Dobrý den maminky,
mam 6ti měsiční dcerku a začala jsem s příkrmy. Zjistla jsem že má reakci na brambor, osypaly se jí tvářičky.
Prosím vás čím by jste brambor nahradily? Uvažuji nad rýří... Děkuji
Po bramboru jo?Hmm to čumim teda..Rýži můžeš trošku i těstoviny,ale taky pomalu jestli nebude mít reakci..batáta je dobrá,ale sladká no..
@monkey86 @leniczka23 Mě to nepřekvapuje.. 😉 Ona totiž i brambora je alergen, proto se nemá dávat samotná (někdo to dělá).. většinou každý do alergenů řadí jen celer, rajče, jabko apod.. (tady u těch prcků) ale brambora tam patří taky.. nahradit nevím čím, asi ji prostě prozatím vynech a buď jí zkus časem znovu nebo jí vyzkoušej v jiné formě.. jestli jsi jí vařila sama tak časem prubni nějakou skleničku brambora s něčím..
Jinak jako přílohu můžeš potom zkusit kuskus, rýži, těstoviny, atd.. 😉
zažila jsem, syn se mi osypal úplně po všem ale postupně to zmizelo..osypal se asi 20min po podání jídla, dnes není na nic alergický aspoň co vím. Zkoušela jsem podávat třeba jen lžičku aby si zvyknul, vlastně na jedinou mrkev neměl reakci..tu jedl nejvíc ten první měsíc příkrmů.
Děkuji, zkusím kuskus. Brambor jsem samotný nedávala, měla ho s cuketou a tu měla předtím samotnou a v pohodě. Zkusím ho na měsíc vysadit, záleží jestli reagovala na šrob tak raději ani batáty ty ho mají prý více.
@leniczka23
Ano i brambor je alergen, ale né tak častý 😉
Zkus bataty🙂