150 -200 ml za den.
@ally8 já kojím a dcera dostává taky mléčné kaše. ne moc a ne každý den, ale s vodou mi to přišlo bleee a odstříkávat do toho své mlíčko jsem neměla chuť ani čas 😅
nechci poučovat, ale myslím, že ukončený 9. měsíc je ve chvíli, kdy dítěti je 10m 😉 ono je to zavádějící 🙂
dcera je o něco mladší než tvoje, ale já teda ani kojení nepočítám. odmítá se prsa vzdát. čaje z flašky jen cucne a nejpozději hodinu po příkrmu se dožaduje zapití z prsa. jinak baští taky krásně a klidně si nacupuje velké kusy čehokoliv, co jsem jí ochotná do ruky dát, ale pitný režim vyžaduje jen ode mě. pokud ji chceš pomalu začít připravovat na odstavení, tak hlavně vyřeš to, aby ti byla i něco jiného než mm v dostatečné míře 😉 před odstavením vím, že maminky kojí před spaním, v noci jednou, když se dítko vzbudí a ráno teda jako první snídani, záleží, kdy se u koho vstává. jako přísun mlíčka to stačí, ale jako přísun tekutin určitě ne, v případě, že by od rána do večera vůbec nic nepila po žádném jídle. já se snažila zrušit kojení poo. to sní přeci jen největší porci normálního jídla, ale nedaří se mi ani to, takže kdo ví kdy a jak budu odstavovat já 😅 takže to ode mě neber ani jako rady, spíš co jsem tak pochytila, nebo vlastní názor. snad se tu najdou odbornice, co už odstavily x dětí a fundovaně ti poradí 🙂
@blahova_andrea děkuji. Ano s tím pitím se snažím, aby vypila co nejvíce. Docela se pomalu rozpila. Podle mě má opravdu ale ukončený 9 měsíc, když se objeví 9 🙂 Taky jsme to tuhle řešily. Když se mimi narodí a je mu 7 dní, má ukončený 1 týden.Po 4 týdnech na světě má ukončený svůj 1 měsíc. Pak je to 1+1 týden, 1+2 týden, 1+3 týden , 1+4 týden = ukončený 2 měsíc. Takže malá teď má 9+1 týden. Tedy ukončený 9 měsíc a začíná 10 měsíc 🙂 Alespoň takhle to chápu já.
a bere ti bez problémů i jiné tekutiny z lahvičky nebo hrnečku?