První příkrmy a bolest bříška, nadýmání

jitama
15. lis 2017

Ahojte malej má 6 měsíců a od 6.11. jsme začali s příkrmovat, Začala jsem mrkví, potom brambory, pak jsem zkusila brokolici. Jenže po ní se začal kroutit a plakat, tak pak jsem mu ji nedala. Včera jsem zkusila dýni, jenže to bylo to samé. Tak jsem dnes dala brambory+mrkev+kousek dýně. Ale bylo to to samé. Co mám zkusit dál, aby neměl takové bolení bříška? Každý den dáváme probiotické kapky.

lida9
15. lis 2017

otazka kolik ji toho davas? ja ze zacatku davala kavovou lcicku a pak se dopil mlickem... ono kombinovat se nevyplaci kdyz teprv zacinate, kombin9vat zeleninu jsem zacala az byla zmaknuta bezproblemu jednotlive.. klidne jeden druh nekilik dni po sobe opravdu malinke mnozstvi... zaludek si musi zvyknout.. j8nak dobra finta jsou ty ledova tvoritka a do nich zmrazit zeleninu🙂.l pro zacatek ani to jedno tvoritko cele nemusi spapat...

lida9
15. lis 2017

jee pardon, spatne jsem cetla... mas kluka a ne holcicku🙂 tak kolik MU toho davas?

jitama
autor
15. lis 2017

@lida9 no já to nevážim, udělám tak trochu. Brokolici a dýni jsem dávala zvlášť, pak dokrmim mlíčkem když už nechce. Možná jsem měla zkusit jen pár lžiček ze začátku.

bayt
15. lis 2017

@jitama a není na něj prostě s příkrmy ještě brzy?

jitama
autor
15. lis 2017

@bayt večer dáváme kaši a na tu se vždy těší a spapá ji celou 🙂 a když sem dala brambory tak taky jedl

swetlusska
17. lis 2017

u nás byl problém právě s bramborami - ucpávaly. Takže spíš vývar, zelenina všeho druhu ale s hodně vody a nebo místo brambor třeba rýže...

misa357
18. lis 2017

@jitama A dáváš k té zelenině olej?

fallingstars
19. lis 2017

@jitama Malá se po příkrmech taky občas pokroutí, ale nějak extra to neřeším, myslím, že to tělo se s tím holt musí popasovat, celou dobu měla MM, tak bude chvilku trvat, než se naučí zpracovat něco jiného. Probiotika už nedávám asi od čtvrtého měsíce, když se hodně kroutí a pláče, dám jí Espumisan, ale to je tak jednou za týden, jinak spíš cvičím s nožkama. A řekla bych, že pomáhá ji dávat vodu, zatím jí to sicespíš, aby si na pítko zvykla, ale baví ji to a pár loků před obědem a svačině si dá. Kamarádky dcerka vidu odmítala a měla děsnou zácpu a s tím problém nemá, ale taky to prostě může být dítětem... Po příkrmech dokojím.

jitama
autor
20. lis 2017

@misa357 ne ne,dávám mlíčko, ale dnes jsem zkoušela dát špenát s brambory a to mě ani ochutnat nechtěl. Tak nevim kde dělám chybu.

normalnimatka
20. lis 2017

tak asi dávej jen pár žiček, jeden druh a prostě postupně. a po čem ho to břiho bolelo, tak zkusit něco jinýho. tělo si postupně zvykne. však o nic nejde, na normoš jídlo má spoustu času...
chybu neděláš, prostě se nestresuj, dneska je na to jíldo hroznej nátlak, ale pravda je taková, že hodně dětí i obyč stravu fakt dlouho odmítá. a co jako naděláš.nic. jednou o to jídlo začne mít zájem každý dítě, pokud je zdravý...
nebo nemusel mít svůj den, nebo mu není hej - zuby atd... zkoušej, ale nenuť.

jitama
autor
20. lis 2017

@normalnimatka ode mě nechtěl nic, ani pusinku neotevřel, tak to zkusila babička a od ní měl 2 lžičky, tak uvidíme. Malý právě na všechno tu pusinu otvírá, ale nemůžu mu dát hned ze začátku maso , nebo to co jíme my.

luj89
20. lis 2017

Ahoj, kase na noc neni moc vhodna, je tezko stravitelna a muze zpusobit boleni briska... Zkuste na tyden vysadit a uvidite, jestli to bylo tim 🙂

jitama
autor
20. lis 2017

@luj89 nám to řekla doktorka, že máme dávat na noc kaši. No zkusim to a uvidíme.

luj89
20. lis 2017

@jitama rid se svym rozumem a tim, co sedne ditku 🙂. Ono se to tak pise treba v brozurach vyrobcu UM a sklenicek, tim se pak ridi casto i pediatri... jeste me napadlo... Tu kasi pouzivas jakou?

jitama
autor
20. lis 2017

@luj89 kupuji a střídám to, snažím se aby měl pokaždé jinou.

luj89
20. lis 2017

Ptam se proto, ze pokud kupujete mlecnou kasi s UM, nemusi mu sedět to UM 🙂

misa357
20. lis 2017

@jitama Ten olej určitě dávej. I k bramborám a proste ke všemu, kam se hodí. Líp to projede trubkama a taky kvůli vstřebávání vitamínů. Ideálně nějaký panenský, ale ne ořechový, ani kokosový.