můžete mi poradit?
nechci kupovat ty instantni kaše..
Vaříte někdo z rýže nebo řýž vloček a jak, jen s vodou? 😉
díky ve zdr výžive juknu na tu rýžovou kaši
já jsem zkusila udělat rýžovou kaši - uvařila jsem rýži až do rozpadnutí, pak jsem ji namixovala, pak zředila (měla za minutu konzistenci studeného pudinku) a pak jsem ji namíchala s mlíkem. Udělala jsem to 3x a pak jsem šla, koupila instatní Nestlé (s medvídkem) a zůstala jsem u ní. Důvod? Děsná práce (vařená se kazí, takže nejde moc do zásoby) a pak jak víš že kupovaná a doma vařená v sobě nemá víc škodlivin než ta instatní? Dochucuji šťávičkami, ale kluk jí i neochucenou.
Jaav: Mě nepřijde že by s tím byla práce. Nechám to dlouho vařit a pak do toho vrazím ponorný mixér, rozporcuju do kelímků a šup do mrazáku 😉
Chci zkusit i jiné bezlepkové a nemléčné kaše než jenom rýžovou, tak asi budu kupovat tohle: http://www.zdravanota.com/index.php?cPath=228_250
Jinak tu rýži vařím ve vodě a teď naposled jsem přidávala MM, ale při vaření mi to smrdělo, tak ho asi budu přidávat až nakonec.
tak jsem koupila ve zdrave vyžive tu ryžovou kašičku, děla s ve vode a neuspěla jsem a vracime se k te od nestle s medvidkem a tu obyč rejžovou si budu dělat k snídani 🙂
Taky chci začít s kašemi, hodně jsem četla diskuzi, takže tady to téma vítám 😉
Pořád koukám v obchodě, studuji na krabicích, ale i doma v brožůrkách...a řeším dilema, jestli koupit takovou, kde je už přidáno mlíko a tudíž se přidává voda anebo kde mlíko není a přidává se, ale může se i voda. KOjím a myslím, že tolik neodstříkám - ručně.
Včera jsem se ptala dr, že řeším dilema, ať poradí..dr řekla, že do deseti kojit nebudu,že mám koupit tu s tím mlíkem, že už je dost velká, aby si zvykla i na jiné mléko než mateřské, že kdybych přidala jen vodu, do té, co tam to mlíko není, tak že by to nebylo chuťově dobré...
No tak tady se zájmem čtu a budu se rozhodovat, o víkendu chci začít...
my jsme najeli na krupičku, rýžové kaše mi prcek nesní moc a brzy má hlad. Taky mu to ochucuju různým ovocem, a prý se tam má dávat máslo, aby se líp strávila ta krupice.
timbouctou: já slyšela, že krupice je pro děti dost špatně stravitelná. Nechceš spíš zkusit něco jiného? Třeba kukuřičnou, jáhlovou....atp.?
daluri: a proč nebudeš kojit do deseti? (To je myšleno jako měsíců?)
Paní dr asi myslela roků 😀
To víš, že budu kojit tak dlouho, jak to bude možné...první dceru jsem kojila víc jak rok než jsem pak přestala kvůli dalšímu těhu...
No a proto jsem se ptala na ty kaše, nechtěla jsem jí dávat UM ať už přidávat nebo aby to obsahovalo...
No to sem ale blb 😀 No teď se všude mluví to tom, že člověk je jediný savec který pije mléko i v dospělosti a že je to nepřirozené, tak si myslím, že na jiné mléko než MM, je vždycky času dost.
Ahoj, tak jsem dnes uvařila trochu rýže (normál pytlíkovou - odsypala jsem trochu), rozmixovala, přidala trochu MM a šmakovalo.. 😉
Mě malá jedla strašně málo. Když snědla 50ml tak to byla sláva. Od včerejška přidávám do příkrmů MM a baští mnohem líp 😀
Jjaanca, my máme vlastně stejně staré holky 😉 můžu se zeptat, kolik teď váží? My byli v pondělí a máme 9,5O což se mi zdá šílené, 1. dcera takovou váhu měla v roce..a i kluci měli v jejím věku nižší..Ale nezdá se mi, že by byla moc tlustá, je velká celkové. Jak s humorem říkám, mám místo mlíka smetanu 😀
já jsem to párkrát zkusila, malé to jelo 🙂
rozvařit rýži hodně do měkka, ještě rozmňagat vidličkou, to mi malá jedla i samotné, lze ale klidně osladit glukopurem nebo strouhaným jablíčkem, banánem...
pak jsem kupovala i ve zdravé výživě kukuřičnou a rýřovou "krupici nebo kaši" to byla paráda, stačilo přelít horkou vodou a míchat, za 2 minuty hotové.
no ale holka stejně kaše moc nechtěla, více jí jela celá rýže, celý brambor, celé syrové jablko, celý banán, celé hroznové víno....přikrmovat jsem začala až v 8m a hned jedla celé kusy 😅