První příkrmy - častější zvracení?

journals
19. črc 2019

Syn (skoro 6,5 měsíce) začíná jíst příkrmy, aktuálně cca 3. týden. Je to jedlík, chutná mu, s přijímáním příkrmů nemá žádný problém, ale všímám si, že častěji zvrací. Dneska měl v příkrmu poprvé kuřecí maso. Po jídle se ho snažím udržet v klidu, ale i po 2,5 hodinách po jídle se třikrát strašně pozvracel. Všechno bylo čerstvé, kvalitní. Od doby, co dávám příkrmy si všímám, že zvrací častěji. Po kojení zvracel minimálně. Je to normální? Samozřejmě ho nekrmím rychle, není ve stresu, na jídlo má chuť, ale pak stačí, aby se jednou blbě přetočil na břicho a už v tom leží. Docela mě to začíná trápit... ☹

bayt
19. črc 2019

@journals Asi bych mu tolik nedávala. Syn měl reflux, nejvíc těch prvních šest měsíců. Moc mi toho nepojedl a tak příkrmy z něj nešly prakticky nikdy.

journals
autor
19. črc 2019

@bayt On už jíst ale chce... myslíš, že mám dávat menší porce? Po kojení zvracel minimálně. Sem tam si ublinkl, ale nic velkého. Teď to jsou fakt šavle :-/

calvac
19. črc 2019

@journals kolik mu toho davas? Mluvila jsi s pediatrou?

bayt
19. črc 2019

@journals Byt to ja, tak bych mu prave zmensila ty porce 🙂 Muzes to davat casteji.

journals
autor
19. črc 2019

@calvac Kolik si vezme... malou mističku. Někdy odhaduju 100 g, někdy i 150 g.
S pediatričkou jsem o tom nemluvila, protože ona je ten typ "nafutrovat" vším od 4. měsíce bez výhrad a hlavně jsem o tom začala přemýšlet až teď... (poté, co jednou komplet pozvracel sebe, podruhé pěnové puzzle a potřetí komplet mě, gauč, polštáře, deku...)

calvac
19. črc 2019

@journals kruci, tak to je silne blinkani. Zkus mensi porce, pak uvidis. Tekutiny udrzi? Cura dostatecne?

journals
autor
19. črc 2019

@calvac To všechno je úplně v pohodě, čůrá normálně, mlíko (kojím) nezvrací. Zkusím ty menší porce, kdyžtak asi půjdu k té dr., ale s tou to na diskuzi moc nevidím. V tomhle směru mi přijde dost cáklá ☹
Tak já zkusím menší porce a častěji. Jen mě zaráží, že zvrací po takové době. Dneska mu to nemuselo sednout, to se asi stane, ale stejně...

calvac
19. črc 2019

@journals no, jakoby mu to lezelo na zaludku. Jinak zkusila bych mluvit s jinym MUDr. nebo dat dotaz tady do online poradny nebo jinam.

calvac
19. črc 2019

@journals vlastne i zde na MK je online poradna detske lekarky, tak zkus.

journals
autor
19. črc 2019

@calvac Dobrý nápad, zkusím! Díky!
Samozřejmě, když to bude pokračovat, tak za naší dr. bez diskuze pošupajdím, spíš jsem si to všechno dala až dneska do souvislostí, tak přemýšlím...

calvac
19. črc 2019

@journals drzim palce. Verim, ze je to velice neprijemne. Drz se.

journals
autor
19. črc 2019

@calvac Děkuju, já už projíždím různé diskuze na netu a pár jsem jich na podobné téma našla, ale výsledek/řešení žádné. Ta poradna je dobrý nápad. Snad to bude jen nějaká blbost.

mku
19. črc 2019

Ja z vlastni zkusenosti vim, ze z toho proste musi vyrust, nic moc jineho nepomuze. Kolik vazi? Jak je velky? Podle toho bych se ridila velikosti porce. A zkousela bych lehke typy potravin (nepises s cim mel napr to kure). A ovocne prikrmy nezvraci? Plus bych krmeni nacasovala tak, aby pak sel po obede spat a proste to zvraceni zaspal (postylku muzes mit lehce nadzvednutou u hlavy, aby nespal rovne). My jsme se zvracenim bojovali fakt hodne do roka a jeste cca do roka a pul se sem tam pozvracel. Ted mu jsou dva a teprve ted se to ustalilo (tuk tuk) a to neji zadne mega porce (v poledne sni mezi 150 - 200g).

priefi
19. črc 2019

@journals viz "nase" diskuze 😉

journals
autor
19. črc 2019

@mku Hm, děkuju za zkušenost ☹ to mě tedy nepotěšilo.
Teď váží 7,5 kg. Kuře měl s dýní a bramborem, ovoce ještě neměl. Každopádně to nesouvisí s typem potravin (je jedno ať to je dýně, něco cuketa). S tím spaním to je těžké, přes den zatím nemá moc režim, ale zkusím ho krmit před procházkou, v kočáru usne vždy.

