Ahoj holky, když jste vařily první ovocné přesnídávky - vařily jste to ovoce v kojenecké nebo kohoutkové vodě?
@makky225 V kohoutkovy. Stejne se to jeste prevari. Ja teda obecne zastavam nazor, ze kojenecka voda neni potreba (mozna jen na pripravu UM, to nevim, kojila jsem). Ze zacatku jsem vodu prevarovala, pak uz ne. Kdyz jsem videla, co vsechno dite olize, tak si myslim, ze kohoutka voda je fakt v pohode 😅.
V kohoutkove, kojeneckou jsem davala bez prevareni na piti. Ale zalezi na hodnotach a zdroji kohoutkove vody, tady je ok
Na vaření kohoutková. Na UM kojenecká, na pití také, na čaje také a na kaše také kojeneckou. Při vaření vodu pak šlehů tu nedává tolik do těla. Kojeneckou dávám tam či dává do těla jako tu kasi atd. Sice dítě olíže kde co.
KOHOUTKOVÁ voda je moc TĚŽKÁ na žaludek. Proto ta kojenecká. I když máme víc jak půl roku stále to tak dělám i když nemusím. Přijde mi to tak šetrnější k miminku.
Jak kdy. Podle toho, kolik vody. Nejde o to, ze se "preci prevari" nebo ze je kohoutkova "tezka na zaludek". Jde predevsim o kontrolovane nizke hodnoty dusicnanu a s tim spojenym rizikem methemoglobinemie. Coz ale, pokud kojis a do prikrmu vrazis s nadsazkou par kapek, nebude tak horke.
Varila jsem vzdycky jen v kohoutkove vode (max. pokud mas filtracni konvici, tak to prozen tím), jak pisou holky vys, tech par kapek...na UM a pití kojenecká, to je jasné.
Kohoutkové, vždyť se prevaří. Leda by byla z nějakého nejisteho zdroje.