Minulý týden jsem synovi dala poprvé večerní kaši, ze které se mi v noci pozvracel. Od té doby, kdykoliv mu dám kaši ihned ho natahuje na zvracení a kaši úplně odmítá. Vyzkoušela jsem už různé druhy kaše, zkoušela jsem mu do ní dát ovoce, ale nic. Prosím poraďte, co s tím, popřípadě co synovi dávat večer místo kaše. Děkuji za rady
Když se mu z kaše dělá špatně, tak bych mu jí nenutila. Dávej jogurt s pečivem nebo masozeleninový příkrm. Kaši zkus třeba pak třeba za 2-3 týdny.
u nás taky kaše nejedou, dávám maso-zeleninu 🙂, brzy bude pečivo
U nás taky J. kaši nechtěl. Dělala jsem tu z toho hustší pítí do flašky.....to mu jelo. 😉
Syn kaši moc k večeři nechtěl a nechce. Dávám buď jogurt, ale většinou uvařím více masozeleninového příkrmu a má to jak k obědu tak k večeři a je spokojený 🙂
jako nezlobte se na mě.. ale někdy ty otázky tady na MK nechápu 😅 😅 .. když nechce kaši, odmítá ji, tak mu ji nedávej.. nahraď ji mlíčkem, jogurtem, prostě čímkoliv.. kriste, maminy.. používejte někdy mozek! 😀 😀 😀
nikde přece není řečeno, že každé dítě musí jíst kaši.. 😉 🙂
Pokud kaši nechce, nenuť mu ji. Nikde není psané, že každé dítě musí mít před spaním kaši... jak psaly holky, můžeš zkusit jakýkoli příkrm, nebo mu dávej jenom mlíčko a kaši zkus třeba za 2, 3 týdny 😉
Ahojky, my začínali na mlíčku s kaší, od nestlé, jen rýžové neochucené..tak můžu poradit zkusit to..určitě, jak píší holky, nenutit, ty třeba taky nemáš něco ráda a nikdo tě nenutí to jíst..zkusila bych ji třeba za měsíc, jen tak, na lžičku a třeba ji dát spíše ráno, než večer🙂 a pokud bude dále odmítat, tak se na ni vykašli a dávej na noc třeba jen mlíčko😉 ať už tvoje, UM, nebo mlíčko s kaší, pokdu bude pít..nebo další varianta, jak píší holky nějaký jiný masazeleninový příkrm..neboj, oni mají různé chutě a třeba za měsíc, kaši bude baštit😉
Podle mého názoru stačí UM, malá po něm spala celou noc a kaloricky na tom, když jsem porovnala množství UM a množství kaše, které snědla, bylo UM stejně jako kaše.
U nás kaše jela až od 10. měsíce, a to asi jen 1 měsíc 🙂
my dáváme kaši, kombinujeme s vařeným jídlem. Někdy mi kaši odmítne. Nenutím jí a prostě dostane třeba to, co zbylo od oběda. Taky hodně kaše střídáme. Když je začínala, tak jsme museli vyzkoušet několik kaší i od různých firem, než jsme našli ty naše 🙂 Hlavně ho do ničeho nenuť. Nabídni, ale dej něco jiného. Co třeba hotová mlíčka s kaší jako nenáročný přechod k opravdovým kaším? 🙂
Gabka ji taky nechce, tak pije mlíko, prospívá dobře a nutit ji nechci. Pravda, Daneček se po ní mohl užrat, ona hold ne, neřeším to...dostane mlíko a jde spat a jelikož spí (pokud ji nebolí rostoucí zoubky) více než dobře, myslím, že nestrádá
Náš malý nikdy nechtěl kaše ani UM. Takže jsem mu kolem roku začala vařit večer kaše už z kravského mléka - buď z ovesných, jáhlových apod. vloček, nebo klasickou krupičku. Ty mu chutnají moc 😉 sice si někdy říkám, že by bylo jednodušší, kdyby chtěl instantní, kterou bych měla hned hotovou, ale asi ví, proč to nechce papat 😉
