Strava u skoro roční. Poradíte, prosím?

nanyh
3. kvě 2021

Ahojky.
Jsem bezradná, tak bych se chtěla poradit a nebo si přečíst Vaše zkušenosti. Malá bude mít 26.5. rok. Do nedávna mi jedla hezky a to tak, že ráno dostala mléko, občas chleba s lučinou, bílý jogurt, pak k obědu celou skleničku, kaši a do postýlky mléko. Snažím se jí celou dobu naučit na ovoce. Banán mi snědla jen naškrábaný a když jí ho připravím, aby ho jedla sama, tak absolutně se ho ani nedotkne. Jen ho hází kolem sebe. Když se jí ho snažím dát do pusy, je řev a div by si hlavu nevykroutila. Nastrouhané jablko absolutně, oloupané hrozno taky nic. Moc jí z ovoce toho dávat nemohu, kvůli atop. ekzému. Teď poslední 3 týdny mi nesní ani oběd. Jakmile jsou v tom kousky, tak si dá první 3-4 lžičky a tím to hasne. O víkendu jsem udělala květákovou polévku, že už jí dám konečně naše. Neuspěla jsem. Poslední týdny by jedla jenom kaši a nebo mléko. Myslela jsem si ze začátku, že je to je kvůli zubům, ale jsou to už 3 týdny a je to snad ještě horší. Těšila jsem se, jak od roka začne jíst s námi, já s ní pojedu někam na výlet nebo na dovolenou a že to nebudu muset už řešit. No a je to naopak. Čím blíž jsme k roku, tak je to s ní horší a horší.

jako_mala_holka
3. kvě 2021

U nás ovoce jedině v kapsičkách, banán po mně plive... Taky doufám, že se to spraví... Vlastně čerstvé ji jen avokádo, ideálně s jogurtem... Ohledně zeleniny neporadim, u nás to bývá zubama a trvá to třeba dva tři dny, takže to nevím

nanyh
autor
3. kvě 2021

@jako_mala_holka No, to jsem zapomněla dodat. Přesnídávky v pohodě 🤗

jako_mala_holka
3. kvě 2021

@nanyh tak s ovocem to máte jak my... U nás neprojde banán celý, namackany, v kaši, jablko na hranolky, rozmackane, zkoušela jsem borůvky, hrozny,... A nic... Rukama ji jen krupky a sem tam chleba s lucinou, kousek rohlíku, a tak... I třeba cuketu miluje, ale jen rozmackanou, nakrájenou po mně hodí a je to 😄

alilali
3. kvě 2021

@nanyh To co popisujes mi malý dělá, když mu rostou zuby, to chce jen kaši nebo mléko. Jinak někdy ji úplně hezký, dám mu misku a celé to sní sám a někdy vše háže kolem, ale na to pomáhá, když mu donesu jeho lžičku, dám mu na ni jídlo a on si ji sám dá do pusy, tak tleskám a chválím, že to nakonec vše sní.

jana_zofie
3. kvě 2021

@nanyh ja bych ty zuby hned nezavrhovala. Nas trapily stolicky snad mesic a pul...

me_druhe_ja
3. kvě 2021

Malej bude mít už rok a půl a že by jedl jidlo jako my je scifi. 😀 ale on je nejedlik prostě. Do těch dvou let bych Zkoušela, ale netlačila na pilu. Každý dítě má k jídlu jinej vztah a Nejhorší by bylo něco nutit a tím jídlo zhnusit. 🙂