Ahoj, je savička Tommy Tippee close to natural vyrobena pro stejný význam jako Medela Calma? Dají se obě kombinovat s kojením aby se nepokazilo? Tommee vypadá jako obyčejná savička ale Calma vypadá více propracovaně. Děkuji
za mě žádná savička nekazí kojení...ani dudlíky, mám 3 děcka a kojila jsem zároveň s flaškou x měsíců 🙂
@ojo upresnis to x ? 🙂
@panickatlamicka třeba i půl roku, páč třeba u prvního dítka jsem dávala třeba čaj už od 2-3měsíců lahvičkou, od 5. měsíce večer kaši lahví a kojila jsem třeba do 8 měsíců 🙂
Pouzivala jsem tu medelu, nela jsem malo mlika, tak jsem meti kojenim odstrikavaka a vecer daval z te lahvicky. Kombinovat lze, ale urcite lepsi jen kojit. Kazde dite je jine, jednomu to je jedno a druhemu to kojeni zkazi. My takhle vydrzeli kojit do 10 mesicu, v te dobe uz zvladalo ditko 4 jidla a v noci se nebudilo.
@ojo tak to ti savicka kojeni kazila. Kdyby ne, kojis klidne do 2,3 let. Ono tvrdit, ze lahev a dudlik nekazi kojeni, pokud jsi kojila tim padem jen pul roku, ci do 8 mesicu, je zavadejici. 🙂 nic ve zlem.
@panickatlamicka no možné to je, ale kojit do 2 nebo 3 let? u mě ani náhodou, pro mě kojení po půl roce ztrácí ten podstatný výživový význam, takže já jsem ani déle kojit nehodlala, od půl roka všichni spí celou noc, mlíko se samo pak už i přestávalo tvořit, pro mě jen výhoda...u prvního jsem ještě v tom měsíci otěhotněla, když začal odmítat prso, tak to bylo snažší 😀
@ojo a co se podle tebe tvori v mlecnych zlazach po tom pulroce? 😀 To mliko je ale lump. Najednou si samo prestane byt vyzivne. 😀 😀 😀.
@panickatlamicka zkrátka ho pak nepovažuji za to nejpodstatnější v jídelníčku, toť vše...je mě jedno, jak je nebo neni výživově hodnotné, ať si každý kojí, jak chce dlouho 🙂 řekla jsem svůj názor zakladatelce, mám i kamarádky, které kojili do dvou let i s lahvičkama na pití a děcka museli různě odstavovat, že se jim rvali do výstřihu, za mě to prostě kojení nekazí 🙂
@ojo ok brat ti to nebudu. 😀
@katoo1986
Měla jsem obavy, že savička pokazí kojení, tak jsem ve 4.měsíci, když malá přibrala stěží 300g za měsíc, musela přikrmovat a koupila tommee tippee. Ale lak. poradkyně mi poradila nejdřív zkoušet cévku (kdo se s tím setkal, tak ví, jak to funguje), tak jsem ji používala ale malá jednoduše si víc MM nevzala ať jsem kojila co hodinu, ať jsem ji budila v noci i když mi krásně spinkala. Vydržela jsem to 4 týdny, pořád vážit abych věděla kolik si vzala a kolik asi tak dokrmit a pak sledovat její váhu. Takže pak jsem stejně vzala savičku tommee a malá si z ní vzala stejně jako z té cévky a vzala si stejně MM jako bez savičky. Všichni tvrdí, že neexistuje něco jako málo MM ale když za 4 měsíce zhubnete 21 kg, i když jíte za dva a jste jen kost a kůže, kojíte co hodinu, spící mimčo budíte v noci na krmení a pořád je to málo, tak pak po té lahvičce sáhnete. Pořád malou kojím ale večer dostane 1x UM z lahvičky a přes obědy dostává první příkrmy. Schválně jsem znova vážila kolik MM vypije a je to pořád stejné. Asi se jí prostě nechce sát jak se má ale savička nám zatím kojení nepokazila 🙂 Snad to pár měsíců ještě vydrží 🙂
Nevím jestli ti pomůžu.Doma mám obě.Ta Tommy mi připadá obyčejná a ta Medela? Je fakt,že se u ni malá nadře,takže já ji moc nedávám-někdy se mi s tím dáví,ale já kojit nemohla,ale co jsem četla diskuze,tak některým maminkám zachránila kojení.Víc asi neporadím.