Maminky jak jste začínaly s prvnimi prikrmy pro miminko? S cim jste zacinaly, pak co jste pridavaly, pokračovaly atd?
Dekuji
Na tohle tema toho byly napsany mraky. Nekdo mixuj, nekdo ma blw, nekdo vari doma, nekdo kupuje. My zacinali kupovanymi prvnimi sklenickami, mrkev, pak dyne,… stejne to nejedl. Pak cuketa v pare do ruky a to uz bylo lepsi
@sorboni30 já zacala dyni, vždy tři dny, umixovat + tuk, cuketa, brambor, řepa, brokolice, kvetak a mrjev až nakonec, stejně po ní špatně kakakala, po zavedene zelenine jsem zavedla maso, prilohy, lepek, vejce a nakonec ovoce, mléčné výrobky průběžně. Dnes toho ta holja ve 2r sní víc než já 🤣 přeji hodně zdaru ❤️
@sorboni30 doporučuji detskeprikrmy.cz Dost mi to pomohlo - hlavně na to, co kdy zhruba dávat. A jela jsem 3dny nová zelenina a pak další. Začala jsem mrkví, ale ta malého staví, takže ji dávám jako "doplněk". Jinak u nás nejvíc jede batáta, cuketa a dýně. Pak miluje hrášek, ale to pak samozřejmě hrozně prdí. Klasickou bramboru musíme vynechat, má po ní vyrážku.
@sorboni30 Začala jsem s mrkví, ale znovu bych to neudělala, syn se potom nemohl vykakat. Dýně taky nebyla úplně výhra, to měl zase stolici hodně řídkou 🤦♀️ Takže zpětně bych začala asi batátem a když už by byl zavedený, tak bych k němu po troškách přidala např. tu dýni a po pár dnech mrkev. Novou potravinu jsem vždycky dávala 3-4 dny, teprve potom jsem přidala další.