priefi
19. črc 2019

@journals vis, ze hlavni info jsem napsala jinde a nechce se mi to sem prekopirovavat, ale jak pises, ze po tak dlouhe dobe... tak treba syn ma alergii na banan a poprve, kdyz se to projevilo mel ho smichany s hruskou... teprve po pul hodce zacal byt apaticky, za dalsi puhodky zacal byt vic a vic apaticky. Dala rourku, prohnalo ho a pak zacal zvracet... cca skoro hodku a pul po podani prikrmu a zvracel na nekolikrat v prubehu dalsi hodiny. Pak, az vyhodil, co mu vadilo, byl ok. Priste, kdyz jsme dali banan, dali jsme jen cisty (nevedeli jsme, ze to je bananem, uz pred tim ho jedl a bez problemu, nebo aspon jsme si niceho nevsimli). Tim, ze to byl cisty banan, zvraceni bylo do pul hodky na 3x a dobre.

Pokud se jedna o ucpani, mohla by pomoct rourka

journals
autor
19. črc 2019

@priefi Jojo, děkuju! 🙂
Ucpaný vůbec není, na tohle právě nikdy netrpěl, zažívání má snad lepší než já 😀. Ono je to právě takové nepravidelné. někdy to je 10 min po jídle, někdy i 2 hodiny. Do dneška jsem si myslela, že je to tím, že po jídle prostě moc blbne a divočí a proto pak zvrací, ale dneska jsem ho fakt hlídala, byl celou dobu na zádech. Potřetí se pozvracel u klidného kojení když u něj usínal...

mku
19. črc 2019

@journals jj to taky zabiralo, okamzite ven 🙂 nebo ted kdyz je hezky obedvat venku, pokud mate zahradu.

mku
19. črc 2019

@journals a jeste me napada... nedavej ho po jidle hned lezet, jestli mas lehatko tak ho dej do pololehu, sam asi jeste nesedi ne? Aby proste byl vic vzprimeny...

journals
autor
19. črc 2019

@mku Nene, nesedí. V tom lehátku je na jídlo. Můžu ho tam chvíli nechat, ale moc dlouho se mu tam nelíbí :-/ 10 minut ho tam udržím, ale to je tak maximum. Jenže on stejně zvrací spíš až po delší době, po půlhodině, klidně po hodině

mku
19. črc 2019

@journals tak pak se jen prejida 🙂 zkousela jsi mu dat treba jen 100g jestli to tak bude taky? A zkus ovocne prikrmy zda to budou delat...

journals
autor
19. črc 2019

@mku dělá to i po vodě... ale to si myslím, že spíš moc lemtá...
to ovoce zkusím. Dala bys ho i dnes, nebo už mu mám dát dneska pokoj?

mku
19. črc 2019

@journals pockej na zitra a dej to dopo ke svacine a uvidis. Ale zacala bych kupovanyma sklenickama, at to nema syrove... a pokud to dva tri dny da v pohode tak bych ovoce davala i na odpolecni svacinu. Me se teda u toho zvraceni osvedcili kupovane sklenicky, bo kdyz jsem treba strouhala jablko nebo banan tak ho to vzdycky natahovalo... a kdyz jsem varila presnidavky doma tak to bylo divne kysely a nic moc konzistence. do dneska ma bud ovoce ze si kouse sam nebo kapsicku/sklenicku. Strouhane jablko nebo mackany banan by ani dneska nedal aniz by se nepozvracel. Idealni zacit treba cistym jablickem nebo merunkou ve sklenicce/kapsicce.

mku
19. črc 2019

@journals me se jeste osvedcilo drzet mu fakt rezim. Tzn jidlo kazdy tri hodiny a drzet jestli je to snidane - svacina - obed - svacina - vecere - druha vecere...

journals
autor
19. črc 2019

Tak ja zitra dopoledne zkusim bud jablko, nebo hrusku, to ted mam po ruce a uvidim....

mku
19. črc 2019

@journals dej vedet 😉👍🏻

journals
autor
19. črc 2019

@mku Dám, děkuju za rady! A děkuju za srdíčka, jestli jsou od Tebe ❤️

journals
autor
20. črc 2019

@mku Tak jsem dneska zkusila dát ke sváče domácí jablečnou přesnídávku. Cca 5 lžiček, tak půlka šla ven. Já už fakt nevím. Blbý na tom je to, že už ty příkrmy přestává chtít, protože si pamatuje, že po nich zvrací. Je mi ho fakt líto 😢

puhelin
20. črc 2019

Dcerku taky nakopavala mixovana. Zacali jsme s ochutnavanim okolo 7. mesice, ale lepsi bylo ji dat do ruky v pare uvarenou hranolku mrkve, petrzele, brambory, kedlubny, brokolici, kvetak, ... Nebo syrovou mekkou zeleninu/ovoce. Proste ochutnavala. Do te doby byla plne kojena, UM nikdy neochutnala, tak nemela travici trakt dostatecne "zpevneny". Postupne jsme pokracovali s kombinacema.

journals
autor
20. črc 2019

@puhelin a kousky zvladala jist v pohode?