Strava miminka v 9 měsících. Jak to má vaše miminko?

peta19888
20. zář 2024

Dobry den,chtela bych se zeptat,jak to mate vy,co mate takhle stare miminko (pripadne jak si pamatujete,ze to vase dite v tom veku melo).Myslim konkretne co jedlo k snidanim,svacinam dopo i odpo,vecerim? Obedy jsou mi jasne. A jak to melo s pitim (mimo mlicka)?
Syn ma skoro 9 mesicu,mame problem dostat do nej jakkoli vodu,detsky caj,zredenou ovocnou stavu…chce jen UM mlicko (ma od narozeni).
Davate uz i treba chleba s maslem/lucinou/zerve? A jakym stylem?Na kousicky a bere si samo?
Co k veceri?My davame stale kasi (vicezrnnou,spaldovou,ryzovou - nemlecne a plus nejake mlecne),ale nevim zda je to stale vhodne na vecer.
Davate i testoviny,ryzi,zeleninu varenou na kousky? Dekuju za tipy🩵

areh
20. zář 2024

@peta19888 kaši jsem dávala ráno. Večer něco podobného jako oběd, případně oběd s jinou přílohou. Chleba si myslím až dýl. Postupně jsem zařazovala kousky. Těstoviny nejdřív malinkaté (velikost do polévky), později větší. Kuskus měl zařazený jako první lepek. Vodu jsem davala postupně. Starší syn chtěl pít jen vodu s mátou, protože to bylo první,co krom MM k pití ochutnal 🫣 pak čaj. Nebyl zvyklý na klasickou kojeneckou láhev, takže pil buď z lahvičky s brčkem nebo hrnečku.

konidana
20. zář 2024

9m kojeni, kojeni a kojeni. Tak 1x denne nejaky prikrm, masozel, nebo banan. Piti krom kojeni nula. Teda tak nekdy lzicka dve vody, nebo lok z hrnicku. Krupky a kurka chleba ok.

To co pises jsme meli tak od roka. Ale to uz bylo vicemene normalni jidlo v mini mnozstvi. Oblozeny talir, chleba, zelenina, syr a sunka na kosticky a dite si bralo samo. Kdyz k tomu melo paratko na napichovani, tak bylo uplne stastny.

elesse
20. zář 2024

V 9m dostavali obe deti totez co jsme jedli my, k veceri typicky polevku nebo pecivo, zeleninu, zerve, pomazanky… samozrejme min slane a min korenene