chtela jsem se zeptat jestli je vhodne libove skopove maso do prikrmu pro 7-mi mesicni miminko.
dekuju
jehněčí je skopové
Jinak si myslím, že to je ok 🙂
jula - ano, jehněčí je skopové, právě proto to píšu 😉 Jenže libové skopové nemusí být jehněčí 🙂
mam na mysli primo skopove 😒
Nejsem si tím jistá, ale mám pocit, že skopové je relativně tučné maso - teď nemyslím "prorostlé" jako je třeba bůček, ale že prostě obsahuje více tuku. Sayast - kde se dá sehnat skopové maso? Ptám se ze zvědavosti, protože jsem ho nikdy nikde neviděla a ani nejedla...
v reznictvi 🙂. ja jsem kousek odkrojila a ted nevim jestli ji z toho muzu uvarit 😅 😖
ja chtela jehneci, ale to nemeli a nabidli mi tohle. tak jsem ho vzala. mamka mi pak rikala ze nevi jestli je pro malou vhodne..
sayast - taky nevím, ale mudra nám tehdy říkala, že pro začátek je vhodné telecí, jehněčí a krůtí 😉
a králičí jsem zapomněla
Sayast - no podle mě se pro jednou zase tolik nestane... Ale pravidelně bych ji tím radši nekrmila 😎
to je jasny, ja myslela jen fakt vyjimecne. jinak dnes jim privezou cerstvy kruti maso, tak pobezim pro nej 🙂. kralika mame od babi, tak parada. to jsem myslela jen opravdu vyjimecne aby mela zmenu 🙂
dekuju
kureci prave moc davat nechci kdyz to je nahoneny hormonama a nejak mi prislo malo stridat jen treba 3 druhy masa 😅.
myslim,ze se nic nestane ,ale dukladne ho povar..jinak ta chut skopoveho a vune mi nejede vubec teda ble 😀
api - taky skopový nesnáším 😀
my ho vcera meli prvne a docela nam chutnalo 😀. dokonce manzel, kterej je jinak mlsna huba, tak se oblizoval 😀 😀 😀
jezisi to ti zavidim,ze ti chutna..ja sem byla v Tunisu a meli to tam vsude a malem sem blila 😀 no pochoutka z ovciho mozku nejakej vyvar bleee,ale az mi to rekli sem zvracela do te doby to vypadalo jak gulas 😀 😀 😀
jee 😅. to by mi asi taky nechutnalo 😅. my to meli na zpusob platku v omacce. recept z kucharky 🙂
ale stejne jsem to radsi manzovi rekla az kdyz to snedl 😅 😀 😀 😀 😀
jéé, tak to já nemůžu skopové ani cítit, ale jinak skopové je sice tučné, ale jinak se považuje za nezdravější maso, protože se pomalu rozkládá a tím pádem vydrží (i díky té lojovatosti) dlouho "čerstvé" a zkazí se za delší dobu než ostatní masa. A proto je prý zdravé, protože se nestačí zkazit dřív, než projde celým trávícím traktem, na rozdíl třeba od vepřového.
Bylo mi to vysvětleno tak, že kvalita masa se pozná mimo jiné i podle toho, za jak dlouho na to začnou sedat mouchy, protože ty už jdou na maso, které i když to ještě třeba není vidět, se začíná kazit.
viděla bych to spíš na jehněčí 🙂