Holky, dnes jsou malému 4 mesice, myslíte, ze uz muzu začít s prikrmy, nebo mam raději počkat az půjdeme do poradny a poradit se s lékařem? Maly je nekojeny.
@amazonkajanik dobre, diky. Jsem prvorodicka, tak ja jen abych něco nepos** 😀 Tak se radši ptám.
@michaela1990xx v pohodě,mám taky první a začali jsme před dokončením 5měsíce,dle pediatra moc brzy,ale kluk byl připraven. Hltal mrkev a dyni jak zběsilý. Navíc se mu tlačily zoubky a bojkotoval mléko,tak jsem byla ráda,že jedl,byť se první prorizl až v půl roce přesně. Jenže mu tak chutnalo,že byl prý lehce obézní 😂 jakmile začal lézt,bylo vše v pohodě a dnes je o dost hubenejsi a přesto větší,než většina jeho vrstevníků,což by nikdo neřekl v době jeho narození 😊
@michaela1990xx My začali koncem 6.měsíce.
@michaela1990xx A taky jsme se nejdřív poradili s pediatrem
Pokud máte poradnu každým dnem, asi bych počkala. Ale jinak určitě níc nepokazíš, když začnete pozvolna i tak 🙂. Pro mě byla super pomocníkem tahle stránka: http://www.kojeni.net/zavadeni-prikrmu.html
cerstve 4 mesice? to bych jeste chvilku pockala...kazdopadne pak zacit treba jednou malou kavovou lzickou prikrmu, jen tak na ochutnani a uvidis🙂
Nekojeneho syna jsem zacala dokrmovat behem 4 mesice, na posezeni zdlabl plnou porci a vesele v tom pokracoval 🙂
Nám doktorka jen na 5. měsíční kontrole řekla ,,A víte že už můžete zkoušet příkrmy?". To v té době už dítko snědlo celou skleničku. 😀 Každopádně začátky budou stejně pomalé, klidně počítejte s tím, že 10-14 dní sní dítě sotva 1-2 lžičky než se přestane ofrňovat nad pevnou stravou.
Diky holky, asi teda dneska zkusím lžičku mrkve a uvidím. Mne se totiž zda, ze malému uz mlecko nestačí. Vypije 150ml a za hodinu a půl uz by nejradši zase jedl. Od 2.mesice spaval celou noc a pak asi 2 tydny zpět se začal v noci celkem často budit. Tak sem si rikala, jestli třeba není uz čas na prikrmy. Ale mam první dítě a tak se stále učíme, proto se ptám na rady 😊
Tak mrkvička mu mooc chutnala. První dve sousta vyplivl a pak zjistil, že je to k jídlu a otevíral pusu dokořán 😀
My byli na 4mesicni kontrole, doktorka že už můžem začít, malá je taky nekojena... Asi za týden po poradně jsme začali a všechno fajn, je to jedlík... Začínali jsme na pár lžička chce, po půl hodině jsem do krmila mlékem... Čím víc jídla, tím min mléka... Asi za tři týdny byla na plné dávce...
Dočítám poslední příspěvky, super, že chutna 🙂👍
@sigyn tak u nás bylo ofrnovani jen u brokolice první den a u brambor řev, jinak ne 😆 jo a ještě první dva dny moc nevěřila ovoci 😂
@michaela1990xx Pockala bych do ukonceneho sesteho mesice, neni kam spechat. Precti si neco o “virgin gut” teorii, me to celkem davalo smysl..
@jednaholkaa virgin gut je to ale jen v případě kojeného dítěte, u nekojeného už systém dostal “zásah” v podobě UM.
Jinak začít by se mělo v ukončeném 4. Měsíci nejdříve
@aneta_v Tak to je mozne, to je fakt
Ahoj já mám holčičku 9.měsíců,bohužel kojená jen 2 týdny pak na UM. Hned od začátku 4.měsíce jsem začala dávat příkrmy. Stejně ti ze začátku sní jen pár lžiček 😊 takže není třeba se bát, pokud nebude chtít, zkusit za pár dnů znovu. Prcek si sám řekne
@kukuls děkuju, to sem rada za info 😊
@michaela1990xx otvírá papulu na "velké " jídlo,zažívání má relativně v pohodě,tak nevidím problém v tom,začít třeba dyni