Režim, jídlo a pití (dcera 9 a 1/2 měsíce). Jak to májí vaše děti?

2. lis 2023

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jaký máte režim dne a jídla s pitím přes den. U nás je následující:

+/- 6 - 6:30 - vstávání, odstříkané mléko z lahvičky (max 130ml) a případně nášup z prsu, ale to většinou jen když je v lahvičce méně než 130ml.

+/- 8:00 - druhé krmení, mléko z prsu, dcera u prsu většinou usne a spí do cca 9:00

+/- 11:00 - 11:30 - oběd - masozeleninový příkrm 200g plus asi 50ml vody (někdy trochu víc)

Někdy poobědový šlofíček.

+/- 15:00 - svačina jogurt s ovocem nebo jen ovoce 200g, opět cca 50ml vody (ale někdy méně).

Někdy odpolední šlofíček.

+/- 18:00 - dojedeni zbytků od oběda a svačiny něco mezi 100 a 150g. K tomu zase pití cca 50ml voda. Zkoušela jsem i vodovou krupicovou kaši s ovocem. Případně, co dáváte vy? Malá ma jen dva zuby…

+/- 20:00 večerní mléko 230ml s spánek.

Myslíte, že je to takto Ok? Jde mi hlavně o tekutiny a rozestupy mezi jidly…

Moc děkuji 🙂

lenerka1
2. lis 2023

Pokud je zdravá, veselá, prospívá, tak to bude ok. Mám třetí dítě a ani u jednoho jsem netušila, kolik gramů čeho sní a kolik ml vypijí, obzvláště když k tomu byli kojeni na požádání. Někdy si dali více někdy méně, když rostly zuby, tak se jen kojili a teplé vůbec nechtěli max. jogurt.

kristyn86
2. lis 2023

Ja uz mam deti velke (4+6 let),ale myslim,ze je to ok. Aspon skladba,mnozstvi ti nepovim,nikdy jsem detem nic nevazila ani neodmerovala. Proste tak od oka.A rozestupy bych taky rekla ok. Zkratka snidane,svacina,obed,svacina,vecere,mleko na spani. A i podle situace. Nekdy obed driv nekdy pozdeji.

cilkat
2. lis 2023

Tohle mi nesnedlo dítě ani v 2,5 roce... ale ono si prostě dítě řekne, kolik potrebuje. Netlac do něj žádný "a teď musíš... pěkně Ham", nech mu láhev s vodou k dispozici v dosahu (pít u jídla je zvyk. Má to tu výhodu, že nezapomenes, ale podle vyzivaru to vlastně není dobré načasování. )
Docela mě prekvapuje, že odstrikavas a kojis jen jednou denně - nebo ostatní kojení jen nezminujes?
A taky mě prekvapuje, že spí celou noc bez jidla/pití. Ale i to je slušný ukazatel toho, že je bohatě najedena a nemusí to dohánět v noci.

autor
2. lis 2023

@cilkat dávám mléko 3x denně - 2x ráno (probuzení a svačina) a jednou na noc. Ale kojim fakticky opravdu jen jednou max 2x, jinak odstříkávám 2-3x denně..
Právě, když ji takto, tak se mi nechce cpát ještě mléko ode mě. Bojím se, aby ji pak nebylo zle.
Blbé je, že dcera zatím nesedí, takže hrnek je u ni asi ještě blbost.Snažím se nabízet lahvičku s vodou i mimo krmeni, ale většinou nechce nebo si sotva cucne.