Ahoj, plne kojim ale pomalu budu odstavovat. Malemu jsou 4 mesice. Normal kojim ale v poledne uz dostava na doporuceni doktorky prikrm, dyni,nebo mrkev atd. Koupila jsem sunarek bananovou kasicku mlecnou na dobrou noc,myslite,ze ji malemu muzu normal dat? Ze uz muze dostavat 2x denne prikrm? Potrebuji pomalu prestat ze zdravotnich duvodu, UM mi bohuzel nevezme...takze chci začít nejak rozumne... Diky
Taky záleží jak dobře ti bude papat. Některý, zvlášť kojený, děti moc nemusí papat. Zkus vyzkoušet několik druhu UM, určitě se u nějakýho chytne. Stejně by neměl být bez mlíka tak brzo. 🙂 Já taky kojim a začla jsem v 5m, ji teda krásně, chutná mu vše. Ale opravdu to chce pomalu a postupně přidávat jak potraviny tak množství. Já první nahradila oběd a pak večeři (dávám kaši, začla jsem asi týden před 7m, tady se bohužel neseženou jak u nás ty mléčné na lžičku, tak dělám z UM do láhve, musím si je v ČR nakoupit 😀). A někdy od 7,5m jsem nahradila odpol svačinu ovocem/jogurtem. Teď už kojím jen ráno, dopol a před spaním. 🙂 Do 9m nahradím dopoledni kojení a nechám mu kozy jen ráno a na usnutí. Ale mu je fakt jedno co jí a pije, chutná mu vše. Kdybych mu zítra nedala prsa, je mu to fuk. :D ale určitě to neuspechej, musí si zvyknout.
A co jsi zkousela za UM? Do prikrmu, do kasi bych na ukor mleka hned nesla... zkousela jsi treba Kendamil? Nase mala ho snasi lip, nez Bebu, a to jsme na umelem od narozeni... obcas blinka, ale to je pry normalni
@klobinka také doporučuji kendamil.. Malý byl kojený tedy do 15m, ale kendamil vzal později bez problémů. Jinak jsem určitě za to jít s příkrmy pomalu.. My začali v 6m jen zeleninou, vždy postupně asi 3 dny stejná. Teprve po měsíci snědl větší množství.. Určitě bych dá nějaké UM, pokud musíte odstavit..
Ok ok,diky, tahle je prave od 4 mesice a prijde mi to strasne husty, prikrmy od Hippu zbasto,to ma vylozene rad. A vice druhu UM jsem zkousela, nechce ani jedno, a to to zkousime uz 14 dni,pomalu,ale radsi by hladovel snad. Jinak zkousela jsem nutrilon,sunar,bebu,kendamil..a nic :(
@klobinka kamarádce dítko nepříbiralo vůbec a ta mu snad už ve 4 měsících dávala mléčnou kaši od hippu 3x denně. Já zkusila v 6ti m a skončili jsme na pohotovosti po pár lžičkách. Jestli to teda musí být, vařila bych kašičky doma. Třeba ovesná kaše s UM, dá se toho hodně najít těch receptů a víš co dítko jí a zároveň zužitkuješ ta nakoupená umělá mléka...
@zuzita15 Souhlas. Ve 4m muze max zacit ochutnavat prikrmy, ne se tim zivit.. Jeste navic nejakou chemickou kasi..
@cherie24 kase je ve 4m strasne brzo, strevo se vyviji a na traveni obilovin je pripravene az tak kolem 8/9m, driv ne, takze se nedivim, ze jste skoncili na pohotovosti. Samozrejme, ze se najdou jedinci, kteri to preziji bez uhony, ale ja bych rozhodne nezkousela, jestli to bude zrovna moje dite
Dost na to pospícháš. Trochu zvolni, není kam spěchat
Chtěla jsem taky psát Kendamil. Raději tohle UM než cpát kaši. Já mám kluka od 3měsíců plně na UM a kaše jsem zavedla až od 6.měsíce,s tím že dopo obilné a podvečer rýžová. Ale kluk mě sní snad všechno a bez problémů. Hlavně mu vařím.
@zuzita15 jí prcek nepříbíral po MM, tak postupně přešla na UM a ani to nestačilo, tak už v 5ti měsicích dávali 3x denně kaši a všechno na pokyn doktorů. U nás to byla nakonec alergie na mléko a s jídlem jsme všeobecně bojovaly do 9m. Ve 4 m je to opravdu hodně brzo, ale jestli je opravdu nějaký pádný/zdravotní důvod proč přestat kojit, tak lépe udělá, když zkusí připravovat domácí jídlo než kupovat ochucené, chemické kaše. A není to tak dlouho co se příkrmy zaváděly ve 3m a začínalo se mrkví, která staví. Teď mi to občas připadá, že se z příkrmů stala věda, kterou by měl každý rodič začít studovat aspoň 2 roky před početím.
@cherie24 ja bych spis u kamaradky hledala pricinu, proc nepribira ani po UM, na kterem jsou deti “prezirane” nez cpat tak male dite kasi, at si rikaj doktori, co rikaj, protoze to je divny. Kdysi se zavadely tak brzo stavicky napr. z mrkve, nedavala se pevna strava.
Ja bych spis rekla, ze veda pokrocila, tak se dite prestalo ladovat horem dolem. Driv se taky brzy odstavovalo, takze se deti ucily rychle jist. Dodnes pediatri doporucuji jako postup nahrazovat kojeni prikrmem 🤦🏽♀️
@zuzita15 spíš se navrací pomalejší prístup.. Před cca 100 lety se ještě jelo min do 9 měsíce mléko (vlastní nebo kojna), protože to bylo při ruce, rychle a levně.. Pak byly války atd, bylo potřeba každé ruky, tak se od 3 měsícu dávalo stavy a mixy a kaše.
@klobinka ne, kasi dostat nemuze, navic ne kupovanou (prazdne kalorie, blafy). Kase se zavadi az kolem 8/9m a doma delana, aby to melo alespon nejakou vyzivovou hodnotu. Takhle male mimco, navic na MM, nema prizpusobeny travici system na pevnou stravu, pokud to uspechate, muzete mu zpusobit velke zazivaci potize. Chapu, ze potrebujete odstavit, pak ale vyzkousejte spis vic druhu UM, jestli nejake veme, nez ho zacit rvat pevnou stravou. To udela vic skody nez uzitku