Ahoj maminky, ráda bych koupila skleněné lahvičky pro ročního syna i s obalem, aby se hned nerozbily . Např. Cherub (ty nabizeji rovnou s obalem). Mam silikonové savičky Avent. Máte zkušenost, zda lze savičku Avent použít??? Ze silikonové savičky se do teplých nápojů neuvolňují všechny možné chemikálie jako z plastových lahviček (bez napisu BPA free)?
Ochrání skutečně obal lahvičku? když spadne na zem, vydrží?
Moc děkuji za zkušenosti.
@adelaslaba Taky si počkám na odpověď 🙂
Tak jsem to zkoušela. Avent savička je delší, ale pasuje tam měla jsem to min. 2 hodky na boku jestli to poteče a neteklo to. Jen jak je delší, když se dá plastové víčko, tak je savička trochu nahlá, asi může téct do toho víčka.
@adelaslaba Super, mockrat dekuji za ochotu a informace. A používáš ty sklenene lahvičky? Jsi spokojena? vydrzi trochu? Nejsou uplne levne, tak bych nerada, aby se hned rozbily. Lahvicka detem pada kazdou chvili. A jakou mas znacku?
@janka12 já je mám teď nové, koupené na třetí miminko. Čas ukáže, ten silikon by je měl chránit, je tedy slabší než jsem očekávala. Mám koupené https://www.malvik.cz/Vse-ke-krmeni/Lahvicky-a-...
U nich ten silikon ukazuje i teplotu což dost pomůže.
@janka12 Ještě jsem přemýšlela nad https://www.malvik.cz/Vse-ke-krmeni/Lahvicky-a-... ale zde mě odradila cena. Dle obrázků mi připadá ten silikon silnější. Neměla jsem možnost si je prohlédnout.
@adelaslaba Mam vyhlidnute lahvičky, které mas. Není to tedy nic levného, ale levnejsi lahvičky nemaji ochranny obal. pojedu se na to podivat do prodejny a uvidim. Jestli se po prvním padu rozbijou, tak to bude hodne drahy špás 🙂
@janka12 Lahvicky jsem dnes koupila a uz je deti ozkousely. Jen jsem neprisla na to, k cemu slouží ten tenky pruzny krouzek, který v lahvicce byl. Když jsem ji rozbalila, nevsimla jsem si, kde byl krouzek umisteny. Při pouziti se savickou potřeba nebyl. lahvička bez nej netekla. tak z toho nejsem moudra.
@adelaslaba
Lahvicky jsem dnes koupila a uz je deti ozkousely. Jen jsem neprisla na to, k cemu slouží ten tenky pruzny krouzek, který v lahvicce byl. Když jsem ji rozbalila, nevsimla jsem si, kde byl krouzek umisteny. Při pouziti se savickou potřeba nebyl. lahvička bez nej netekla. tak z toho nejsem moudra. Muzes mi prosim poradit??
Také mi není jasne, zda se muze savicka, sroubovaci krouzek a vicko vyvarovat. sklo ano, to tam pisou, ale o ostatních castech se nezminuji. Vyvarovala jsi vse?
@janka12 Ten proužek jestli se nepletu byl mezi tím uzávěrem a sklem. Možná je jen provizorní než se tam dá silikonová savička.
Když jsem to rozdělávala tak ta savička byla v lahvičce v sáčku. Tak třeba opravdu slouží jen na mezičas, před používáním, jak jsem zkoušela ten Avent tak ten je o něco silnější v té spodní části, která se dotýká skla.
Co se týče vyvařování tak, já budu vyvařovat vše jako u Aventu. Myslím, že to ničemu neuškodí.
@adelaslaba moc diky za informace. At Ti lahvicka slouží 🙂
Zdravím, zvažuji koupi CHERUB BABY lahviček..mám doma už klasické savičky Avent..ty řady Classic. Používáte je některá na tyto lahvičky a pasují? A prosím Vás, když budu chtít lahvičky sterilizovat, musím ten silikon z té lahvičky sundat nebo můžu i sním? jak jde případně dolů? Díky moc
@janka12 Ahojky, díky za zprávu. Tak já už před 2 dny lahvičky objednala a čekám na doručení. To je škoda, že nejde sterilizovat i s tím. Já budu MM ohřívat v ohřívačce, což asi taky nepůjde. Ale zpočátku to je jedno, když si mimčo ještě nebude držet lahvičku samo, a pak už nebudu po každém použití vyvařovat, třeba už jen jednou za den. Právě jsem se teď dívala, že u té Lifefactory se může vyvařovat i s tím silikonem. Ale to už je jedno, jsou objednané 🙂
@janka12 mám koupené dvě lahvičky, moc jsem chtěla skleněné. Sklo je lepší než plast. Jen jsem se bála rozbití, to by měl chránit ten silikon. Mám asi i savičky od Aventu tak to do večera zkusím a napíši.