ahoj holky, chci se zeptat, také se Vám děti v noci budí ještě? malá měla ted 20.8. osm měsíců a papá takto zhruba:
v 6,30 UM tak 120ml jak dám více většinou blinká, měla reflux.nebo resp doznívá.
8,30 - přesnídávka, ovoce, kapsička, přesnídávka skoro celá někdy trochu nechá + někdy přidám sušenku nebo piškot, čaj tak 15ml max více ne, někdy dávám jogurt, taky nesní uplně celých 150gr.spíše tak 100gr.
kolem 10,30 opět UM(ale to dávám spíše já že jsem chtělo střídat um-jídlo-um-jídlo...ani třeba neřve hlady, ale sní to opět 100-120ml
kolem té 13,00 mívá oběd a pak spaní- klasika bud uvařím masozelen.příkrm někdy
jen zeleninový, někdy ryže, těstoviny, kaši.....jednou týdně žloutek. + čaj taky tak 15ml.někdy více. spíš si s pítkem hraje.
poté kolem 14,30- 15 se budí a to dávám spíše kolem 15 dáváme zase um 120ml to většinou sní vždy asi má po tom obědě žízeň, hlad nevím....
pak mívá max v 17,00 kaši nemléčnou někdy střídám s mléčnou.......(musím max v 17,00 dávat jinak by mi nevypila UM na noc, když jsme ji dali později třeba 17,40hod. tak nechtěla na noc pít
chodíme totiž koupat mezi 18,30-19....a většinou v 19-19,15 dávám v postýlce už UM a to vypije 150-170ml
přesto se mi budí v 23 to jsem ji bohužel naučila asi já, protož jsem chodila kolem 23 spát a ona se budila v 1 nebo 0,30 tak abych se vyspala jsem ji začla dávat jak jsem šla spát 22,45-23 a ona se ted v tento čas budí jak hodinky...ale zdá se mi, že ji kručí v bříšku ale říkam si že přeci jí toho celkem dost...ale nevím no, zkusia la sem čaj chvíli pila a třeba usnula ale za 15min řev a pak vypila 120ml mlíka opět....tak asi hlad nebo zvyk nevím:( no pak vydrží jak kdy....někdy do 3 někdy do 4 a někdy dokonce do 5ti , ale vesměs nejvíc do 3hodin přesně...opět 120ml UM a to pak vstává 6,30-7 a už nespí...opět dávám UM 120ml.
a zas jedem znovu....přesnídávka....um.....oběd...um....
je normál, že se ještě budí....? říkám si kdybych dala v 23 a spala aspoň do 5 tak to chápu 6hodin ..., že by vydržela ale ne:(( tak nevím no...přijde mi že jí malo mléka no oproti jiným dětem jejího věku...ale malej třeba pil v roce na noc 120ml a přes den málo....
od sousedky malej vypije ve 3,5měs.150ml přes den .....
mozná je to tím refluxem no....když si vypije přes den někdy kdyř se zadaří těch 140ml aspoň tak pak tak 20stejně ublinkne..:(
tak ji nechci přeplnovat..🙂)
děkuji ;) za vaše postřehy nápady, názory...třeba si z toho něco vezmu a zkusím;)
@lenkas1982 no právě🙂 malá mi spala jako mimi tak do 4měs.super! teda jako pro mě super....od 19,30 do 3 většinou a pak do rána do 6,30 a ted takto 23,00, 3-4 a pak 6,30:(
@lenkas1982 asi se s tím holt musím smířit chci dnes zkusit ji tak necpat že si vypije třeba naráz více než těch 120ml....tak uvidím..dám ted 8,45 ovoce pak nedám UM a rovnou oběd a pak zas dám UM .....
@lenkas1982
@tehuli muj maly ma sedm a pul mesice a uz 14 dni katastrofa, v noci kojim co dve hodiny... ma jen dva prikrmy za den, neslo mu to lzickou, ale par dni uz nastesti ano 🙂 vcera dostal na noc prvni kasi, co trochu snedl, ale noc stejna...
holt musime vydrzet, nenechame v noci deti rvat...
@tehuli Ahoj, mam to naprosto stejne, ja teda kojim, ale malej (skoro 10 mesicu) chodi spat v 18.30-19h, ve 23 vzhuru jak hodinky, pak ve 3 rano, a pak kolikrat jeste jednou nebo i 2x.. a pak v 6 budicek. Myslim, ze je to normalni.. kazde dite je jine.. ne kazde vydrzi celou noc spat...
@verusky Taky jsem ji kvůli tomu spaní přecházela prikrmy - z 2 na 3 za den, malou odpolední ovocnou svacu v 16-17h jsem prehodila na dopoledne s jogurtem nebo kasi a začala jsem ji dávat místo toho veceri (obdobu oběda, tj.masozelenina nebo jen zelenina třeba s testovinama apod.) v tech 18h, aby byla na noc sytejsi. Ale se spaním žádná změna. :(
@lenkas1982 diky, premyslela jsem take to zmenit a necham to byt, kdyz to u Vas nepomohlo...
Ahoj, dceři je 9 měsíců, máme velmi podobný režim, jen s tím rozdílem, že kojím a večeři (masozelenina) dávám až kolem 18h, pak kojím v 19 - 19 30 a pak malá usíná. U nás to je naopak - do 8 měsíců mi spala celou noc (od cca 22h - taky jsem ji budila na kojeni, do 6-6 30). Pak se začala budit jednou za noc a teď se už skoro dva týdny budí 2-3x a chce pít (začala se taky budit sama kolem 22h a pak různě nepředvídatelně). Doufala jsem, že je to dočasné, třeba spurtem, ale začínám se obávat, že se to do starých kolejí nevrátí. Takže bych řekla, že normální je skoro všechno a prostě musíme být trpělivé. ;)