Holky mám dotaz, náš malej prďola má skoro 7 měsíců a něco přes 7 kg.
s příkrmy jsme začali od ukončeného 5tého měsíce klasicky zeleninou...brala jsem to jako ochutnávačku a čekala že se od dalšího měsíce rozpapá a dostane se na plnou dávku,ale ne.Doteď dá pár lžiček,třeba 10 a to už mu dávám i masíčko,různě kombinuju.Nevydrží mi u toho začne se kroutit a vztekat...když změním pozici tak si dá zase pár lžicek ale i tak.
Vařím domácí,skleničku měl na 3 dny bo mu to nejelo.Hlady ale neřve a mlíko na dokrmení nevyžaduje,maximálně zapije oběd čajem.
Začala jsem dávat ještě odpoledne ovoce a postupně i večer kaši v domnění že bude spát celou noc ale stejně se mi v noci budí na kojení minimálně 2-3x.
Přes den kojení nevyžaduje ale moc mlíka do něj nedostanu a to z flašky umí pít normálně.
Jeden den mi vypije cca 600ml mlíka + třeba 100ml čaje a někdy jen trošku čaje a sotva třeba 300ml mlíka.
Jinak teda miluje křupky.
Mám mu ubrat jedno jídlo nebo třeba na den dva vynechat příkrmy nebo to nechat?
Dcera se "rozjedla" v průběhu 10m, do té doby jedla skleničku tři dny 🙂 a ani moc nechtěla mnou vařené. No a teď sní co uvařím a celou misku. Také dost pomohlo že jsem ji dávala kousky jídla k ozuzlavani (okurku bez jadérek, povarenou mrkev,vařený brambor a další zeleninu,těstovinu,kůrka chleba a teď už i kousek tvrdého syra)...prostě aby si to sama osahala a ochutnala. Samozřejmě že sedím u ní a kontrolují aby jí to nezaskočilo.Take pomohlo že jí ve stejnou dobu jako celá rodina a sedí s náma u stolu. 😁
@horymili děkuju za odpověď.Taky bych mu chtěla dávat kousky jídla ale on se mi tím vždycky začne dávit a já mam paniku aby se mi neudusil :( ale teď jsem mu dala rýži kterou jsem malinko víc povařila ale aby pořád zůstala v celku a musel začít kousat a dala mu na žužlání i housku...a dobrý tak snad se mi taky rozdlabe 🙂
Dokud budeš kojit, tak se v noci bude budit na kojení 😉 Ale to je v pořádku. A co teda jí přes den? Píšeš, že příkrmů moc nesní, ale kojit pak nechce?
Mně se syn rozjídal taky hodně dlouho a pomalu. Tak jsem mu prostě zaváděla nové suroviny, aby se s tím seznámil a čekala, až začne jíst víc. Dávala bych příkrmy, jak dáváš, tři denně, aby si zajel režim a ochutnával.