Příkrmy začínáme mrkvičkou

veronikaste82
1. zář 2015

Ahoj maminky, určitě mnohé z vás už odpovídaly na tuhle otázku moc krát ale potřebuji radu. Zkoušíme první příkrmy - mrkev, dneska už možná i brambor. Je někde nějaké doporučení ohledně gramáže? Syn má za 14 dnů 5 měsíců, má 8kg a na oběd máme 210ml Nutrilonu, teďka nevím ale kolik mám dát mrkve a kolik mlíčka... Mám totiž tak super pediatričku, která mi to ani nevysvětlila... Děkuji moc všem za radu a pomoc 🙂

pecora
1. zář 2015

Tak to jsem taky zvedava na odpovedi protoze jsem na tom byla stejne. Udela jsem to ale tak ze prikrmu jsem mu dala kolik chtel a az kdyz uz nechtel prikrm zkusila jsem dokrmit UM, taky kolik si vzal. Postupne chtel stale vice prikrmu a po mesici uz si mlicko ani nechystam 🙂.

kacbal
1. zář 2015

@veronikaste82 nám říkala doktorka,že v době oběda, kdy by měl pít mlíčko, zkusit dát prvně mrkvičku, říkala, že zezačátku si vezme třeba jenom pár lžiček a dokrmit potom mlíčkem,3 dny dávat mrkev, po 3 dnech zkusit třeba cuketu, tu dávat opět 3 dny, po dalších 3 dnech brambory atd. vždycky začít příkrmem a dokrmit mlíčkem. nutrilon bych zezačátu zkusila stejné množství a pak podle toho jak bude baštit ty příkrmy

veronikaste82
autor
1. zář 2015

@pecora mrkev nám velice chutná, tak mám až obavu kolik toho může sníst 🙂

pecora
1. zář 2015

Kdyz mu chutna at si da 🙂. O to min si sam vezme mlicka, my meli mlicko spis jen tak na chut 🙂.

andrrriiik
1. zář 2015

Dávala jsem tolik,kolik malý snědl,pak jen dokojila.Po týdnu jsem už dokojovat nemusela 😉

lv
1. zář 2015

plná porce je těch 150-200g, po lžičkách to u nás moc nešlo, páč dámám chutnalo, za 3-4dny byly na plné porci. Nezapoměň na tuk, často se dává málo - 1 lžička na plnou porci.

svobodnanovaevca
2. lis 2015

Maminky my začnem za 14 dnů s příkrmama a někdo radí mrkvičkou začít,jiný zas říká,že je lepší dýně,protože je ted eszoní a mrkev prý nadýmá..co myslíte vy??

veronikaste82
autor
3. lis 2015

My začali mrkvičkou a nebyl žádný problém. Nejprve zkuste 3-4 lžičky, druhý den více-kvůli alergii a věřím ze uvidíte sama jak to bude malý/malá snášet.
@svobodnanovaevca

topinambur
5. lis 2015

No já jsem taky dávala tolik, kolik snědl. Ze začátku chtěl jenom dvě lžičky 🙂 a postupně se to zvyšovalo. Jinak jsme teda dostali doporučení jak píše Iv. A ten tuk, stačí trošičku olivového oleje nebo másla, protože některé vitamíny se rozpustí pouze v tuku 🙂. A k příkrmům jsem pak přidávala ještě přírodní šťávy Vitaminátor ředěné s vodou.

svobodnanovaevca
7. lis 2015

A co když papá víc než jen ty dvě,tři lžičky...sice občas něco vyplivne,ale překvapila mě,že zblajzla 9 lžiček...až jsem se lekla zda to není moc...a pak dopila mlíčkem.

veronikaste82
autor
8. lis 2015

Ne to je v pohodě, nebojte se🙂 pak přidejte brambor a dopijte mlíčkem
@svobodnanovaevca

topinambur
9. lis 2015

Buďte ráda za jedlíka 🙂 I když já si také nemůžu stěžovat. Co mi kamarádky vyprávěly, co jim děti dělaly když začaly s příkrmem 😀

svobodnanovaevca
10. lis 2015

Ovšem mnohem větší úspěch měla cuketka jak dýně...řechtá se u toho a zbaští celou porci...tak mám radost a jsem i ráda,že jsem zvolila cestu domácího vaření. Přidala jsem i trošilinku kmínku a prdíkujem ted úžasně 🙂. Pozítří zkusíme sladký brambory....tam mám jen strach,abych stíhala. To dopředu nachystat nemůžu a můj jedlík spustí hned jak nestojím s jídlem v pozoru 😀

topinambur
10. lis 2015

Jojo, já se také snažím dávat domácí co nejvíce, ovšem když někam jedeme nebo jdeme ke kamarádce apod., tak sahám po kupovaných příkrmech no... 😒