U nas kase taky nefrci,jednou ji snedl a taky se pozvracel,od ty doby veskery kase odmita,takze uz se ani nesnazime mu je zkouset davat,zkus to nahradit mlikem,pokud ho pije (nas ani mliko nechce) a nebo mlickem s kasi,ktere se da uz hotove koupit,to u nas jede,nic jineho nechce,jen mlicko s kasi 😉
🙂 Maminko.... nebojte!! Ještě jsem neslyšela aby dítě umřelo jlady nad plnou mísou. 😀
Dalšími kašemi poroste jen odpor ale nevím jak je synek starý ??? Co kousek chleba ?? Aha,promin,, ono to není v tabulkách ale neva ne ? xxxx-generací vyrostlo na brzy podáném lepku a přesto jsme zdraví jak řípy 🙂...Příště se nech v takových malichernostech raději unášet svým instinktem, 😉
Nenutila bych, zkus treba naslehany tvaroh s cukrem a trochou mlika, take to zasyti. Nebo uvarenou klasickou krupicku, ne instantni. Nebo presnidavku, pudink... treba bude chtit kasi za mesic. Malymu se taky stridaly a stridaji chute, to je ok. Rozhodne nenutit, jednak nas maly to pak stejne vyblil a navic proc se stresovat jeste kvuli jidlu 😝
Určitě bych do roku tvaroh nedávala a mléko jen umělé. Nahradila bych klidně masozeleninovým příkrmem - jestli ti to jí k obědu, tak ať to má i k večeři. Kaši bych na nějaký čas - měsíc třeba vypustila a zkusila po čase znovu až zapomene.
A to je problém, že nechce kaši? Vždyť to není nikde napsané, že ji děti musí jíst. Co zkusit radši polévku a pak těsně před spaním ještě mlíčko - podle toho jestli kojíte nebo ne, tak kdyžtak umělé. Nebo třeba jenom mlíčko, nebo místo kaše pudink.
Tak se mi zdá, že bereš moc vážně jakési doporučující tabulky, co a jak dětem zavádět do jídelníčku. My jsme třeba vůbec nezačínali zeleninkou jako první příkrmy, ale banánem a jablíčkem s mrkví nebo piškotkem. A jak si panečku malej pochutnal a pak sladkou zeleninou, masíčkem a nudličkama. A byl spokojenej. A kaše dostával až tak po roce, lžičkou a ne instantní, ale normálka jsem mu je vařila.
Ahoj u nás taky nechce Nel kaši jsou jí 8 měsíců . A místo kaše jí dávám v půl 6 masozeleninu a v půl 7 kojím 🙂 Ted se všechno moc řeší,řid se svým rozumem 🙂 když to prostě nechce tak to nechce 😀
Dávám k večeři buď "zbytky" od oběda ( uvařím toho víc ), někdy dostane třeba namazaný chlebík, jindy jen mléko...
Naše malá kaši odjakživa odmítala, zkusila jsem koupit pár druhů, ale pokaždý ochutnala jen tak půl lžičky a víc nechtěla. Tak jsem ji nenutila. K večeři má pořád ještě mlíko, ale i když jí dám k večeři např. namazané pečivo s něčím nebo taky ty "zbytky" od oběda, pokaždý si na to ještě tu flašku mlíka prostě musí dát 😀 Bez toho by snad ani neusnula 🙂
Je mu 13mesicu, dej mu treba chleba s maslem 😉
Malý má ke všem kaším (nebo pudinku) naprostý odpor. Jsem spíš ráda, protože ani na jednom z toho nevidím nic moc pro dítě přínosného. Přijde mi to jen jako hmota na zaplácnutí žaludku. To raději chleba s máslem 😉
náš malý (7M) taky kaše odmítá, a to jsem zkoušela snad 5 druhů...tak je nemá hotl a pije navečer MM jen a stejně se budí 2-3x na kojení v noci, nahradím je asi do budoucna jogurtem s ovocem nebo polívkou....
pokud kasi odmita, dala bych mlicko-pokud nekojite tak kojenecke 🙂 ....
muzete kasi zkusit za nejaky cas, hlavne nenutit! 🙂