Ahoj maminky, konečně moje 14 měsíční holčička začala místo jen vody pít i čajíky, takže kupuju šípkovo heřmánkový od Sunárku, máte zkušenosti s tím granulovaným? Je to pro dítě zdravé? Moc díky za rady 🙂
Tak bříško jí to nerozpáře 🙂 to je taková moje oblíbená odpověď na otázky podobného typu - nicméně všeobecně je lepší aby dítě když už čajíky tak sypané , nebo sáčkové 🙂 Je to lepší a to především s ohledem na množství cůkrů.
A taky o to, že sladké podněcuje kazení zubů.
Sypaný poctivý ovocný kupříkladu je podle mého soudu, lepší.. a dá-li se to tak napsat zdravější po nutriční stránce
Nejsem zastánce bijo/ nebijo 😀
Ale za mě negranulované moc cukru málo čaje, a ano dítě potřebuje jak cukry tak tuky a bílkoviny ale myslím, že tohle je zrovna ten horší přísun cukrů... 🙂
jinak já jako dítě milovala granulovaný čaje 😀
Ja jsem třeba dceři dělala ovocné bio čaje a prisladila malinko medem,nebo vylouhovanym sirupem ze stevie,vzhledem k tomu,že ty granulovane jsou taky prislazene,vyjde to nastejno...Záleží také na tom,jakou příchuť čaj má,nektery je nasladly uz sám o sobě... Myslím,že pokud seženete kvalitní med jako ja přímo od vcelare,tak to dítěti nijak neublíží....
granulovaný čaj by se ani neměl jmenovat čaj, neobsahuje ho, četla jsme o tom nějaký rozbor, je to přeslazená umělina
malýmu jsem ho koupila a nechtěl ho, tak jsem koupila klasický granulovaný čaj a do 250ml hrníčku mu dám jen pár granulek a jak mu chutná.... je mu necelých 15m
Zdravé? Ne, však je to z většiny jen nějaký druh cukru 😉.
Granulovaný bych nikdy nekoupila, pamatuji si, že jsem občas koupila v sáčcích fenyklový, nebo bylinkový z dm..Pak přišla na řadu už jen voda a trvá to doteď. No a kojení 😀
No, myslím si, že to moc zdravé asi nebude, ale Sunárek taky dávám, protože moje dcerka (10m) bohužel pije buď čistou vodu anebo granulovaný čaj. Zkoušela jsem různé dětské čajíky, i bylinkové, ale plive je 😢