Pro dítě granulovaný nebo sypaný čaj?

mecoun
22. zář 2014

Ahoj maminky, konečně moje 14 měsíční holčička začala místo jen vody pít i čajíky, takže kupuju šípkovo heřmánkový od Sunárku, máte zkušenosti s tím granulovaným? Je to pro dítě zdravé? Moc díky za rady 🙂

janapavlik
22. zář 2014

No, myslím si, že to moc zdravé asi nebude, ale Sunárek taky dávám, protože moje dcerka (10m) bohužel pije buď čistou vodu anebo granulovaný čaj. Zkoušela jsem různé dětské čajíky, i bylinkové, ale plive je 😢

fykyska
22. zář 2014

Tak bříško jí to nerozpáře 🙂 to je taková moje oblíbená odpověď na otázky podobného typu - nicméně všeobecně je lepší aby dítě když už čajíky tak sypané , nebo sáčkové 🙂 Je to lepší a to především s ohledem na množství cůkrů.
A taky o to, že sladké podněcuje kazení zubů.
Sypaný poctivý ovocný kupříkladu je podle mého soudu, lepší.. a dá-li se to tak napsat zdravější po nutriční stránce
Nejsem zastánce bijo/ nebijo 😀
Ale za mě negranulované moc cukru málo čaje, a ano dítě potřebuje jak cukry tak tuky a bílkoviny ale myslím, že tohle je zrovna ten horší přísun cukrů... 🙂

jinak já jako dítě milovala granulovaný čaje 😀

abalajda
22. zář 2014

Ja jsem třeba dceři dělala ovocné bio čaje a prisladila malinko medem,nebo vylouhovanym sirupem ze stevie,vzhledem k tomu,že ty granulovane jsou taky prislazene,vyjde to nastejno...Záleží také na tom,jakou příchuť čaj má,nektery je nasladly uz sám o sobě... Myslím,že pokud seženete kvalitní med jako ja přímo od vcelare,tak to dítěti nijak neublíží....

maruska_hlavsova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
sulemina
22. zář 2014

granulovaný čaj by se ani neměl jmenovat čaj, neobsahuje ho, četla jsme o tom nějaký rozbor, je to přeslazená umělina

86radka86
22. zář 2014

malýmu jsem ho koupila a nechtěl ho, tak jsem koupila klasický granulovaný čaj a do 250ml hrníčku mu dám jen pár granulek a jak mu chutná.... je mu necelých 15m

katyxq
23. zář 2014

Zdravé? Ne, však je to z většiny jen nějaký druh cukru 😉.

ebsian
23. zář 2014

Granulovaný bych nikdy nekoupila, pamatuji si, že jsem občas koupila v sáčcích fenyklový, nebo bylinkový z dm..Pak přišla na řadu už jen voda a trvá to doteď. No a kojení 😀