Ahoj mamky,
Chtěla jsem se zeptat na vaše zkusenosti mám holčičku za tyden 5.mesicu už zkousime mrkvicku,naštěstí jde vše krásně s malá papa jako by to uz dávno znala, zvládne necelou mrkev v době oběda a pak ještě dokrmim UM.Jelikoz je to celkem jedlik tak mi dr.doporucila na večer tzv. prvni kaši,už se mi totiž budila driv a driv i po větší dávce mleka, jak od Nutrolonu tak od Nestle nám sedi, ale dáváte po tom také ještě mleko?dekuju moc za zkusenosti
Ja malymu davam vecer kasi a pak trochu napit caje, aby mel dost tekutin... Zase zalezi, kolik ty kase sni. U nas tak ze 120- 150 ml vody... Takze mlikem ho nedolejvam, aby nebyl prejedenej, proto detskej caj...
Zkus nejdříve menší dávku. Když dítěti nic nebude, tak navyš. Já jsem to tak udělala u mého kojeného, dám 140ml + lžičky kaše, po chvíli mu dám i od sebe a spí hezky. Ale on si své noční cykly protahuje i bez kaše 🙂 spí už 8h v kuse. Což teda nedávám zase já a stejně musím vstát a odstříkat...
Moc doporucuju skupinku na fb Vaříme zdravě od prvních prikrmu. Tam je spousta receptu i rad i maminek, které převádí děti z um na jídlo... kaše je na večer problematická - zatěžuje trávení, děti po ni v noci “lépe spí”, protože je jejich tělo zaměstnáno trávením, ne odpočinkem. Já osobně bych prefabrikovanou kaši dítěti nikdy nedala, obsahuje strašně moc cukru. Syn kaše ji k snidani, uvařenou z čistých surovin (voda, vločky, pohanka, jáhly,... doslazuju jablkem, bananem, datlemi...)
kase na noc nemusi mimcu sedet, hodne miminek z toho pak boli brisko, ale na to se neptas 🙂. Pokud je to kase nemlecna a nedavas do ni mleko, UM bych urcite dala, pokud je to kase mlecna nebo nemlecna s UM, asi bych i tak zkusila trochu dat kvuli tekutinam 🙂