Syn (skoro 6,5 měsíce) začíná jíst příkrmy, aktuálně cca 3. týden. Je to jedlík, chutná mu, s přijímáním příkrmů nemá žádný problém, ale všímám si, že častěji zvrací. Dneska měl v příkrmu poprvé kuřecí maso. Po jídle se ho snažím udržet v klidu, ale i po 2,5 hodinách po jídle se třikrát strašně pozvracel. Všechno bylo čerstvé, kvalitní. Od doby, co dávám příkrmy si všímám, že zvrací častěji. Po kojení zvracel minimálně. Je to normální? Samozřejmě ho nekrmím rychle, není ve stresu, na jídlo má chuť, ale pak stačí, aby se jednou blbě přetočil na břicho a už v tom leží. Docela mě to začíná trápit... ☹
@calvac Kolik si vezme... malou mističku. Někdy odhaduju 100 g, někdy i 150 g.
S pediatričkou jsem o tom nemluvila, protože ona je ten typ "nafutrovat" vším od 4. měsíce bez výhrad a hlavně jsem o tom začala přemýšlet až teď... (poté, co jednou komplet pozvracel sebe, podruhé pěnové puzzle a potřetí komplet mě, gauč, polštáře, deku...)
@calvac To všechno je úplně v pohodě, čůrá normálně, mlíko (kojím) nezvrací. Zkusím ty menší porce, kdyžtak asi půjdu k té dr., ale s tou to na diskuzi moc nevidím. V tomhle směru mi přijde dost cáklá ☹
Tak já zkusím menší porce a častěji. Jen mě zaráží, že zvrací po takové době. Dneska mu to nemuselo sednout, to se asi stane, ale stejně...
Ja z vlastni zkusenosti vim, ze z toho proste musi vyrust, nic moc jineho nepomuze. Kolik vazi? Jak je velky? Podle toho bych se ridila velikosti porce. A zkousela bych lehke typy potravin (nepises s cim mel napr to kure). A ovocne prikrmy nezvraci? Plus bych krmeni nacasovala tak, aby pak sel po obede spat a proste to zvraceni zaspal (postylku muzes mit lehce nadzvednutou u hlavy, aby nespal rovne). My jsme se zvracenim bojovali fakt hodne do roka a jeste cca do roka a pul se sem tam pozvracel. Ted mu jsou dva a teprve ted se to ustalilo (tuk tuk) a to neji zadne mega porce (v poledne sni mezi 150 - 200g).
@mku Hm, děkuju za zkušenost ☹ to mě tedy nepotěšilo.
Teď váží 7,5 kg. Kuře měl s dýní a bramborem, ovoce ještě neměl. Každopádně to nesouvisí s typem potravin (je jedno ať to je dýně, něco cuketa). S tím spaním to je těžké, přes den zatím nemá moc režim, ale zkusím ho krmit před procházkou, v kočáru usne vždy.
@journals vis, ze hlavni info jsem napsala jinde a nechce se mi to sem prekopirovavat, ale jak pises, ze po tak dlouhe dobe... tak treba syn ma alergii na banan a poprve, kdyz se to projevilo mel ho smichany s hruskou... teprve po pul hodce zacal byt apaticky, za dalsi puhodky zacal byt vic a vic apaticky. Dala rourku, prohnalo ho a pak zacal zvracet... cca skoro hodku a pul po podani prikrmu a zvracel na nekolikrat v prubehu dalsi hodiny. Pak, az vyhodil, co mu vadilo, byl ok. Priste, kdyz jsme dali banan, dali jsme jen cisty (nevedeli jsme, ze to je bananem, uz pred tim ho jedl a bez problemu, nebo aspon jsme si niceho nevsimli). Tim, ze to byl cisty banan, zvraceni bylo do pul hodky na 3x a dobre.
Pokud se jedna o ucpani, mohla by pomoct rourka
@priefi Jojo, děkuju! 🙂
Ucpaný vůbec není, na tohle právě nikdy netrpěl, zažívání má snad lepší než já 😀. Ono je to právě takové nepravidelné. někdy to je 10 min po jídle, někdy i 2 hodiny. Do dneška jsem si myslela, že je to tím, že po jídle prostě moc blbne a divočí a proto pak zvrací, ale dneska jsem ho fakt hlídala, byl celou dobu na zádech. Potřetí se pozvracel u klidného kojení když u něj usínal...
@journals pockej na zitra a dej to dopo ke svacine a uvidis. Ale zacala bych kupovanyma sklenickama, at to nema syrove... a pokud to dva tri dny da v pohode tak bych ovoce davala i na odpolecni svacinu. Me se teda u toho zvraceni osvedcili kupovane sklenicky, bo kdyz jsem treba strouhala jablko nebo banan tak ho to vzdycky natahovalo... a kdyz jsem varila presnidavky doma tak to bylo divne kysely a nic moc konzistence. do dneska ma bud ovoce ze si kouse sam nebo kapsicku/sklenicku. Strouhane jablko nebo mackany banan by ani dneska nedal aniz by se nepozvracel. Idealni zacit treba cistym jablickem nebo merunkou ve sklenicce/kapsicce.
Tak ja zitra dopoledne zkusim bud jablko, nebo hrusku, to ted mam po ruce a uvidim....
Dcerku taky nakopavala mixovana. Zacali jsme s ochutnavanim okolo 7. mesice, ale lepsi bylo ji dat do ruky v pare uvarenou hranolku mrkve, petrzele, brambory, kedlubny, brokolici, kvetak, ... Nebo syrovou mekkou zeleninu/ovoce. Proste ochutnavala. Do te doby byla plne kojena, UM nikdy neochutnala, tak nemela travici trakt dostatecne "zpevneny". Postupne jsme pokracovali s kombinacema.
@journals Asi bych mu tolik nedávala. Syn měl reflux, nejvíc těch prvních šest měsíců. Moc mi toho nepojedl a tak příkrmy z něj nešly prakticky nikdy.