Ahoj, mate prosim nekdo zkusenost s pristrojem jako je Parni varic Babycook 4v1 nebo Babymoov Nutribaby? Jak to vse povari v pare, rozmixuje, taky rozmrazuje, ohriva atd. Zda se mi to fajn...to by se dalo vyuzit i pro dospele 🙂 Zatim mame jen sklenicky, protoze moc nevim co a jak. A nechce se mi ani moc varit z te nevabne supermarketove zeleniny.
Diky za tipy a zkusenosti.
@oililygirl Zkušenost nemám a ani bych nic takového nekupovala. Není přece problém to udělat na páře na sporáku a pak to rozmixovat mixérem 😅 Ale pokud má někdo doma dost prostoru v kuchyni a hodně peněz, tak proč ne, ale mně to přijde jako zbytečnost.
Mrkni, jestli nemáte v okolí nějakého farmáře, který dodává bedýnky čerstvé zeleniny, už brzy jim začne sezóna 🙂
Diky, uprimne si s tema prikrmama nevim moc rady. Jak, co, kolik...V pare doma nic nedelam, nemam ani naparovac.
@oililygirl nehledej v tom vědu, uvař malou porcičku zeleninky s trochou masa, nejdříve mixuj nebo vidličkou rozmačkej, pak už budou kousky a je to...já vařím malému denně a zabere mi to asi tak 15 min i s přípravou a servírováním 😉
@oililygirl no tak nevař v páře, vař normáůně v kojenecké vodě ... bio obchodů je spousta, jsou i farmářské trhy, myslím že s tímhle dnes není problém ... v supermarketu kupuji třeba cuketu, batáty, i brokolici ... teď je na trhu špenát, za chvíli bude i mrkev ... hoď do vody jeden brambor na kostky, jednu mrkev na kolečka, třetinu cukety, můžeš i kousíček cibule, vař hodně do měkka a potom rozmáčkej vidličkou a kápni trochu kvalitního olivového oleje ... nebo si nachystej více zeleninky na vaření (bez brambor) a k ní přidej vařit třeba plátek telecího ... když je vše měkké, maso nadrobno nakrájej, zeleninu rozmačkej a k tomu můžeš přidat jakoukoli přílohu (brambory, drobunké těstoviny, rýži) ... zbytek zeleniny s masem si zamraz v kostkovači na led, úpotom vyklepni do igeliťáku a nechej v mrazáku ... potom už jen stačí vždy dovařit čerstvou přílohu ... já si teda různé druhy masa se zeleninou zamražuji do skleniček už s přílohou,. potom vždy jen vytáhnu skleničku a mám vystaráno dělám si porce s králčím, krůtím a telecím masem, teď v posldení době už i s rybou ... zamražuji do Avent pohárků ... nebo třeba teď uvař jeden brambor a pár listů nasekaného čerstvého špenátu, po uvaření rozmačkej, přidej uvařený žloutek a trochu oleje a máš várnou mňamku ... obecně bych řekla, že je složitější ti napsat jak na to než to rovnou uvařit 😠
Já jsem hrozná kuchařka a skoro nic neumím, takže pro mě spása. Všechno na kostičky, hodit do jedné nádoby, za 20 min do druhé a je hotovo. Využívám pořád i pro nás, vařím si tam zeleninu.
ten od babymov, maso, zelenina i ovoce se tam vaří, je k tomu tabulka co jak máš dlouho vařit.
@oililygirl
@irg, diky
@oililygirl Já s tím teda zkušenost nemám, ale řekla bych že je to ptákovina. Příkrm máš za chvilku vařený a nezabírá ti nějaký krám mraky místa. S tou zeleninou- v Praze je určitě mnoho farmářských trhů,a vím že i jedna ekofarma tady od nás z jihu do prahy dováží koše zeleniny, přímo na přání 😉