Začínám dávat synovi (6 měsíců) zeleninové příkrmy, zatím jednodruhové. Uvažuju nad tím, že bych si pořídila něco na jejich přípravu v páře, buď parní hrnec nebo multifunkční přístroj určený přímo pro přípravu příkrmů (např. Bébédélice od Babymoov). Zajímalo by mě, v čem připravujete příkrmy (pokud vpáře) a jak jste s tím spokojeni. Dá se dát do jedné nádoby různá zelenina i maso? Jak dlouho příprava trvá? Díky za vaše zkušenosti.
suhlas s luthien. 😉 my to tak tiez robime
my máme parní troubu a je naprosto úžasná. Já ale v páře vařím pro celou rodinu. Je to zdravější, chutnější a řekla bych, že i rychlejší.
Jestli to využiješ i pro rodinu, určitě bych dopuručila ten parní hrnec (je to na způsob parní trouby, ale ne tak drahý. I když levná záležitost to taky není).
aleachim a připravuješ v parní troubě i maso? Můžeš když tak napsat nějaký receptík? My jsme si ji taky pořídili, zelenina super, ale maso se nám zatím nějak nedaří připravit tak, aby bylo opravdu dobré....
Máme parní hrnec a v něm dost vařím. Nahážu tam všechno, včera třeba zmrzlou brokolici, další patro byla zeleninová směs a nakonec čerstvý brambor s mrkví. Sedla jsem si k televizi a vařila. 😀 😀 Sbírá to i šťávu, takže bude polívečka. Aleachim, parní troubu ti závidím, mě mrzí, že jsem si ji nakonec nepořídila, odradila mě cena. ☹ Nezkoušeli jste někdo pomalý hrnec? Docela by mě to zajímalo. 🙂
Je fakt, že to jídlo je více plané, ale my jíme dost dietně, manža jinak ani nemůže a vůbec nám to nevadí. Někdo by to třeba nejedl, já ani nesolím. 😉
Děkuju za všechny odpovědi. Pokud bych koupila parní hrnec a osvědčil se, uvažovala bych o přípravě jídel v něm i pro mne a manžela, ale teď mi jde především o ty příkrmy. Důvodem pro koupi hrnce či toho přístroje je pro mne jednak fakt, že se touhle cestou oproti vaření ztrácí méně vitamínů (nebo se to aspoň obecně říká), a jednak to, že by snad tahle příprava měla být rychlejší a jednodušší. Ne že bych chtěla šetřit na malém a jídle pro něj časem, ale cvičíme s ním vojtu a nějak je pro mě složité to skloubit dohromady...proto by mě zajímalo, jestli tomu tak opravdu je, jestli se dá jednoduše dát do hrnce jakákoli zelenina a k tomu maso a za nějakou dobu (předem danou) je to hotovo....na tom přístroji mě láká to, že by snad měl jídlo i mixovat, takže bych opravdu přišla k hotovému...ale je to drahé jako čert...na druhou stranu si říkám, že by se pak třeba dal prodat...
lucul
já mám už asi tři roky parní henec od Tefalu-Vitamin+,pořizovala jsem si ho kvůli synovi a teď v něm vařím některé příkrmy dceři.Můžeš tam dát klidně maso i zeleninu dohromady,dá se v tom vařit rýže,těstoviny....Opravdu stačí 10-15 min.podle toho co vaříš.Tady u toho hrnce byla i knížečka s receptama a tabulka jak dlouho se jaké potraviny vaří.Také sbírá 3ťávu,ale já tam té š´távy nikdy moc nemám,maximálně by to bylo na polkévku pro mimčo,jedna-dvě malé porcičky polévky z t顚ťávy,ale rozhodně ne pro celou rodinu.Jsem s ním spokojená.Ovšem mixovat musím sama 😀 😉
holky ja teda varim prikrmy ve vode ale tohle je dobry typ na vareni a myslim ze i zdravejsi..na kolik penez vas vysel parni hrnec?
Zdravím, taky jsem nedávno z druhé ruky koupila parní hrnec od Tefalu právě z důvodu, že v něm chci dělat příkrmy pro malou, zatím jsem tam vařila brambory a kuřecí maso, za cca 25min to bylo obojí hotové a chuťově moc dobré, kuře šťavnaté a brambory krásně žluté a výborné. Jen jsem se chtěla zeptat, když budu dělat příkrmy, můžu tu zbylou šťávu použít při mixování, např.brambor, aby byly na kaši? Nebo je mixovat s kojeneckou vodou, nebo UM? Plus ještě, přidáváte k příkrmové zelenině olej, nebo nějaký tuk (máslo)...? Díky, Zlatka 🙂
@mi_ki Díky, to je dobrej nápad dát tam přímo kojo vodu, to mě nenapadlo 🙂 jj mám ten třípatrový hrnec, ale dá se vařit, teda pařit, i třeba jen v jedné nádobě... ale i tak je to dost velké, to je pravda 🙂 jinak ten parní hrnec s mixérem jsem taky viděla, od Aventu tuším, vypadá to super, ale ta cena... 😒
@macejka Dobrý den, máte prosím přesně tento typ? http://www.tefal.cz/Příprava-pokrmů---elektrick...
moc díky
Zdravíčko, vytvořila jsem skupinku na FB pro maminky, kuchařinky Příkrmy pro miminka - pro začátečníky i pokročilé. Kdyby jste měli zájem, klidně se přidejte a přidejte i vaše kámošky, známé, atp. 🙂 jste všichni vítáni 🙂 Najdete nás zde: https://www.facebook.com/groups/189287931527882/
lucu, je zbytecne kup-vat nejake specyalny hrnce, stacy -bycejne nerez-ve napar-vadl- na knedlyky 😉 J- kdybys tak chtela varyt pr- cel-u r-dynu, tak nereknu... 😉
jynak s-rry, vada klavesnyce... 😀