Těžké začátky kojení

zouhev
24. zář 2019

Ahoj holky, chci se zeptat, měli jste někdo problém s bradavkami u kojeni? Mne řekli že je mám moc malé a malá se špatně přisává, moc jí to nešlo. Nakonec jsme museli používat kloboucky a po pár týdnech už to šlo bez. Ale jde o to jak to bude u druhého mimca, bude zase problém a budeme muset zase klobouckovat a nebo už to bude v pohodě? Nemáte někdo zkušenost? Děkuji

jipe
24. zář 2019

@zouhev první dítě spavé, já údajně mizerné bradavky, mlíko ze startu nula nula nic, nakonec jsme po 14 dnech odbourali dokrm, po 2,5 měsícíh kloboučky. Druhé dítě savec na 200% hned od porodu, naprosto bez problémů

zouhev
autor
24. zář 2019

@jipe diky

ka6ka
25. zář 2019

Zkus si koupit formovače bradavek od Medely. Dají se nosit už v těhotenství v podrpsence. Já tedy mimčo teprve čekám, ale vidím rozdíl. Bradavky jsem měla vpáčené a s formovačema se to fakt zlepšilo. Doufam, že s kojením to bude bez problémů.

fly80
25. zář 2019

U první dcerky sem musela používat kloboučky, ale ty sem po nějaké době naštěstí odbourala. Teď u druhé vůbec a krásně jedla už v porodnici.

martiniquest
25. zář 2019

Prvni se nechtel prisat. Pry spatne bradavky. Zpetne vim, ze je to blbost a spatne bradavky neexistuji. Chtelo to jen vic casu, trpelivosti a podpory. Z porodnice jsme odesli s kloboucky. Po trech tydnech jsem s podporou sve kamaradky provedla samoprisati a od te doby jsme kojili zcela normalne, 22m. Pokud bude problem i za 3 mesice s dalsim ditetem, necham mu dost prostoru se prisat a budu trpeliva. Pokud bych to psychicky nezvladala, zavolam si ihned pomoc, ktere duveruji, a nebudu nas trapit.